Pavliš a Hartmann uvádí na trh zcela novou stříkačku
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
Pavliš a Hartmann uvádí na trh zcela novou stříkačku
Příspěvek od fireman234 » 15.11.2013 17:54
Se zájmem jsem si přečetl článek o první vlaštovce která se objevila na našem trhu. O první vlaštovce píšu záměrně i když na našem trhu jsou i jiné stroje tak tohle je myslím po dlouhé době zařízení které by hasiči mohli ocenit. V jednoduchosti je krása a hlavně spolehlivost ( v tomto případě to ukáže čas). Také jsme se před časem rozhodovali jakou stříkačku koupit. V žádném případě jsme se nechtěli dřít s mašinou která váží přes 200 kilo, narvanou elektronikou na jejíž obsluhu je potřeba pomalu maturita. Jednoduchých strojů které by splnily naše požadavky je na trhu jako šafránu. U nás to nakonec vyhrála stříkačka Tohatsu - VC85BS. Jednoduchá na obsluhu, lehká, nenáročná na údržbu a výkonná. Troufnu si ale říct že pokud by byl tento stroj tehdy na trhu naše rozhodování by bylo složitější. Myslím že se vývojářům u Pavliše Hartmana podařil dobrý tah a věřím že pokud se výroba rozjede neusnou na vavřínech. Hlavní plus vidím v příznivé ceně. Proti zmíněné Tohatsu je to o víc než 100 tisíc míň což může být u mnoha sborů rozhodující. Hlavně že snad skončila éra pokusů napasovat automobilový motor navíc ovládaný elektronikou ( vlhko škodí ) na nějaké čerpadlo. To se moc neosvědčilo. Můj názor je, že tohle je krok správným směrem. Docela by mě zajímal nějaký orientační výkonový srovnávací test mezi Tohatsu a Alfou.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz