Hasiči bez jídla
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Hasiči bez jídla
Příspěvek od jarda kuba » 09.06.2013 20:23
Zajímalo by mne jaký máte názor na to, že hasiči po deseti hodinách práce má slíbeno od útvaru jídlo a dostane jen jednu housku se salámem. Paradoxně od cizích lidí po takové náročné práci dostane normální jídlo než od vlastního útvaru. Je to ostuda a měli by takový útvar by se měl stydět, že není schopen zajistit potravu pro své lidi. Tito hasiči nejsou jiní než ostatní, tak nevím proč se snimi zachází jako s nějakým povlem. příklad v minulosti byl například SAPA, kde byli celou noc, další den a nikdo nic nezajistli. Kdyby tam nebyl cizí útvar, tak by žádnou bagetu a kafe ani nedostali. Pak jsem se dočetl v jednom časopise, že tam bylo jídlo a sprchy. možná potom zásahu, ale při zásahu ne. Nemám rád, když se z lidí dělají blbci. Toto se týká Hzs Praha.
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Petr Gajdošík » 09.06.2013 23:36
Z mých zkušeností na největších akcích (ZLK):
Chropyně 2011 - kafe, bagety, teplá večeře v jídelně
103. budova Svit Zlín - kafe, čaj, bagety, kyselice, řízek s bramborem
To se nebavím třeba o klobáskách při hašení lesa nebo seníku, to zajistil majitel, případně starosta...
Co se jídla týče, tak u mě dobrý :-)
Chropyně 2011 - kafe, bagety, teplá večeře v jídelně
103. budova Svit Zlín - kafe, čaj, bagety, kyselice, řízek s bramborem
To se nebavím třeba o klobáskách při hašení lesa nebo seníku, to zajistil majitel, případně starosta...
Co se jídla týče, tak u mě dobrý :-)
JSDH Zlín-Kostelec
http://www.sdhkostelec.cz
http://www.sdhkostelec.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od FiRan » 10.06.2013 11:13
Není to sice v Praze, ale nedá mi nevzpomenout na jeden větší požár lesa, kde byl HZS ve spolupráci s MP Ostrava zajištěn kontejner, ve kterém byla mobilní jídelna - na výběr ze dvou druhů jídla s možností nášupu. Obé bylo nějaké maso s omáčkou, buďto s knedlíkem nebo rýží. Na ten výjezd vzpomínám rád :-)
Co shoří, neshnije.
Kdo se utopí, ten se nespálí.
Kdo se utopí, ten se nespálí.
-
Příspěvek od hasič karlos » 10.06.2013 14:45
Součastná zkušenost 3-5.6 v Praze-v pondělí přivezli 2x kafe,čaj a bagetu a vody. v úterý to bylo trochu slabší,ale měli jsme teplý oběd v Holešovicích na stanici,ve středu sekaná s chlebem 2x eneretická tyčinka a Red bull,balené vody pořád dost.Takže za mně dobrý v rámci možností,a navíc se tam o nás příkladně starali místní obyvatelé,takže jsme se o erár většinou podělili s policajty,kteří na tom byli asi trochu hůř.Tímto děkujem paní Martě,za to,že jsme měli každé ráno teplé kafe a polívku.
-
-
Příspěvek od petr.194 » 10.06.2013 21:03
U nás jsmeměli od města při pytlování v neděli buřty, salám, sýry, zeleninu a bochníky chleba- ať sikaždý vezme, na co má chuť. Pitnou vodu v balíkách jsme dostali hned ráno, když jsme tam přilítli a čaj byl o cca hodinku pozdějc v takový tý dvacetilitrový samoohřívací konvi. Po této stránce bylo vše zajištěno suprově. Odpoledne se tam přihlal jeden chlapík, kterýmu jsme ráno zapytlovali vrata, s basou piv- prý ať si dáme za pomoc (prý to bylo za něj a jeho sousedy... Ještě, že jsou mezi náma i tací, kterým nejsme lhostejní a ocení naši práci........ V roce 2002 přivezl místní podnikatel za pomoc 2 balíky odřezků z pily (prý, ať se máme v zimě čím ohřát :)
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 11.06.2013 10:52
Za Prahu - SAPA: voda, teplá večeře, bagety
Povodně: při pytlování bagety, chleba se sekanou, okurky, voda, při čerpání vozí obložené housky nebo bagety a vodu (přikupujem si ještě slazenou nebo takové ty ledové čaje, bo cukry jsou potřeba).
Při tom množství lidí, co bylo (je) nasazeno, to musí být docela šrumec...
Povodně: při pytlování bagety, chleba se sekanou, okurky, voda, při čerpání vozí obložené housky nebo bagety a vodu (přikupujem si ještě slazenou nebo takové ty ledové čaje, bo cukry jsou potřeba).
Při tom množství lidí, co bylo (je) nasazeno, to musí být docela šrumec...
Každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán!
-
-
Příspěvek od Bosko Davídek » 27.07.2013 00:09
Tak na povodních v Ústí měli jídla taky dost. K večeři teplý jídlo do žaludku, celej den dost balený vody a ranec energy drinků a navíc bagety.
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 28.07.2013 14:05
Asi jsem byl na jiné Sapě... Bagety byly distribuovány po celou dobu prvotního zásahu, tedy noc-den, stejně tak nápoje a teplá večeře tuším také proběhla. Letošní povodně musím říct zásobování stravou v pohodě - na místa kde se dělalo byla strava pravidelně dodávána a to buď přímo centrálně z HS-1 nebo také z městských částí (většinou obojí)...
- Filip Foukal
-
Příspěvek od Kůďa » 28.07.2013 16:28
U nás dodržujeme předpis tím, že máme v každé CAS balík pitné minerální vody, další limo mám na hasičárně, v každé CAs máme rychlíovarnou konvivici na vaření čaje a káva + káva, čaj a cukr. Když jsme někde déle jak 4 hodiny, tak máme určeného zásobovače, který veme auto a jede nakoupit něco k jídlu. Jó jak si to každý udělá tak to má. Někde jim to nakoupí zřizovatel a přiveze třeba na míst a jinde si to nakoupí hasiči sami.
-
-
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava