Dotaz hodnostni oznaceni
Ze života jednotky i sdružení...
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od sdh třebčín » 03.02.2013 21:12
Opravdu krásná vědomostní (nevědomostní) přestřelka.Opět se ukázalo kdo se tady pohybuje pouze na poli JSDH , kdo na poli SDH a kdo kope za oba týmy.Podle mých informací dobrovolní hasiči vznikly před profesionály a ostatními jednotkami .Veškeré funkce si určily naši předkové a do dnešní doby se skoro všechny zachovaly nebo jen pozměnily.
Většina JSDH vychází ze členů SDH nebo jiného o.s.které působí na poli PO.Jsou zde samozřejmě vyjímky JSDH které nikdy neměly nic společného s SDH a neví jak tyto sbory fungují.Oni jsou prostě poloprofesionální hasiči kteří jsou dotováni z obce a nebo města a neví nic o tom jak je těžké si vydělat pár korun na svůj vlastní provoz.
Veškeré funkce v SDH mají svoji logiku.A jestli tady někdo prohlásí že velitel SDH nemá komu velet tak ať vytáhne hlavu s písku a podívá se kolem sebe.
Většina JSDH vychází ze členů SDH nebo jiného o.s.které působí na poli PO.Jsou zde samozřejmě vyjímky JSDH které nikdy neměly nic společného s SDH a neví jak tyto sbory fungují.Oni jsou prostě poloprofesionální hasiči kteří jsou dotováni z obce a nebo města a neví nic o tom jak je těžké si vydělat pár korun na svůj vlastní provoz.
Veškeré funkce v SDH mají svoji logiku.A jestli tady někdo prohlásí že velitel SDH nemá komu velet tak ať vytáhne hlavu s písku a podívá se kolem sebe.
-
Příspěvek od Roman Žilka » 05.02.2013 10:34
Davide, ale o tom celou dobu píšu. Jde-li o souběh funkcí velitele JSDH a SDH, pak není co řešit. Proto se jinde funkce u SDH řeší jako starosta sboru jako jeho statutární zástupce a místostarosta sboru, kterým bývá právě velitel jednotky. A pak je to jasné a přehledné.
-
Příspěvek od Roman Žilka » 05.02.2013 10:39
sdh třebčín:
Ale historii tu nikdo nezpochybnil. Jen se změnila organizace systému požární ochrany a velitel JSDH nemusí být členem žádného o.s. A pokud v dané obci o.s. nadále funguje, tak komu ten velitel SDH velí? I takové případy se staly.
A jen tak mimochodem, byly tu napsané i výklady o tom, že bez SH ČMS nemůže být JSDH a tudíž že vlastně velitel jednotky musí být členem sdružení, což je vyložený nesmysl.
Ale historii tu nikdo nezpochybnil. Jen se změnila organizace systému požární ochrany a velitel JSDH nemusí být členem žádného o.s. A pokud v dané obci o.s. nadále funguje, tak komu ten velitel SDH velí? I takové případy se staly.
A jen tak mimochodem, byly tu napsané i výklady o tom, že bez SH ČMS nemůže být JSDH a tudíž že vlastně velitel jednotky musí být členem sdružení, což je vyložený nesmysl.
-
Re:
Příspěvek od Lída » 05.02.2013 11:07
REAGUJETE NA TOHLE ? NA TUTO POZNÁMKU ?Roman Žilka píše:A jen tak mimochodem, byly tu napsané i výklady o tom, že bez SH ČMS nemůže být JSDH a tudíž že vlastně velitel jednotky musí být členem sdružení, což je vyložený nesmysl.
Já zde nikde nevidím, že by bylo psáno to co tvrdíte ;) Slovíčko JSOU a MUSÍ BÝT má pro mne jiný význam, než pro Vás, jak je vidět..Lída píše: A nejvyšší devizu toho, proč jsou členi JPO zároveň v SDH (= SH ČMS) nepřiznává nikdo - kde jinde Vás pojistí za stovku na rok ? Tak už uznejte že alespoň k něčemu je Vám dobré, když už neuznáváte nic jiného ;)
-
Re:
Příspěvek od Roman Žilka » 05.02.2013 12:56
Tak zůstaň vynechaná a nemel tu pořád nesmysly.Lída píše:Roman Žilka: Žádám Tě aby si mne už vynechal.
-
Re: Re:
Příspěvek od Roman Žilka » 05.02.2013 13:50
Furt dokola. Nauč se dát si text do souvislostí. Pokud s tím máš problém, obrať se na nějakého čestináře. Já na hlupáky fakt nemám čas, abych je doučoval. Sorry.Lída píše:Bla bla blaRoman Žilka píše:Tak zůstaň vynechaná a nemel tu pořád nesmysly.Lída píše:Roman Žilka: Žádám Tě aby si mne už vynechal.
-
Příspěvek od Lída » 05.02.2013 13:59
OK, bezva. Nejen že mi podsouváš něco co není pravda, ale ještě i přepisuješ můj text.
Ač se neznáme a ač mě štveš, do toho co si napsal jsem si nedovolila zasáhnout. A Ty přepíšeš že já na Tebe reaguju "Bla bla bla" ?
Bože, jak hluboko si klesl..
To all: nevím jestli se bavíte, já tedy ne.. :/
Ač se neznáme a ač mě štveš, do toho co si napsal jsem si nedovolila zasáhnout. A Ty přepíšeš že já na Tebe reaguju "Bla bla bla" ?
Bože, jak hluboko si klesl..
To all: nevím jestli se bavíte, já tedy ne.. :/
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti