testy k HZS
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
testy k HZS
Příspěvek od belzebub » 04.11.2013 23:03
Ahoj,
chtěl bych se zeptat těch, kteří si tím už někdy prošli.
Když jste byli kontaktování určitým HZS, že jste vybrání a máte se dostavit k fyzickým. Jaká je zde časová lhůta ode dne oznámení k vykonání zkoušky?
Např. Zavolají vám a za týden jdete na testy? Je tam dán nějaký čas na přípravu (k fyzickým)? Nebo si to určují, jak naléhavě potřebuji?
Připravuji se již delší dobu v případě této varianty, kde bych za týden nic nestihl. Chci pouze vědět, jak se to praktikuje a být popřípadě na to připraven.
Popř. můžete mi někdo sdělit, zda fyzické testy probíhají u výběrovky první, poté psychotesty a následně zdravotní? Nebo je to dle libosti?
Děkuji.
chtěl bych se zeptat těch, kteří si tím už někdy prošli.
Když jste byli kontaktování určitým HZS, že jste vybrání a máte se dostavit k fyzickým. Jaká je zde časová lhůta ode dne oznámení k vykonání zkoušky?
Např. Zavolají vám a za týden jdete na testy? Je tam dán nějaký čas na přípravu (k fyzickým)? Nebo si to určují, jak naléhavě potřebuji?
Připravuji se již delší dobu v případě této varianty, kde bych za týden nic nestihl. Chci pouze vědět, jak se to praktikuje a být popřípadě na to připraven.
Popř. můžete mi někdo sdělit, zda fyzické testy probíhají u výběrovky první, poté psychotesty a následně zdravotní? Nebo je to dle libosti?
Děkuji.
-
Příspěvek od utvarak » 05.11.2013 07:04
Jak kde. Obecně ti ale nikdo neřekne, za měsíc jdeš na fyzický. Musíš počítat dopředu, že v horizontu půl roku se bude nabírat a tím pádem už cvičit, plavat.
Pak se jde většinou na psychotesty a zdravotní jako poslední. Jsou nejdelší a stojí taky sbor nejvíc peněz...
Pak se jde většinou na psychotesty a zdravotní jako poslední. Jsou nejdelší a stojí taky sbor nejvíc peněz...
-
-
Re: testy k HZS
Příspěvek od petras1811 » 05.11.2013 18:35
Ahoj mám otázku
je lepší se jít nahlásit na krajské velitelství nebo si poslat žádost o přijetí i když zatím nebylo vypsáno výběrové řízení.
Nebo čekat až bude vypsáno výběrové řízení a až potom se hlásit ?
jak to bylo u vás ?
Díky za odpovědi
je lepší se jít nahlásit na krajské velitelství nebo si poslat žádost o přijetí i když zatím nebylo vypsáno výběrové řízení.
Nebo čekat až bude vypsáno výběrové řízení a až potom se hlásit ?
jak to bylo u vás ?
Díky za odpovědi
-
-
Příspěvek od Matess » 05.11.2013 20:27
Je samozřejmě lepší se zajít osobně zeptat na personální oddělení daného krajského ředitelství s žádostí o informace, stavu výběrových řízení nebo výhledu do budoucna. Zároveň podat u personální hned žádost o přijetí, kterou si zpravidla zaevidují a pracují s ní dlouhodobě.Rozhodně nečekat až na vyhlášení výběrového řízení, protože zákonná povinnost zveřejnění všech výběrek je jedna věc a reálná praxe věc druhá. A fyzické testy se dělají : kliky, sed lehy nebo přednožování a plavání.... Příslušníci mají při ročním přezkoušení možnost výběru jestli plavat nebo běhat, ale nováčci plavou vždy povinně. Nevím jestli je to v celé republice, ale myslím že ano.
-
Re:
Příspěvek od petras1811 » 05.11.2013 20:35
Matess píše:Je samozřejmě lepší se zajít osobně zeptat na personální oddělení daného krajského ředitelství s žádostí o informace, stavu výběrových řízení nebo výhledu do budoucna. Zároveň podat u personální hned žádost o přijetí, kterou si zpravidla zaevidují a pracují s ní dlouhodobě.Rozhodně nečekat až na vyhlášení výběrového řízení, protože zákonná povinnost zveřejnění všech výběrek je jedna věc a reálná praxe věc druhá. A fyzické testy se dělají : kliky, sed lehy nebo přednožování a plavání.... Příslušníci mají při ročním přezkoušení možnost výběru jestli plavat nebo běhat, ale nováčci plavou vždy povinně. Nevím jestli je to v celé republice, ale myslím že ano.
jo díky za odpověd asi tam zajedu zjistit informace
U Fyzických testů je na výběr mezi klikama / shybama a sedy lehy / přednožování a běhání a plavání
chce to posilovat a trénovat :-)
-
-
Re: testy k HZS
Příspěvek od Jakub Šimeček » 05.11.2013 22:21
Je to tak, jak už bylo řečeno :-) mě to velitel jedné stanice, kde jsem si podával žádost, říkal tak, že se dělají nejdříve testy fyzické - dva silové a jeden vytrvalostní, který je u nováčků vždy! plavání (jelikož si prý kvůli povodním nemůžou dovolit, aby hasič neuměl plavat), pak zdravotní a psychické nakonec. A o testech by ti měli dát vědět dva měsíce dopředu, ale co jsem slyšel, realita je často jiná, chce to být připraven. Já se připravuji pravidelně, protože "kdyby náhodou" a taky se mi jako dobrovolnému hasiči fyzička určitě hodí.
Tak hodně štěstí, já čekám na případnou výběrovku už pěkně dlouho, stále marně...
Tak hodně štěstí, já čekám na případnou výběrovku už pěkně dlouho, stále marně...
-
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz