Úprava mašiny
Požární sport, věže, cyklistika, lyže, zkrátka veškerý hasičský nezásahový pohyb
-
Příspěvek od deburau » 12.01.2014 17:09
No mě jde o děti mladších žáků, či přípravky. ANo jak píšeš starší dokažou nalít. Jelikož co jsem si všim na závodech tak některé družstva hodi sešroubovane vedeni do kadě a když strojník osolí tak během chvilky jde voda zhrdla ven, tak jestli v tom je nějaká uprava stroje.
-
Re: Úprava mašiny
Příspěvek od Jiří Studnička » 05.06.2014 08:42
podle mě na to má vliv, jak je silná trubka u vývěvy, my jsme dali půl coule měděnou a dáváme vodu na sešroubované savce lépe, něž když tam byl originál, jinak, je dobré aby děti vodu do savce našplouchaly
SDH Hradiště l Nebílovy
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Martin Kopecký » 05.06.2014 09:58
Tak jako tak strojník (jak u mladší, tak starší kategorie, kde je strojník člen družstva) musí použít vývěvu, takže určitě tam nějaké urychlení v rámci dobrého tréninku může být, ale stejně se sát musí.
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Martin Kopecký » 06.06.2014 13:26
Například Plamen. Pro nejednoznačný výklad pravidel často píšou použití vývěvy OSH pro okresní kola přímo do propozic. Viz například takto: strojník u starší kategorie obsluhuje pod dozorem dospělého strojníka motorovou stříkačku a bez přímé pomoci zavodní čerpadlo – musí použít vývěvu.
Příspěvek od » 06.06.2014 19:25
A potom proč na soutěže pořádané OSH nechce velice nikdo jezdit,pokud si pravidla vykládají v každém okrese jinak. Naštěstí u nás tohleto nikdo neřeší jestli použít vývěvu nebo ne ale co je to přímá pomoc při zavodnění čerpadla? Opravdu máme vyzkoušené že stačí přidat otáčky na mašině a jde to dobře,nevím jak by rozhodčí posuzoval ůtok v situaci kdy strojník při ůtoku přidá plyn,mezitím se dejme tomu sekne jedno dítě na spoji,ten strojník počká než se ten spoj podaří zapojit a mezi tím mašina nasaje vodu, je ten pokus platný nebo ne?
-
Příspěvek od Jan Beneš » 08.06.2014 06:53
A toto OSH nevysílá žádné družstvo třeba na krajskou soutěž? Toto družstvo by jim mohlo říct, jak se vlastně dnes požární útok provádí.
Doufám, že toto OSH má ve svých řadách rozhodčí i jedničkáře, pokud ne, tak by o tom mělo uvažovat :-)
Ta přímá pomoc, znamená, že mu nesmí pomáhat nikdo jiný, s vývěvou to nemá nic společného, ale to samozřejmě neznamená, že si to tam OSH nemůže napsat, třeba k tomu mají uplně jiný důvod, ale dle mě je to kravina. Naše mašiny nasávají na volnoběh bez vývěvy a bez nalévání, těžko by se něco takovýho posuzovalo.
Doufám, že toto OSH má ve svých řadách rozhodčí i jedničkáře, pokud ne, tak by o tom mělo uvažovat :-)
Ta přímá pomoc, znamená, že mu nesmí pomáhat nikdo jiný, s vývěvou to nemá nic společného, ale to samozřejmě neznamená, že si to tam OSH nemůže napsat, třeba k tomu mají uplně jiný důvod, ale dle mě je to kravina. Naše mašiny nasávají na volnoběh bez vývěvy a bez nalévání, těžko by se něco takovýho posuzovalo.
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Martin Kopecký » 19.06.2014 09:16
Kluci, chápu, jak to myslíte a souhlasím s vámi. Jen to byla taková poznámka, jak to chodí na mnoha OSH a i jsem to viděl na jedné krajské soutěži. Na internetu je vidět spousty vyvěšených propozic, kde je toto takto doslova napsané.
Jen tím chci říct, že je fajn, pokud ten strojník zná vývěvu a umí jí použít :-)
Jen tím chci říct, že je fajn, pokud ten strojník zná vývěvu a umí jí použít :-)
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky