To Laco: Dost mě zaujal nápad ze soutěží o nejlepší znak. Něco by se mohlo udělat :) Jen si myslím, že každá jednotka má prostě jako nejkrásnější ten svůj. Je přeci úplně jedno, jak vypadá. Znakem u zásahu ničeho nedocílíš. Spíše bych byl pro soutěž, která by případnému vítězi umožnila nějakou formou užší spolupráci s HZS. Ať již školení, stáže, návštěvy a nebo jen možnost přijet na obyčejný pokec. U spousty stanic nemají sbory potíže, ale je mnoho sborů, které by něco takového uvítali, kdyby dostali šanci a fungovala komunikace. Spřátelené sbory nejen ve svém okolí, jak je tomu u měst, srazy hasičů ( HZS i JSDH ) v hospůdkách a restauracích, jako je tomu třeba při srazech místností chatů apod. Je nás přeci hodně, ale hodně "hasičů" mají v soukromí prázdnotu...
V dnešní době je člověk odkázán na samostatné vyhledávání, ale kdyby třeba mohl někdo někam zajet a vědět, že tam budou jiní...již se mi stalo, že jsem někde zastavil a chtěl se podívat do zbrojnice a pokecat s klukama. Než jsem sehnal někoho, trvalo to a nakonec jsem odcházel s tím, že teď nikdo nemá čas. Většina sborů má sice na stránkách napsáno, kdy se schází, ale co já vím, kudy zrovna někdy pojedu?? Doufám, že víte, jak jsem to myslel. Je to asi dost naivní představa, ale při myšlenkách na něco takového mě polévá pocit, že by to bylo krásné.
Omlouvám se za trochu delší rozepsání, ale napsal jsem to, co si myslím
Ukradené logo HZS ČR
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Příspěvek od Lukáš » 19.05.2013 09:01
To Kůďa: Děkuji za názor. Napadla mě ještě jedna věc, ale to už by bylo asi moc přitažené za vlasy...
Hasiči i jejich rodiny moc dobře ví, co toto poslání obnáší, a to jak u HZS, tak i u JSDH. Obyčejný občan však ví o hasičích jen to základní. Můj nápad se týká toho, že když už se dělají ukázky pro veřejnost, mohlo by se to rozšířit i o něco víc. Občan takovou ukázku vnímá jako cokoliv jiného. Stejně tak vnímá výstavu obrazů, návštěvu muzea nebo zámku. Aby však občan skutečně pochopil, co obnáší poslání s názvem "HASIČI", měl by si to zkusit. A nemyslím tím jen nasadit si helmu a střihnout trubku nebo potěžkat nůžky. Pořádají se školení a cvičení pro jednotky. Mohlo by se něco uskutečnit třeba pro zájemce z řad občanů.
Něco na způsob kempu nebo zážitkového víkendu, kde by si běžný občan vyzkoušel v modelových situacích naší práci. Jasně, že nic tak složitého, jako tomu bývá u nás, ale přeci jen v co možná nejreálnějších podmínkách a situacích. Výborné by to bylo pro firmy. Většina velkých společností pořádají firemní teambuildingové akce a utrácejí za ně nemalé finance. Proč by tedy finance nemohli putovat k nám?? :)
Pro mužské osazenstvo by byla možnost výběru mezi HASIČI a ZZS a pro ženy možnost zkušenosti stát se na chvíli součástí ZZS.
Bylo by to jistě na dlouhou přípravu, ale pokud by se do toho někdo dokázal opřít, jako chci já, byl by to zajímavý projekt.
Teď se zde asi rozvíří diskuze o tom, že nejsou peníze a ani lidi, ale finance by to skoro nestálo, jen čas, který by byl ale rozhodně velice dobře investován do zvyšování povědomí o práci IZS.
Hasiči i jejich rodiny moc dobře ví, co toto poslání obnáší, a to jak u HZS, tak i u JSDH. Obyčejný občan však ví o hasičích jen to základní. Můj nápad se týká toho, že když už se dělají ukázky pro veřejnost, mohlo by se to rozšířit i o něco víc. Občan takovou ukázku vnímá jako cokoliv jiného. Stejně tak vnímá výstavu obrazů, návštěvu muzea nebo zámku. Aby však občan skutečně pochopil, co obnáší poslání s názvem "HASIČI", měl by si to zkusit. A nemyslím tím jen nasadit si helmu a střihnout trubku nebo potěžkat nůžky. Pořádají se školení a cvičení pro jednotky. Mohlo by se něco uskutečnit třeba pro zájemce z řad občanů.
Něco na způsob kempu nebo zážitkového víkendu, kde by si běžný občan vyzkoušel v modelových situacích naší práci. Jasně, že nic tak složitého, jako tomu bývá u nás, ale přeci jen v co možná nejreálnějších podmínkách a situacích. Výborné by to bylo pro firmy. Většina velkých společností pořádají firemní teambuildingové akce a utrácejí za ně nemalé finance. Proč by tedy finance nemohli putovat k nám?? :)
Pro mužské osazenstvo by byla možnost výběru mezi HASIČI a ZZS a pro ženy možnost zkušenosti stát se na chvíli součástí ZZS.
Bylo by to jistě na dlouhou přípravu, ale pokud by se do toho někdo dokázal opřít, jako chci já, byl by to zajímavý projekt.
Teď se zde asi rozvíří diskuze o tom, že nejsou peníze a ani lidi, ale finance by to skoro nestálo, jen čas, který by byl ale rozhodně velice dobře investován do zvyšování povědomí o práci IZS.
-
Příspěvek od Petr » 19.05.2013 09:23
Lukáši, nápad je zajímavej. A pro větší autentičnost bych jim dal jeden neplánovaný v noci :-D To by se kravaťáci divili :-DD
Vážně moc dobrý nápad a jak píšeš, tak firmy utrácejí za aktivity svých zaměstnanců velké prachy. Vidím to u nás. Vánoční večírek za sto tisíc jen zamluvení restaurace nebo klubu a navíc útrata apod. A to jen naše pobočka.
Určitě by to chtělo proškolit, ale to je asi jasné. Třeba první den kempu a pak hurá, vrhnout je do toho :-DD
Na 100% by je to nadchlo o tom nepochybuji a pokud do toho půjdeš, hlásím se ku pomoci
Vážně moc dobrý nápad a jak píšeš, tak firmy utrácejí za aktivity svých zaměstnanců velké prachy. Vidím to u nás. Vánoční večírek za sto tisíc jen zamluvení restaurace nebo klubu a navíc útrata apod. A to jen naše pobočka.
Určitě by to chtělo proškolit, ale to je asi jasné. Třeba první den kempu a pak hurá, vrhnout je do toho :-DD
Na 100% by je to nadchlo o tom nepochybuji a pokud do toho půjdeš, hlásím se ku pomoci
-
Příspěvek od Fire Scare » 19.05.2013 17:00
Jde spise o inspiraci a tvorivosti, kdyz nekoho inspiruje znak hasicu z USA tak proc by ho nemohli mit upraveny ve sve podobe? Netrhal bych jim hlavu za to ze se nekdo inspiroval logem,znakem HZS alespon tam maji nazev sveho mesta a ne napis hasicsky zachranny sbor cr jako to nekteri na autech a znacich maji.Dle toho soudim ze tam nebyl zamer si na neco hrat, nekoho napodobovat v praci ci se zamenovat s HZS.
-
Příspěvek od hasič karlos » 20.05.2013 15:27
Přijde mi to jen trochu úsměvné.Léta jsme měli skoro v každém znaku rudou hvězdu a někomu se po tom asi stýská,tak pro změnu hledá inspiraci na druhé straně.Ničemu to asi nevadí,jen to něco svědčí o české mentalitě.
- Míla Pinc
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz