Podívej, záleží vždy na situaci. V Praze je ta situace trochu jiná, než v menších městech nebo na vesnicích, kde přijede jedno auto z útvaru se čtyřmi hasiči (když zrovna nejsou dovolené nebo chřipková epidemie) a dobráci zajišťují jak vodu, tak i "lidské zdroje". V Praze má útvar na místě obvykle lidí dost a když už nás zvednou, tak potřebují obvykle vodu. Takže vypálí rybník s prvními přiběhnuvšími a pokud to situace umožňuje, CAS může počkat pár minut na ty, co to mají dál. Tatru máme vcelku soběstačnou, veze i tři dychačaky, vlastní přenosné radiostanice a svítilny s nabíječkami, plovoucí čerpadlo a pilu, zbytek výbavy doveze za pár minut naše CAS nebo se v případě potřeby použije z útvarových vozů, kterých je na místě vždy několik. Pokud jde o technický zásah, můžeme my ostatní přijet na střídačku nebo VEA (v budoucnu snad DA) přiveze zbylé doběhnuvší lidi, když na místě není potřeba druhé velké auto. Pokud se likvidují následky nějaké živelné pohromy, vyjede první CAS, v momentě, kdy dojedeme my ostatní a je výjezduschopná druhá CAS, se zavolá na KOIS a nahlásí se druhé auto, připravené okamžitě vyrazit - obvykle pak přijde výzva k výjezdu do několika minut, jen co na nás přijde "v pořadníku" řada.
No a nebo se stane, že vyjedou obě CAS i Tatra, kupodivu zatím ty hromadné výjezdy často padly v době, kdy nás bylo na zbrojnici nebo na výcviku dost k okamžitému výjezdu všech vozidel. Jsme sice "pětka", ale zároveň i jediná JSDH v městské části se skoro stovkou tisíc obyvatel.
Jízda ke zbrojnici okolo autonehody.
Nenašli jste vhodnou kategorii, nebo máte dotaz úplně mimo hasičinu?
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
-
Příspěvek od Leoš Kučera » 10.08.2011 09:52
Fógle...!!! Nechci být rýpavý, ale když píšeš: "zatím ty hromadné výjezdy často padly v době, kdy nás bylo na zbrojnici nebo na výcviku dost k okamžitému výjezdu všech vozidel" . tak bys měl tyto "náhody" uvést na pravou míru... Tedy: náhodou máme ve čtvrtek schůzi, nudíme se a hoří tržnice... Náhodou máme ve čtvrtek schůzi, nudíme se... a celý Prágl pak švihá na Průmyslový palác... Náhodou máme ve čtvrtek schůzi, nudíme se a ... znova Libuš... Náhodou máme ve čtvret schůzi... a celá Bohůňova ulice plave... Náhodou máme ve čtvrtek schůzi, nudíme se, zevlujeme z okna hasičárny... a ejhle, najednou hoří hned vedle škola... ))) (Jo a Ty kupodivu nikde...!!!) Jo, jo..., to se nám to schůzuje a vyjíždí, když máme bojovníky na obou stranách barikády... )))) !!!
...sem teda zvědavej, kdo mě první zabije(te)...
Tímto se ostatním omlouvám za znevážení tématu a spam, ale pan kolega si prostě naběhl... a to se nedalo nereagovat...
L.K.
...sem teda zvědavej, kdo mě první zabije(te)...
Tímto se ostatním omlouvám za znevážení tématu a spam, ale pan kolega si prostě naběhl... a to se nedalo nereagovat...
L.K.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 10.08.2011 10:06
Jak to, "nikde"? Si jako myslíš, že ta škola v tomhle počasí chytla sama, jo? Víš, co to dalo mávání perutěmi, než jsem rozfajrovala tu dodávku? A ještě mi ohořela brka!
P.S. Zapmněl jsi na tu lesní školku v Krčském lese, ale to je rajón Kunratickejch, tam jsme jeli jako výpomoc .
P.S. Zapmněl jsi na tu lesní školku v Krčském lese, ale to je rajón Kunratickejch, tam jsme jeli jako výpomoc .
Každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán!
-
Co děláte, když cestou do hasičárny narazíte na onu událost?
Příspěvek od petr.194 » 22.07.2013 12:00
Zdavím Vás pánové! Chtěl bych se Vás zeptat, když jedete na stanici při poplachu (jsdh), a projíždítě při cestě okolo nehody, či jiného problému, ke kterýmu vaše jednotka vyjíždí, tak jak se chováte do příjezdu jednotky? Zastavíte a snažíte se pomioci, nebo pokračujete na stanici? Mě se to stalo dvakrát (vždy požáry)- mě přišlo nejlepší zjistit, co a jak tam je v baráku, zjistit a sehnat majitele, či nájemce a zjistit, zda tam někdo není (optat se lidí), vyhnat lidi do větší vzdálenosti od baráku ap. Při příjezdu jednotky jsem o tom všem informoval velitele a poté šel zjistit, kde by se dalo zřídit čerpací stanoviště. Poté jsem pokračoval na naší hasičku se oblíknout a vrátil se zpět k zásahu........
Naposledy upravil(a) Michal -miw- Šafus dne 22.07.2013 19:11, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Příspěvek přesunut.
Důvod: Příspěvek přesunut.
-
Příspěvek od duplesice » 22.07.2013 12:07
Můžeš dělat tak jak píšeš, ale rozhodně bych k tomu připojil zavolat svému veliteli, aby s tebou počítal a nestalo se tak, že o tobě neví a nedal by na hasičárně dohromady družstvo o minimálním počtu. No a když už s ním budeš mluvit, tak bych mu řekl, ať ti hodí věci do auta a přiveze. Pak nemusíš ani na hasičárnu a převlíkneš se až přijedou.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 22.07.2013 19:08
Přesně jak píše duplesice a navíc tohle téma už se tu před časem řešilo (viz Malda). Akorát u strojníků a VD je to trochu problém, hlavně tedy u strojníků - aby kvůli absenci auto vůbec vyjelo. Ale to snad nemusím ani psát :-).
Naposledy upravil(a) Michal -miw- Šafus dne 22.07.2013 19:11, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Témata sloučena, díky.
Důvod: Témata sloučena, díky.
Každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán!
Zpět na „Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz