V čem běháte závody?
- Jakub Grigar
V čem běháte závody?
Příspěvek od Jakub Grigar » 19.02.2014 14:47
-
Příspěvek od malda » 19.02.2014 19:24
1.kolo PS
Muži - pracovní stejnokroj (PS II), přilba, požární opasek (5 cm široký), pracovní ( kožená)
nebo zásahová obuv přesahující kotníky
2.kolo PS
Obuv soutěžících:
a) může být použita sportovní obuv nebo zásahová obuv pro hasiče,
b) podrážka sportovní obuvi může mít drážky, plastické švy, vroubkování nebo výstupky o max. hloubce 5 mm, pokud jsou všechny zhotoveny ze stejného nebo podobného materiálu jako základní podrážka,
c) připouští se tretry s max. délkou hřebů 6 mm,
d) kopačky se nepřipouštějí
- Jakub Grigar
Příspěvek od Jakub Grigar » 19.02.2014 20:45
- ono taky běžci neběhají s dopingem. Kanada proto tretře s hřeby nemá šanci to všichni víme. Asi jsem ze staré školy ale pořád to je nějaká příprava a tak to vidím. Ale dekuju za názor. :-)
Malda
- u nás obě kola a vlastně všechny závody běháme PSII, kanady, kožený opasek a do minulé sezony PZ 11, na sezonu 2014 máme už nové sportovní CAMP přilby. A jinak taky děkuju za názor
-
Příspěvek od Lída » 19.02.2014 22:46
Ale u nikoho jsem si nevšimla že by běhal v kanadách, to fakt ne, všichni mají sportovní obuv.
-
Příspěvek od Radek Cahel » 20.02.2014 08:19
-
Příspěvek od Mrázek Michal » 20.02.2014 10:44
:-))))
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Martin Kopecký » 20.02.2014 12:52
Děsím se doby, kdy budou chlapci v elasťácích běhat i TFA, protože přece jde doba dopředu a výkony nahoru. Co to má vlastně ještě s hasičinou společného?
-
-
Re:
Příspěvek od Samik » 20.02.2014 16:23
Přesně jak říkáte je to sport tak by měli vypadat jako sportovci. A řekně te mi co to ma společného s hasičinou když jedete v kanadach a PSII? Snad nápis HASIČI na zadech? To maji všichni i v elasťacich. Beru když je útok provaděn rozkulovánim a třeba ještě vytahovánim věci z vozyku tak určitě v PS a kanadach. Ale takove soutěže už nejsou. Unás v PSII neběha nikdo v žádne lize. A nedovedu si přestavit jet na Extralize ČR v kandach to opravdu ne. Už to nejde brat ani jako příprava protože u zásahu težko to budete mit tak nachystane na základně.Martin Kopecký píše:Jako ano, je to sport, ale přece jen stále požární, nebo chcete-li hasičský. Proto by sportovci v tomto odvětví měli dle mého názoru vypadat jako hasiči, ne jako, jak my říkáme, "teplometi". Promiňte mi ten výraz, ale přesně to ve mě družstva v obtažených elasťákách a tretrách evokují.
Děsím se doby, kdy budou chlapci v elasťácích běhat i TFA, protože přece jde doba dopředu a výkony nahoru. Co to má vlastně ještě s hasičinou společného?
- Jakub Grigar
Re:
Příspěvek od Jakub Grigar » 20.02.2014 17:15
Plně s tebou souhlasím. zajímalo by mě kolik vtřin vám ty legíny přidají. nehledě na to, že ty super lehké přilby kdyby to přez ní vzala koncovka rozpojené hadice nevím nevím kolik by toho vydržela. a dále noha v kanadě mi příjde více zpevněná a chráněná než v nějaké tretře. A i ty PSII přeci jen je v tom člověk více v bezpečí. nevím kdo tu módu legín vymyslel. jen proto že v pravidlech není více specifikováno oblečení. tohle by už nemělo spadat podle mého názoru ho HASIČSKÉHO sportu. a pokud jde o nápis tak na těch trikotech mají všichni ten nápis hasiči. ti co v tom úplém běhají nejsou žádní rychlostní jezdci v hale kde by to možná mohlo srazit nějakou setinku vteřiny.Martin Kopecký píše:Jako ano, je to sport, ale přece jen stále požární, nebo chcete-li hasičský. Proto by sportovci v tomto odvětví měli dle mého názoru vypadat jako hasiči, ne jako, jak my říkáme, "teplometi". Promiňte mi ten výraz, ale přesně to ve mě družstva v obtažených elasťákách a tretrách evokují.
SAMIK - nejde o to jestli to je na základně nebo v autě nebo v batohu ale o to osahat si ty věci jako každou zvlášť jak nasadit jak upnout jak nastartovat a principy toho všeho. Znám plno ,,hasičů,, do všeho hrrr a do zásahovky chcou a přitom ani hadice spojit neumí jsou zmatení když mají dát dvě do sebe neví jak funguje koš, natož nastartovat a ovládat mašinu.
-
Příspěvek od ghostik » 20.02.2014 18:13
-
Re: Re:
Příspěvek od Suka » 20.02.2014 18:32
S druhou půlkou tvého příspěvku souhlasím. Můžeš mi ale ozřejmit, jak dres, tepláky a sportovní obuv ovlivní to co jsi napsal? Pokud můžu uvéd náš sbor jako příklad, tak naše soutěžní družstvo je složeno téměř výhradně z členů JSDH odjezdíme ročně cca 12 soutěží a přesto neběháme v PSII ale v dresu a sportovní obuvy.Jakub Grigar píše:Plně s tebou souhlasím. zajímalo by mě kolik vtřin vám ty legíny přidají. nehledě na to, že ty super lehké přilby kdyby to přez ní vzala koncovka rozpojené hadice nevím nevím kolik by toho vydržela. a dále noha v kanadě mi příjde více zpevněná a chráněná než v nějaké tretře. A i ty PSII přeci jen je v tom člověk více v bezpečí. nevím kdo tu módu legín vymyslel. jen proto že v pravidlech není více specifikováno oblečení. tohle by už nemělo spadat podle mého názoru ho HASIČSKÉHO sportu. a pokud jde o nápis tak na těch trikotech mají všichni ten nápis hasiči. ti co v tom úplém běhají nejsou žádní rychlostní jezdci v hale kde by to možná mohlo srazit nějakou setinku vteřiny.Martin Kopecký píše:Jako ano, je to sport, ale přece jen stále požární, nebo chcete-li hasičský. Proto by sportovci v tomto odvětví měli dle mého názoru vypadat jako hasiči, ne jako, jak my říkáme, "teplometi". Promiňte mi ten výraz, ale přesně to ve mě družstva v obtažených elasťákách a tretrách evokují.
SAMIK - nejde o to jestli to je na základně nebo v autě nebo v batohu ale o to osahat si ty věci jako každou zvlášť jak nasadit jak upnout jak nastartovat a principy toho všeho. Znám plno ,,hasičů,, do všeho hrrr a do zásahovky chcou a přitom ani hadice spojit neumí jsou zmatení když mají dát dvě do sebe neví jak funguje koš, natož nastartovat a ovládat mašinu.
-
Příspěvek od Samik » 20.02.2014 19:28
Příspěvek od » 20.02.2014 19:34
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Martin Kopecký » 20.02.2014 23:15
Je to sice od tématu, ale když člověk vidí na závodech např. mládeže ty obrovské rozdíly v mašinách, kdy v některých případech hadice z přetlakového ventilu div nepraskne a pokud družstvo neudělá útok do jedné minuty, pak strojník mašinu zhasíná, protože co kdyby to nevydržela... To je podle mě věc, která by se měla více hlídat.
Ale dnešní trend zúžených hadic, přemotorovaných mašin, elasťáků a treter... V tomhle se dle mého odebral požární sport špatným směrem. Ale to je můj názor, můžeme diskutovat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Příspěvek od vašák mirek » 21.02.2014 06:55
Tak nějak to cítím i já. SouhlasMartin Kopecký píše:Proto radši osobně jezdím na pohárové soutěže, kde jsou jasně daná pravidla jako například poloholeňová obuv, zásahové přilby a tak dále. Je to rozdělené na dva tábory, někdo holt bere požární sport jako lehkou atletiku, někdo holt zamáčkne slzu při vzpomínce, jak to bylo hezké, když byla jednotná výstroj a výzbroj a rozhodovala více šikovnost a sehranost, popřípadě vzorná údržba mašiny.
Je to sice od tématu, ale když člověk vidí na závodech např. mládeže ty obrovské rozdíly v mašinách, kdy v některých případech hadice z přetlakového ventilu div nepraskne a pokud družstvo neudělá útok do jedné minuty, pak strojník mašinu zhasíná, protože co kdyby to nevydržela... To je podle mě věc, která by se měla více hlídat.
Ale dnešní trend zúžených hadic, přemotorovaných mašin, elasťáků a treter... V tomhle se dle mého odebral požární sport špatným směrem. Ale to je můj názor, můžeme diskutovat.
- Jakub Grigar
Re: Re:
Příspěvek od Jakub Grigar » 21.02.2014 09:42
presne s timhle souhlasím.vašák mirek píše:Tak nějak to cítím i já. SouhlasMartin Kopecký píše:Proto radši osobně jezdím na pohárové soutěže, kde jsou jasně daná pravidla jako například poloholeňová obuv, zásahové přilby a tak dále. Je to rozdělené na dva tábory, někdo holt bere požární sport jako lehkou atletiku, někdo holt zamáčkne slzu při vzpomínce, jak to bylo hezké, když byla jednotná výstroj a výzbroj a rozhodovala více šikovnost a sehranost, popřípadě vzorná údržba mašiny.
-
Příspěvek od Adam Bečka » 22.09.2014 16:10
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Martin Kopecký » 22.09.2014 16:59
Samozřejmě, že všeho s mírou a souhlasím s tím, že pokud někdo dělá ostudu, ať už svým chováním z alkoholu, nebo jinak, tak by měl být včas vykázán a usměrněn. Nemělo by se to ale řešit tak, že se půjdu převléci, aby nikdo nepoznal, že jsem taky hasič, ale kolektiv by měl toho dotyčného náležitě vyřešit.
Jedno, dvě či tři piva po závodech nebo jiné akci, proč ne...
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz