Ústroj strojníka JSDHO při zásahu
Našli jste nový způsob hašení? Nebo chcete jen poradit?
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ústroj strojníka JSDHO při zásahu
Příspěvek od tatrablazen » 26.01.2014 15:38
Pokud je to vyloženě strojník, není smysl aby jezdil v bojákách. Při jízdě k zásahu by obecně strojníci měli být oblečení tak,aby to napomáhalo bezpečné obsluze vozidla a ne aby vypadal jak rytíř v brnění. Jenda věc jsou předpisy a drhá bezpečné ovládání vozidla což ne vždy je v souladu. Pokud je velitel normálně myslící jedinec, pořeší to pro dobro věci. .Jak psal Jirka, výstroj lze mít na autě v roletě, nebo prostě někde, pokud by ho bylo třeba použít jinde a jinak. Navíc na TZ nemusí být člověk oblečen do stejných prostředků jako u požáru...
Třeba u Tatry je jedno když máte na nohou haixy, ale pokud v nich někdo řídí třeba nějaký DA, nebo prostě osobák, který má pedály blízko u sebe, jde již o poměrně nebezpečnou věc a našim strojníkům, sem doporučil takto nejezdit, pokud nechtějí někomu ublížit..
Kdysi dávno se na jezdilo v teniskách a člověk po dojezdu akorát strčil nohy do pullitrů a byl klid, nikdo to neřešil. Bylo to praktický třeba u liazky, protože tak člověk mohl patou brzdit a špičkou dávat meziplyn, pokud neřadil na jedno vyšlápnutí..Dneska se naprosto zbytečně řeší každý hovno .
Třeba u Tatry je jedno když máte na nohou haixy, ale pokud v nich někdo řídí třeba nějaký DA, nebo prostě osobák, který má pedály blízko u sebe, jde již o poměrně nebezpečnou věc a našim strojníkům, sem doporučil takto nejezdit, pokud nechtějí někomu ublížit..
Kdysi dávno se na jezdilo v teniskách a člověk po dojezdu akorát strčil nohy do pullitrů a byl klid, nikdo to neřešil. Bylo to praktický třeba u liazky, protože tak člověk mohl patou brzdit a špičkou dávat meziplyn, pokud neřadil na jedno vyšlápnutí..Dneska se naprosto zbytečně řeší každý hovno .
-
Příspěvek od Michal Sítař » 26.01.2014 18:43
To máš pravdu, nikdo tě do tohoto rizika nutit nemůže.. A jsem rád že si mi to tedy objasnil. Já osobně ty PS II nosim na veškeré úniky nebezpečných látek, jelikož nemáme nic jiného a jak jistě víte, kolegové, obléknout se do protichemického obleku v zásahových hadrech nejde a na holou kůži je to řádná depilace. Takže bych asi netvrdil že je to jen staniční oděv (můj názor).
Zpět na „Zásahy - rady a postupy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz