Norma CSN 34 3085 ed.2
Zákony, vyhlášky, nařízení a pokyny pro činnost jednotek.
-
Norma CSN 34 3085 ed.2
Příspěvek od Samik » 07.02.2014 15:11
Nema někdo náhodou tuhle normu? Nikde na internetu jsem ji nenašl volně přístupnou. Jedina možnost je si ji koupit tak by mě zajimalo jestli ji někdo už nema? Přesně se to nazýva Ustanovení pro zacházení s elektrickým zařízením při požárech nebo záplavách. Neni to sice přímo norma pro hasiče asi ale i tak by mě zajimalo co v ni píšou.
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 07.02.2014 15:30
Bohužel poskytování norem je jen za úplatu, pokud Ti ji někdo dá, porušuje tím zákon :-( I v knihovnách se nepůjčují "distančně", pouze ke studijním účelům. Určitě bude k prostudování v Národní technické knihovně, případně v knihovnách technickcých škol...
-
Příspěvek od Samik » 07.02.2014 19:04
No myslel jsem si že je to trestne. Napadlo mě že by někdo mohl napsat stručny vyčrt. Ale stejně je to blbost vláda vydáva normy ale člověk se to dovy jen když si zaplati aby je mohl vidět. Nad některýma věcma v ČR zůstáva rozum stát. A Zajima mě to z toho důvodu že jak jsem byl na školeni v rámci zaměstnáni. Tak při procházeni nových norem za rok 2013 jsme narazili na tuhle normu. Ale školitel ji probírat nechtěl z toho důvodu že je výdána pro hasiče a záchranáře. Takže nevim jestli je to pro hasiče nebo neni. Mělo by se tam jednat o vypínani el. zařizeni ryzika, zamezení škod a podobně. Nebo existuje něake nařízeni GŘ HZS ohlědně tohodle tématu?
- Filip Foukal
Příspěvek od Filip Foukal » 07.02.2014 20:44
Normy nevydává vláda, ale normalizační institut. Norma není právní předpis a je to neveřejný dokument. To jen pro upřesnění.
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 07.02.2014 22:00
Sice je vláda nevydává, nicméně vyhlášky i některé zákony se na ně odvolávají. Je špatně že jsou neveřejné, když na ně odkazuje závazný právní předpis.
-
Příspěvek od Český zahrádkář » 08.02.2014 09:08
Ale třeba pravidla českého pravopisu jsou veřejně přístupná norma... ;-)
-
-
Re:
Příspěvek od Hugo Laitner » 10.02.2014 08:21
Tak to pan školitel jí asi nečetl. Naopak norma je určena pro odborné pracovníky provozů provozující distribuční a přenosové sítě,výroben el.energie, velkých administrativních center, obcí atd. v dalším odstavci se dokonce píše: Tato norma neplatí pro jednotky požární ochrany provádějící činnost upravenou příslušným vnitřním předpisem, zejména bojovým řádem JPO.Samik píše:No myslel jsem si že je to trestne. Napadlo mě že by někdo mohl napsat stručny vyčrt. Ale stejně je to blbost vláda vydáva normy ale člověk se to dovy jen když si zaplati aby je mohl vidět. Nad některýma věcma v ČR zůstáva rozum stát. A Zajima mě to z toho důvodu že jak jsem byl na školeni v rámci zaměstnáni. Tak při procházeni nových norem za rok 2013 jsme narazili na tuhle normu. Ale školitel ji probírat nechtěl z toho důvodu že je výdána pro hasiče a záchranáře. Takže nevim jestli je to pro hasiče nebo neni. Mělo by se tam jednat o vypínani el. zařizeni ryzika, zamezení škod a podobně. Nebo existuje něake nařízeni GŘ HZS ohlědně tohodle tématu?
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky