dotaz ohledně předurčenosti jpo III
Zákony, vyhlášky, nařízení a pokyny pro činnost jednotek.
-
Příspěvek od Roman Žilka » 08.01.2013 19:22
Lukáš HmP:
Jsme JPO II, III nebo V? Jaký máte člun? Je schválený pro použití v požární ochraně? Máte ho nahlášený na HZS kraje? To všechno hraje roli.
Jsme JPO II, III nebo V? Jaký máte člun? Je schválený pro použití v požární ochraně? Máte ho nahlášený na HZS kraje? To všechno hraje roli.
-
-
-
Příspěvek od Roman Žilka » 09.01.2013 11:04
Lukáš:
Měl ses zeptat, proč Vás na to neposílají. Takhle se pohybujeme v rovině spekulací.
Měl ses zeptat, proč Vás na to neposílají. Takhle se pohybujeme v rovině spekulací.
-
Příspěvek od Kůďa » 09.01.2013 19:55
pro Romana... Ano není to nutné, aby jeli dvě jednotky, ale v Královéhradeckém kraji je sbírkou interních aktů a řízení ředitele HZS kraje nařízeno, že na DN jednou dvě jednotky. Jestli si to operační zdůvodní, že tam poslal jen jednu, tak to je na něm a pošle jednu. Ale proč by měl riskovat. O tom žádná řeč. Ano nařízení kraje je veřený dokument a k nahlédnutí na stránkách kraje. Požární poplachový plán zpracovaný HZS je vnitřní věc a slouží, jako podklad pro vydání nařízení kraje a je tam téměř opsán nebo respektivě zkopírován.
-
Příspěvek od Roman Žilka » 09.01.2013 20:49
To Kůďa:
Psal jsem, jak to funguje u nás. Jedinou výjimkou jsou stanice P0. S těmi skoro vždycky vyjíždí ještě jedna jednotka (kromě stanovených typů událostí - např. otevření bytu).
Jinak poplachový plán není podklad pro nařízení kraje, je to příloha plošného pokrytí.
Psal jsem, jak to funguje u nás. Jedinou výjimkou jsou stanice P0. S těmi skoro vždycky vyjíždí ještě jedna jednotka (kromě stanovených typů událostí - např. otevření bytu).
Jinak poplachový plán není podklad pro nařízení kraje, je to příloha plošného pokrytí.
-
Příspěvek od Kůďa » 09.01.2013 22:42
Roman ... ano, máš pravdu, výpis z poplachového plánu je přílohou nařízení kraje. Tak to je správně. A to první, tak já Ti psal, zase jak to funguje u nás. Snad se nebudem přece hádat. V každém kraji to je jinak. Třeba mě ukaž dobrovolnou jednotku, jestli o nějaké víš, která je nařízení GŘ HZS předurčedna na zásahy na dálnici. U nás v kraji třeba je. Co jsem slyšel, tak náš kraj je prý vyjímkou.A je předurčena a jezdí na zásahy na dálnici i do sousedních krajů Pardubický a Středočeský.
-
Příspěvek od Roman Žilka » 10.01.2013 02:01
Kůďa:
V pohodě, nechci se hádat. Je mi jasné, že jiný kraj - jiný mrav, proto jsem psal, jakje to u nás.
Jinak u nás nevím i dobrovolné jednotce předurčené k DN na dálnici nebo rychlostní silnici. Na ostatní silnice u nás pár JSDHO s předurčeností pravidelně jezdí.
V pohodě, nechci se hádat. Je mi jasné, že jiný kraj - jiný mrav, proto jsem psal, jakje to u nás.
Jinak u nás nevím i dobrovolné jednotce předurčené k DN na dálnici nebo rychlostní silnici. Na ostatní silnice u nás pár JSDHO s předurčeností pravidelně jezdí.
-
Re:
Příspěvek od VáclavM » 10.01.2013 13:03
Rád bych jen podotknul,že podle mých informací je to tak,že když vyjde aktualizace PPP tak má velitel prostor pro možné připomínky. A proto bych nemluvil o dotčení ale spíš vysvětlení a vzájemném pochopení. jde přece o co nejdokonalejší a nejefetkivnějsí pomoc.A co se týče té tajnosti tak si také nemyslím,že by to byla pravda,protože pokud vím tak seznámení s PPP je jedním z bodů odborné přípravy.Roman Žilka píše:Vím, že to běžně mezi lidmi koluje. Ale přesto to není veřejný dokument.
Nejhorší je, když se udělá aktualizace a do týdne volají někteří dotčení, proč už nebudou jezdit do tamté dědiny, když do ní předtím jezdili, kdo je chce poškodit a bla bla bla.
- Jiří Kliment
Příspěvek od Jiří Kliment » 10.01.2013 17:28
Z posledního veliteláku si pamatuji, že by mělo docházet k jakési katalogizaci, či "digitalizaci" jednotek, tedy jak z hlediska předurčení tak i použitelného vybavení. Mělo by to fungovat zhruba tak že rozhodování koho kam na co a s čím zvednout by vlastně řešil počítač, operační by zadával jen požadavky, resp typ události a pak požadavky z místa. Uvidíme.
-
Příspěvek od Roman Žilka » 11.01.2013 10:34
To VáclavM:
Ale jistě, připomínkovat se to může. Ale jakákoliv změna má bohužel právě efekt té dotčenosti a ukřivděnosti. Nejhorší jsou stavy, když Dolní Kotěhůlky jezdí do Horních Kotěhůlek, ale Horní do Dolních už ne. To je pak tragédie.
Neřekl jsem, že PPP je tajný, jen že to není veřejný dokument. Seznámení s ním v rámci odborné přípravy je, ale formou výpisu z PPP, ne s celým.
Ale jistě, připomínkovat se to může. Ale jakákoliv změna má bohužel právě efekt té dotčenosti a ukřivděnosti. Nejhorší jsou stavy, když Dolní Kotěhůlky jezdí do Horních Kotěhůlek, ale Horní do Dolních už ne. To je pak tragédie.
Neřekl jsem, že PPP je tajný, jen že to není veřejný dokument. Seznámení s ním v rámci odborné přípravy je, ale formou výpisu z PPP, ne s celým.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky