Je kukla povinná ochranný pracovní prvek při zásahu nebo jen při použití dýchacího přístroje?
Díky
Kukla nomex
Zákony, vyhlášky, nařízení a pokyny pro činnost jednotek.
-
-
Příspěvek od Filip Khol » 30.05.2013 20:07
Není povinná, nýbrž pokud vlezeš do DP tak zpravidla tě velitel bez nomexové kukly nikam nepustí
-
Příspěvek od Jan Doktor » 31.05.2013 00:00
To Filip
Opravdu?
V tvojí odpovědi si podle mě protiřečíš...
Pokud není povinná, tak proč by tě velitel nikam nepustil?
Opravdu?
V tvojí odpovědi si podle mě protiřečíš...
Pokud není povinná, tak proč by tě velitel nikam nepustil?
-
Příspěvek od Radek Vojík » 31.05.2013 07:51
Dle článku 9 odstavce (2) a následující tabulky "Řádu výkonu služby" povinná je. Navíc to je ochranný prostředek a ve svém vlastním zájmu bych ji používal...
-
Příspěvek od Filip Khol » 03.06.2013 22:27
Jan Doktor:
Ano, omlouvám se, moji odpověď jsem špatně formuloval. Stále si myslím že povinná není, nýbrž, velitel tě nepustí bez kuklu do baráku, kde hrozí přímí styk s plamenem, či nějaké vyšhlehnutí plamenů z poza dvěří, ale např. k hořícímu stohu slámy, kde se prohašuje a v případě možností se zachraňuje nezasažená sláma a hrozí pouze jen vdechnutí splodin hoření tak tě pustí i bez kukly. Ale jak bylo řečeno, ve vlastním zájmu bych ji používal.
Ano, omlouvám se, moji odpověď jsem špatně formuloval. Stále si myslím že povinná není, nýbrž, velitel tě nepustí bez kuklu do baráku, kde hrozí přímí styk s plamenem, či nějaké vyšhlehnutí plamenů z poza dvěří, ale např. k hořícímu stohu slámy, kde se prohašuje a v případě možností se zachraňuje nezasažená sláma a hrozí pouze jen vdechnutí splodin hoření tak tě pustí i bez kukly. Ale jak bylo řečeno, ve vlastním zájmu bych ji používal.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky