koloveč.jpg
Zdravím,určitě se s tím už někdo setkal,tak mě prosím poraďte.Jsme JPO 3 a zřizovatel je Městys Koloveč.V létě jsem při vykonávání práce na příkaz velitele poškodil při couváním vrata do hasičárny.Jedná se o výsuvná lamelová vrata a poškodil jsem je naším výjezdovým automobilem VOLVO FM9. Na autě škoda nebyla žádná,ale na vratech vznikla škoda za 22 736kč.Tuto částku teď po mě zřizovatel vymáhá.Jelikož jsem svévolně s autem nevyjížděl,ani nezajížděl,ale při vykonávání práce spojené s prácema JSDH,tak mě to přijde hodně nekorektní a hlavně,jestli na to Náš úřad má vlastně právo... Již jsem to začal řešit s pojišťovnou (jelikož mám takzvanou "blbenku". Ale tam se všechno protahuje a Městys chce částku zaplatit do konce měsíce.Zná někdo na nějakého právníka HZS kontakt nebo někdo, kdo se s tím zabývá? Vždyť spadáme do IZS,tak snad něco takového musí být zákonem upravené....co když to auto někde za nějakých okolností rozbíjiu,to pak po mě zřizovatel bude chtít uhradit 6 a půl mil. korun???koloveč.jpg