Ahoj chtěl bych se zeptat , jsem příslušník HZS výjezdový hasič.... Teď mi praktický lékař zjistil vysoký(spíš vyšší) krevní tlak.Dal mi prášky na tlak a řekl že je mám brát a že v práci by s tím neměl být problém že zná plno hasičů co berou prášky na tlak. Tudíž se obávám co to do budoucna bude pro mne znamenat v práci ??? Až půjdu na periodickou zdravotní lékařskou prohlídku k lékaři HZS? Aby mi dal zdravotní klasifikaci "A". Tak se chci zeptat jestli někdo z příslušníku má s tím zkušenosti?? Nebo jestli jsou na internetu nějaká legislativa nebo tabulky kde je toto popsáno??
Děkuji za odpověď
Vyšší krevní tlak -příslušník HZS
Zákony, vyhlášky, nařízení a pokyny pro činnost jednotek.
-
Příspěvek od petr.194 » 29.01.2014 20:41
Pokudjsi fyzicky fit, tak je ve ok. Samozdřejmě, nesmíš mít extrémně vysoký, či anopak nnízky tlak. Myslím tím takový, abys každou chvíli kolaboval. Jinak je vše ok. Kolega u JSDH je bere taky a jinak je naprosto fit. Jen ho nepouštíme do požáru- jistota je jistota a on taky nechce riskovat. Normálně nosí DT, řeže s pilou, a tak. Zkrátka nijak ho to neomezuje.
-
Příspěvek od Tomáš Jedno » 29.01.2014 23:35
Tak u JSDHO.....drtivá většina obvoďaček ti potvrdí zdravotní posudek pro jsdho i za situace, pokud bys neměl třeba i ''nohu'' (berte to hodně s rezervou, schválně jsem to přehnal ;-)).Nejde srovnávat zdravotní prohlídka u jsdho a hzs, to je jasné přece.
-
Příspěvek od Tomáš Jedno » 29.01.2014 23:36
Tak u JSDHO.....drtivá většina obvoďaček ti potvrdí zdravotní posudek pro jsdho i za situace, pokud bys neměl třeba i ''nohu'' (berte to hodně s rezervou, schválně jsem to přehnal ;-)).Nejde srovnávat zdravotní prohlídka u jsdho a hzs, to je jasné přece.
-
Příspěvek od PZ2 » 30.01.2014 08:28
Ahoj koukni se sem http://osh.cz/dokument.asp?dokument=432 - nahoře vlevo zmáčkni to PDF ko - je to asi na stránce 46 hypertenzní nemoc. Pokud zrovna nejsi potápeč nebo něco podobného, nebo nenastupuješ , tak jsi posuzovaný dle sloupce II (je to každý rok v papírech pro doktora) .V tabulce jsou v posledních dvou závažnostech klasifikace A-C tzn., že to záleží na doktorovi . Moc jsem Ti neporadil resp. závěr stejně mít nebudeš , ale myslím, že je dobrý vědět podle čeho to posuzují. Jinak u nás byl kluk, co na tlak prášky bral, ale kolik a na jakej tlak to nevím (a na rentu šel dobrovolně po 50 tce :-) )
-
Příspěvek od Kůďa » 30.01.2014 20:26
pro Tomáš Jedno ... budu oponovat a není to tak. Dá se to srovnávat a záleží jen na doktorce /doktorovi, jestli se pod to podepíše nebo né, když to nedělá podle vydaného zákona. Třebe u nás to tak není. Protože vím, co to vše obnáší. U nás na to několik našich členů nadává, když musí jít na preventivku /v civilu dělají soustružníka, dělníka a pod./. No a než jim doktorka dá razítko, tak šlapou na kole, dělají spirometrii, rozbory krve atd. atd. No a ti co přinesou jen razítko, tak jsou zaměstnani u hasičů a to HZS, podnikových a u vojenské hasičské jednotky a ty to musí mít kloudné také. Proto s tebou nesouhlasím a u nás v tomto teda rozdíl není.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky