Zásahové rukavice
Ze života jednotky i sdružení...
-
Příspěvek od Hlinka Tadeáš » 26.08.2013 20:15
My bereme od Zieglera tyto http://www.hasicihornimarsov.cz/images/ ... ronpbi.jpg a naprostá spokojenost a naproti Holíkovi i dobrá cena. Jinak údržba umytí pod vodou a pak indulonou natřít a je hotovo.
-
Příspěvek od Petr Haska » 26.08.2013 20:26
Na 'firemastery' jsem taky slysel jenom chvalu. Chystam se zkusebni kusy koupit.
-
Příspěvek od Štěpán Klička » 27.08.2013 10:54
Kdysi jsem používal Firemaster Wildland, výborná hmatavost, příjemné na ruce, bohužel to jsou rukavice určené pro venkovní (lesní) požáry a technické práce.
Potom to byly Holík Karla, byly dobré, při svlékání se nerolovala vnitřní vložka, šly potom opět dobře obléci. Kvalita se mi zdála dobrá. Hmatavost už nebyla tak dobrá, přece jen je to trochu tlustější rukavice.
Po přestěhování a příchodu do nové jednotky jsem používal nějaký levný model od Holíka ze štípané kůže (tuším že to byl Megan). Byly to naprosto nepoužitelné rukavice, po namočení jsem v nich ztratil veškerý cit v ruce, poslepu jsem ani nezapojil hadici. Byl to pocit, jako by mi někdo nasadil na ruku pytlík s vodou. Po sundání mokré rukavice z ruky už téměř nešla znovu obléci.
Nyní nakupujeme nové a rozhodovali jsme se mezi Holík Karla a Firemaster Ultra. Cena cca stejná, nakonec to vyhrál Firemaster. Pár kusů už používáme a zatím se nám zdají dobré. Ze začátku se zdály dosti tuhé a špatně se ohýbaly prsty. Postupně hezky měknou a tvarují se na ruku. Hmatavost také není ideální, ale opět se jedná o tlustější rukavici, takže se není čemu divit. Po zásahu je opláchnu normálně na ruce a dám při pokojové teplotě usušit.
Ošetření kožených rukavic jsem zatím neřešil, ale zajímalo by mě to.
Potom to byly Holík Karla, byly dobré, při svlékání se nerolovala vnitřní vložka, šly potom opět dobře obléci. Kvalita se mi zdála dobrá. Hmatavost už nebyla tak dobrá, přece jen je to trochu tlustější rukavice.
Po přestěhování a příchodu do nové jednotky jsem používal nějaký levný model od Holíka ze štípané kůže (tuším že to byl Megan). Byly to naprosto nepoužitelné rukavice, po namočení jsem v nich ztratil veškerý cit v ruce, poslepu jsem ani nezapojil hadici. Byl to pocit, jako by mi někdo nasadil na ruku pytlík s vodou. Po sundání mokré rukavice z ruky už téměř nešla znovu obléci.
Nyní nakupujeme nové a rozhodovali jsme se mezi Holík Karla a Firemaster Ultra. Cena cca stejná, nakonec to vyhrál Firemaster. Pár kusů už používáme a zatím se nám zdají dobré. Ze začátku se zdály dosti tuhé a špatně se ohýbaly prsty. Postupně hezky měknou a tvarují se na ruku. Hmatavost také není ideální, ale opět se jedná o tlustější rukavici, takže se není čemu divit. Po zásahu je opláchnu normálně na ruce a dám při pokojové teplotě usušit.
Ošetření kožených rukavic jsem zatím neřešil, ale zajímalo by mě to.
-
Příspěvek od fireman234 » 27.08.2013 23:11
Fire Fighter Premium od Zieglera. Rukavice perfektní za dobrou cenu. Před tím jsme měli skoro stejně drahé od Holíka a nic moc. Měli jsme hlavně problémy s navlečením rukavic za mokra. Tyto nové naprostá spokojenost.
-
Příspěvek od utvarak » 28.08.2013 09:43
Firemaster Non-Structural. Anglické celokožené rukavice se zesílenou dlaňí. Dobře se do nich dostává, výborný cit při práci. Nemají sice membránu, pouze kevlarovou podšívku. Stojí něco přes litr, pro dobráky výborná volba. Teď je začal ZAHAS vozit i s dlouho manžetou, dokonce ještě levnější než s krátkou...
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 29.08.2013 16:38
Teda jako indulonou namazat třívrstvé rukavice = zničit funkčnost rukavic. To je stejné jako namazat indulonou zásahový kabát :-D Ideální je sprej podobný spreji na boty - impregnuje a zachovává funkčnost...
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz