DP Saturn a maska Drager Panorama Nova
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
DP Saturn a maska Drager Panorama Nova
Příspěvek od Vojtech Peterka » 27.11.2012 23:45
Dobrý den.
Chtěl bych se vás zeptat, zda doporučujete užívat DP Saturn s maskou Drager Panorama Nova. Za výhodu považuji jedniznačně kandahárové upínání na přilbu - tedy zda jsem správně pochopil kompatibilitu s přilbami MSA.
- je používání této masky s DP Saturn povolené a legální ?
- je plně kompatibilní s přilbou Gallet MSA ?
- nevzniká problém při připojení vrapové hadice ?
Velice děkuji všem za informace i odpovědi !
Chtěl bych se vás zeptat, zda doporučujete užívat DP Saturn s maskou Drager Panorama Nova. Za výhodu považuji jedniznačně kandahárové upínání na přilbu - tedy zda jsem správně pochopil kompatibilitu s přilbami MSA.
- je používání této masky s DP Saturn povolené a legální ?
- je plně kompatibilní s přilbou Gallet MSA ?
- nevzniká problém při připojení vrapové hadice ?
Velice děkuji všem za informace i odpovědi !
-
Příspěvek od Petr Bohanes » 28.11.2012 07:03
Ahoj, tyhle masky jsou kompatibilní s přilbou Gallet, ale taky Dräger a spoustou dalších, co mají venkovní držáky na kandahár. Pokud je chceš připojit k vrapové hadici, tak je nutné vyměnit převlečnou matku. Ta původní má stoupání v mm, a závit v masce je v palcích. Rozdíl sice minimální, ale je znát. Co je ale nejdůležitější – maska s kandahárem na rovnotlaký přístroj prostě nepatří. Budu za tenhle názor určitě od spousty čtenářů kamenovaný, ale nikdo mi ho nevyvrátí. Je to vysloveně hazard. U přetlaku ti vzduch z DT při špatně těsnící masce fouká kolem lícnic ven, u rovnotlaku budeš dýchat bordel z okolí. Tyhle masky jsou určitě fajn, ale ne ve verzi s kandahárem na rovnotlaký Saturn.
-
Příspěvek od Vojtech Peterka » 28.11.2012 09:56
Bezvadné, děkuji moc Petře ..... tím mám jasno a volím jednoznačne CM-5
Zaujal mě je kandahár.
Díky a opatruj se
Vojta
Zaujal mě je kandahár.
Díky a opatruj se
Vojta
-
Příspěvek od Vojtech Peterka » 28.11.2012 12:39
Česťo, i to je pravda ..... Sari jsou super .... ale jejich pořizovací cena se od CM-5 značně liší ....
Jistě se shodneme všichni na tom, že CM-5 je z hlediska poměr cena/výkon to nejlepší. Bohužel je škoda, že tato maska nedělá v kandahárovém provedení .....
Jistě se shodneme všichni na tom, že CM-5 je z hlediska poměr cena/výkon to nejlepší. Bohužel je škoda, že tato maska nedělá v kandahárovém provedení .....
-
Příspěvek od medved ledni » 29.11.2012 19:30
Taktéž máme masky k saturnům s kandahárem od fa. Scott maska Sari . Ted sice již nějakou dobu používáme dejcháky MSA. nicméně k dotazu, ta maska od Dragera je přetlaková tzn výdechový ventil je opatřen pružinkou aby neutíkal samovolně přetlak z masky. Na funkci u středotlaké masky to zásadní vliv na funkci nemá, ale komfort dýchání bude ztížen při výdechu, právě přemáháním té pružinky. Proto je lepší koupit masku Sari. A co jsem koukal na ceny je i levnější. Neboj se jí koupit, funguje spolehlivě a na poznámky typu na středotlak kandahár nepatří nehleď, ta maska velmi dobře vyřešené obličejové těsnění.
-
Příspěvek od Martin Prokop » 29.11.2012 19:58
Maska SARI s kandahárem, z vlastní zkušenosti mohu jenom doporučit
-
Příspěvek od Běžící_had » 30.11.2012 06:42
To: medved ledni
prosimtě, středotlaká maska to je co? Nějaká novinka od f. Dräger? Ja takový přístroj neznám.
prosimtě, středotlaká maska to je co? Nějaká novinka od f. Dräger? Ja takový přístroj neznám.
-
Příspěvek od medved ledni » 30.11.2012 08:20
To:Běžící_had
Máš v tom trošku nepořádek, zdá se. Přečti si to ještě jednou, nikde jsem nepsal že by to měl být výrobek fa Drager. A ten název měl být správně rovnotlaká maska, omlouvám se za tento nedostatek. Kdo však chtěl pochopil co jsem tím chtěl říci, kdo nechtěl pochopit, jako například ty, akorát plive kolem sebe, místo aby se snažil klukum pomoci. Fakt nechápu věčný rozumbrady co akorát rejou a k užitku vlastně nejsou. No nic, svoje ego jsi si vylepšil, gratuluju
Máš v tom trošku nepořádek, zdá se. Přečti si to ještě jednou, nikde jsem nepsal že by to měl být výrobek fa Drager. A ten název měl být správně rovnotlaká maska, omlouvám se za tento nedostatek. Kdo však chtěl pochopil co jsem tím chtěl říci, kdo nechtěl pochopit, jako například ty, akorát plive kolem sebe, místo aby se snažil klukum pomoci. Fakt nechápu věčný rozumbrady co akorát rejou a k užitku vlastně nejsou. No nic, svoje ego jsi si vylepšil, gratuluju
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz