Jenom tak pro zajímavost: Pokyn k provádění odborné přípravy a odborné způsobilosti členů jednotek SDH obcí a jednotek SDH podniků hovoří zcela "jasně":
Pokud se v cyklu pěti let nezúčastní dvou cyklických odborných příprav v kurzu S-8, musí po pěti letech od vydání osvědčení absolvovat základní odbornou přípravu v kurzu S-40. (Obdobně to platí u velitelů JSDH, akorát je tam V16)
Co tak to vzít takhle?
Pokud se v cyklu pěti let zúčastní dvou cyklických odborných příprav v kurzu S-8, nemusí po pěti letech od vydání osvědčení absolvovat základní odbornou přípravu v kurzu S-40
Já se přeci dvou cyklických odborných příprav zúčastním!
Asi sem to pochopil špatně, že ..... :-)
Cyklika strojníků a velitelů
Zákony, vyhlášky, nařízení a pokyny pro činnost jednotek.
-
-
Příspěvek od malda » 21.05.2013 21:46
pochopil si to špatně. pokud si v termínu do pěti let NEZÚČASTNÍŠ DVOU CYKLICKÝCH ŠKOLENÍ přijdeš o osvědčení strojníka nebo velitele (JE PAK NEPLATNÉ) MUSÍŠ OPĚT PRO JEHO OBNOVENÍ PROJÍT ZÁKLADNÍ ODBORNOU PŘÍPRAVOU sám sis pak navrhnul jak to řešit a přesně tak to je. Slovíčko NEZÚČASTNÍŠ je velice důležité
-
Příspěvek od Petr Haska » 22.05.2013 07:42
Maldo, beru jako takovou hru se slovy. Celkem to znám i na cykliku chodím pravidelně.
Ty píšeš:"pokud si v termínu do pěti let NEZÚČASTNÍŠ DVOU CYKLICKÝCH ŠKOLENÍ přijdeš o osvědčení strojníka nebo velitele"
Ale já se přeci v termínu do pěti let zúčastním dvou cyklických školení, klidně i třech :-)
Ale kašli na to, já to bral jen tak pro pobavení.
Ty píšeš:"pokud si v termínu do pěti let NEZÚČASTNÍŠ DVOU CYKLICKÝCH ŠKOLENÍ přijdeš o osvědčení strojníka nebo velitele"
Ale já se přeci v termínu do pěti let zúčastním dvou cyklických školení, klidně i třech :-)
Ale kašli na to, já to bral jen tak pro pobavení.
-
Příspěvek od Petr Lang » 22.05.2013 08:40
Proč to psát jednoduše když to jde složitě.
Stačilo by to napsat nějak takhle: V cyklu 5let je možné jednu cyklickou odbornou přípravu S-8 vynechat, pokud ji vynechá vícekrát musí po pěti letech od vydání osvědčení absolvovat základní odbornou přípravu v kurzu S-40.
Stačilo by to napsat nějak takhle: V cyklu 5let je možné jednu cyklickou odbornou přípravu S-8 vynechat, pokud ji vynechá vícekrát musí po pěti letech od vydání osvědčení absolvovat základní odbornou přípravu v kurzu S-40.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky