Povodně 2013
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Příspěvek od Kůďa » 08.06.2013 14:31
add. Kubas . Jednak souhlas a jednak nesouhlas. Naše jednotka doma na svém zažila 2x povodeň (1997 a 1998). To nás a našeho zřizovatele donutilo k nákupu různého vybavení. Kdo mimo nás ví, co máme - no přeci KOPIS. Proto 2002 jsme byli nasezeny v Klech a 2010 v Raspenavě. Co můžeme nasadit a na co všchno máme oprávnění - tak to ví jen a jen KOPIS HZS našeho kraje a vedení. Ten nás nepovolal sebou k odřadu při záchranných prácech /máme dva motorové čluny s výbavou/, nepovolal nás k čerpání /1x PS 12, 3 x plovoucí + další motorvé a elektrické čerpadla/ atd. A pokud nás nepovolá ani na úklid, tak to je to, co zde probíhalo v diskuzi - tzv. degradace JSDH, že nic neumí a snaží se být lepší než HZS- jak zde bylo stále některými prezentováno na úkor dobrovolných hasičů. A když nás nikdo sebou nechce, tak nikam nepojedeme. Mi máme svoji hrdost a nikam se necpem. Domnívám se, že i u nás děláme hasičinu, jak nejlépe umíme a na dobré úrovni.
-
Příspěvek od Kůďa » 08.06.2013 14:54
A ještě k tomu tématu, že někdo strádá na povodních. Proč tam teda jel, snad aby pomáhal. Jestli to někomu nevoní, tak ať jede domů, když tam jel nepřipravený. Protože jsme si své povodně 2x zažili na vlastní kůži, tak když jsme jeli 2 x na povodně jinam, tak jsme byli na vše připravení. Město nám dalo peníze, ze skladu CO jsme si vzali skládací postele, deky, PB vařiče, nakoupili hafo pití a jídla, PHM, karty na PHM, kupu oblečení, lopaty, košťata, hygienické potřeby a pod. Prostě vše na přežití a co potřebuješ a pak jsme vyrazili. No a výsledek, že více, jak půlku jsme rozdali lidem, kteří to potřebovali, abychom to nevezli nazpět. A kluci na HZS v Liberci se o nás starali jako o své, za což jim patří znovu poděkování. A jestli někdo jel na povodně nepřipravený, tak si za to může sám.
-
Příspěvek od Marek Bulva » 10.06.2013 08:33
Včera jsme se vrátili z Rudníku (KHK). Nikdo nás tam nevysla. Udělali jsme sbírku, nakoupili po dohodě s krizovím štábem obce,co přesně je potřeba, dovezli jsme to, zustali na mistě a celý den jsme pomáhali kde bylo třeba.(zase po dohodě se štábem. Zbytek peněz jsme dali konkrétním lidem. Dle mého názoru takhle má vypadat pomoc. Jednali jsme rychle, účelně, adresně, jednoduše.
PS1: za něktré JSDH jsem se spíše styděl, ale nakonec i oni mají na autě a na PSII domovenky, tak si to musí zhodnotit sami.
PS2: klobouk dolů před krizovím štábem Rudníku. Mají vše dokonale zorganizované, mají přehled. Skoro jako profíci.
PS1: za něktré JSDH jsem se spíše styděl, ale nakonec i oni mají na autě a na PSII domovenky, tak si to musí zhodnotit sami.
PS2: klobouk dolů před krizovím štábem Rudníku. Mají vše dokonale zorganizované, mají přehled. Skoro jako profíci.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Příspěvek od FiRan » 11.06.2013 06:31
Jo, jako jakýkoli jiný občan pomoci můžeš. S výjezdovkou ne.martin38 píše:chtel jsem se zeptat jestli muzu pomahat na povodnich kdyz jsem u sdh jen clenem a nejsem u vyjezdove jednotky a jake jsou podminky treba pojisteni jestli muzu jet z vyjezdovou jednoutkou
Co shoří, neshnije.
Kdo se utopí, ten se nespálí.
Kdo se utopí, ten se nespálí.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti