Nástup do služebního poměru
Nenašli jste vhodnou kategorii, nebo máte dotaz úplně mimo hasičinu?
-
Nástup do služebního poměru
Příspěvek od Vojtěch Ryba » 08.08.2013 21:27
Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jak je to při vzniku nového místa do služebního poměru. Zajímá mě to, zda má šanci i někdo, kdo je zaměstnaný a tudíž podléhá výpovědní lhůtě. Moc rád bych se stal členem Hasičského záchraného sboru. Již delší dobu čekám na nějaké to volné místo, a proto si myslím, že je tohle docela důležité vědět. Ono brigádničit někde třeba 2 roky, než se nějaké místo naskytne asi není nejlepší řešení.
-
Příspěvek od Matess » 09.08.2013 07:09
Ahoj. To máš kus od kusu.... Ale zpravidla to vypadá tak,že přijímací řízení trvá nějakou dobu. Tzn., že pokud tě HZS osloví, že proběhne výběrové řízení a tebe si pozvou, tak tě čeká kolečko mnoha testů (fyzické, osobnostní, zdravotní, zkoušky v autoškole, různé pohovory s ředitelem a kde kým, atd.). Po úspěšném zvládnutí všech těchto kol z tebe ještě není hasič. HZS si teprve vybere, koho z těch, kdo zdárně zvládli všechny zkoušky, přijme do služebního poměru. Takže to je všechno o domluvě se zaměstnavatelem, pokud je rozumný... Pokud ale není (můj případ), tak je to sázka na jednu kartu :-) Čili tě osloví třeba zítra, že vyhlašují výběrové řízení na dvě volné místa, které se obsadí k 1.10.2013..... No a je jenom na tobě, jak se rozhodneš. Já sem třeba zašel za šéfem, že mám takovou možnost,ale že nevím, jestli projdu výběrovým řízením. Šéf to nějak nechtěl pochopit, že bych pokračoval dál,kdyby se to nepovedlo a nebo by si musel najít nového zaměstnance během 14-ti dní, kdyby se to povedlo.....Tak sem dal výpověď s výpovědní lhůtou klasika dva měsíce a bylo....Stejně se má podle psychologů měnit práce cca po pěti letech :-)
-
-
Re:
Příspěvek od Matess » 09.08.2013 12:59
Testy osobnostní způsobilosti = ,,psychotesty". Provádí se u akreditovaných psychologů HZS.kerb píše:jaké zkoušky v autoškole? jaké osobnostní zkoušky?
A pokud bude zařazený na funkci ,,Hasič-strojní služba", tak se může stát, že v rámci přezkumu jeho řidičských dovedností, znalostí vyhlášky o provozu na pozemních komunikacích a smyslových reakcí, půjde do nějaké autoškoly, kde napíše klasické testy na céčko, projede se z náklaďákem pod dozorem zkušebního komisaře a někoho od HZS(zpravidla vedoucí strojního oddělení) a udělá na tranažéru zkoušku reakcí. Ale může a nemusí...Záleží kraj od kraje. Ale Fyzické, psycho a zdravotní neminou nikoho.
-
Re:
Příspěvek od Vojtěch Ryba » 09.08.2013 16:24
Díky, to jsem chtěl vědět :)Matess píše:Ahoj. To máš kus od kusu.... Ale zpravidla to vypadá tak,že přijímací řízení trvá nějakou dobu. Tzn., že pokud tě HZS osloví, že proběhne výběrové řízení a tebe si pozvou, tak tě čeká kolečko mnoha testů (fyzické, osobnostní, zdravotní, zkoušky v autoškole, různé pohovory s ředitelem a kde kým, atd.). Po úspěšném zvládnutí všech těchto kol z tebe ještě není hasič. HZS si teprve vybere, koho z těch, kdo zdárně zvládli všechny zkoušky, přijme do služebního poměru. Takže to je všechno o domluvě se zaměstnavatelem, pokud je rozumný... Pokud ale není (můj případ), tak je to sázka na jednu kartu :-) Čili tě osloví třeba zítra, že vyhlašují výběrové řízení na dvě volné místa, které se obsadí k 1.10.2013..... No a je jenom na tobě, jak se rozhodneš. Já sem třeba zašel za šéfem, že mám takovou možnost,ale že nevím, jestli projdu výběrovým řízením. Šéf to nějak nechtěl pochopit, že bych pokračoval dál,kdyby se to nepovedlo a nebo by si musel najít nového zaměstnance během 14-ti dní, kdyby se to povedlo.....Tak sem dal výpověď s výpovědní lhůtou klasika dva měsíce a bylo....Stejně se má podle psychologů měnit práce cca po pěti letech :-)
-
Příspěvek od kerb » 09.08.2013 16:35
tak dneska už se psychotesty dělají rovnou strojnické ať jdeš na strojníka nebo ne a to, že se šéf strojní služby jede před nástupem v autoškole s uchazečem projet o tom slyším prvně.. stejně jako o testech apod. jednou máš řidičák a tečka. tohle se spíš dělá když chce někdo na strojníka a jede normálně s autem HZS.
-
Re:
Příspěvek od Matess » 09.08.2013 19:50
kerb píše:tak dneska už se psychotesty dělají rovnou strojnické ať jdeš na strojníka nebo ne a to, že se šéf strojní služby jede před nástupem v autoškole s uchazečem projet o tom slyším prvně.. stejně jako o testech apod. jednou máš řidičák a tečka. tohle se spíš dělá když chce někdo na strojníka a jede normálně s autem HZS.
Jak říkám, co kraj, to jiné zvyklosti. Já se to dělal při nástupu s tím, že jsem byl přijímaný jako strojník.
Zpět na „Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz