JSDH u dopravních nehod
-
JSDH u dopravních nehod
Příspěvek od hoblinka » 28.11.2012 20:39
Brali by práci profesionálním jednotkám v době kdy každý bod za výjezd zvětšuje šanci na ne-zrušení nebo ne-snížení útvaru HZS v dané lokalitě. Tak jak to vidíte?
-
Příspěvek od petr.194 » 28.11.2012 20:51
- Jiří Kliment
Příspěvek od Jiří Kliment » 28.11.2012 20:52
-
Příspěvek od Jan Doktor » 28.11.2012 23:09
-
Příspěvek od Fire Scare » 28.11.2012 23:57
-
Příspěvek od Roman Žilka » 29.11.2012 02:49
-
-
Příspěvek od obycejnyhasic » 30.11.2012 21:56
JSDH na nehody ANO - ale pouze pokuď mají vyproštování mladší než Narimex roku výroby 1585 Léta Páně, pokuď mají školení a podobně. Jinak NE!
A co tady píše dydla petr.194 - tak to by mne zajímalo u jaké jednotky jsi? Akorát meleš hovadiny....HZS si nikde nevolá dobráky na úklid. Od toho děláme likvidační práce. Tak tady nemel hovadiny!
-
Re:
Příspěvek od Petr » 01.12.2012 07:59
JSDH na nehody ANO - ale pouze pokuď mají vyproštování mladší než Narimex roku výroby 1585 Léta Páně, pokuď mají školení a podobně. Jinak NE!"
-Můžeš mi prosím říci, který předpis stanoví, že musí mít jednotka přesně takové zařízení jako minimální?!?! Sračky tu meleš akorát Ty!!! Viděl jsem kluky, kteří měli jen obyčejné páčidlo a sekerky a dostali člověka z auta rychleji než kolikrát nějaká jiná jednotka, která má supramoderní zařízení a neumí s ním manipulovat.
Není to o tom, kdo co má...podívej se, jak se pomalu JSDH stávají někde daleko lépe vybavení, než HZS. A podle Tebe jsou tedy lepší?!?!Máš zajímavou úvahu...
Myslíš, že kdybych přijel s vybavením "Léta Páně", tak bych neměl zasahovat? I modernější technika může selhat, ale většinou je chyba v tom, kdo a jak jí používá. Být Tebou, raději příště přemýšlím, než něco napíšu.
-
Příspěvek od obycejnyhasic » 01.12.2012 10:22
Ano, také jsem viděl-jak jednotka jen s páčidlem se snažila rvát člověka z auta...jen aby "vyprostila před příjezdem HZS".¨
Nevím jestli je na to nějaký předpis a ani mne to nezajímá, ale sakra člověk musí být soudný a vědět, že když má ve výbavě jen páčidlo a motykosekeru, tak by se neměl hrnout, aby měl předurčenost na DN.
Neberu samozřejmě DN s větším počtem zraněných či s jinou komplikací, kde posilová jednotka je využita k jiným věcem než vyprošťování.
Určitě jak tady píšeš, se problematikou vyprošťování zaobíráš, měl jsi si možnost vyzkoušet různé typy vyp.nástrojů, prošel jsi né jedním školením a na ostrém zásahu jsi tyto znalosti využil.....
Takže prostě a jasně, dnes se starým Narimexem střihneš maximálně Favorita a to už musí být hodně orezlý :-)))
Na větu jestli dobráci mají lepší vybavení než profi ti odpovím jen jedno - máš pravdu. A k tomu už nic více, ať se tady nerozhoří dávný zdejší boj kdo má hezčí a dražší hračku:-)))))
A slovo na závěr, jezdi si kam a s kým chceš, čekej s páčidlem v ruce, jestli se klukům nerozbije Lukas a tak podobně.A i jim raď jak mají či nemají přemýšlet, vezmou si tvá slova k srdci stejně jako já:-))))
-
Příspěvek od Petr » 01.12.2012 10:34
K tomu starému Narimexu...i se starým Ti vyprostím z nového auta kohokoliv. Právě, že Favorit má silnější konstrukci. Nová auta ji mají daleko měkčí, využívají se H.C. vlákna, karoserie není tak tvrdá apod. Jediný problém jsou Airbagy ve sloupkách apod.
Ten boj o "hračky" neřeším, protože vím, že když je někdo "debil", tak s tou novou "hračkou" nestřihne ani propisku....:D
Dovol mi také jednu větu na závěr...
Ať již máme cokoliv, naučme se používat jak ten prostředek, tak i mozek...pak je jedno, co v té ruce mám...:)
-
Příspěvek od Pretorian » 01.12.2012 10:45
-
Příspěvek od obycejnyhasic » 01.12.2012 12:38
"K tomu starému Narimexu...i se starým Ti vyprostím z nového auta kohokoliv" -- tak to všechna čest a klobouk dolů. Asi něco děláme u nás špatně, když s nejsilnějším Holmatrem jsme měli problém vystříhat řidiče kamionu. Dvě věci jsme měli mít - Narimex a školení od tebe:-))))
"Jsme jednotka a i znám další, kde vyjíždí na DN "jen" několikrát za rok, ale práci odvedem na 100%" --- na 100 procent? U nás děláme práci na 99 procent ( vždy se každý detail mohl zlepšit:-)))Je vidět, že poctivě děláte školení a výcvik a nebojíte se do "TOHO" jít:-)))
Chlape, tak před vaší jednotkou klobouk dolů, vám sebevědomí určitě nechybí. Jen lituji VZ od HZS...vy mu jednou s vaším egem na nějakém zásahu uděláte hrozný průser.
-
Příspěvek od Petr » 01.12.2012 13:19
Víš, nůžky nejsou od toho, aby se s nimi stříhalo vše, co Tě napadne. U nákladních vozidel je všeobecně problém se vším...silnější materiály, větší nádrž na PHM, horší dostupnost posádky, větší škody...nejde o mě nebo školení. I sebe více proškolený nemusí umět...hold mu to trvá déle, než něco pochopí a znám lidi, kterým to nedojde skoro nikdy.
Jasně, že se dá vždy vylepšovat...myslel jsem to tak, že makáme na 100% našich možností. Nikdy nebudeme pracovat na 100% spokojenost rozhodčích nebo zraněného...vše chce čas, rozvahu, postupy...je nemožné vyprostit za 1 vteřinu, k takovému času se nikdy nikdo nedostane, ale to by normálně myslící člověk, který logicky uvažuje pochopil...hold miluji lidi, kteří chytají za slůvko a nemyslí...
Lituješ VZ? Já ne. Kolikrát jen přijedou a koukají, jak pracujeme. Pár kluků od nás u nich pracuje a oni nám důvěřují a pokud se sjedem, jsme jedna parta a je jedno, jestli střihá Pepík nebo Franta.
Nechme toho handrkování...vždyť všem jde v podstatě jen o jedno. Co nejrychleji, ale zároveň nejšetrnějij vyprostit zraněné a je podle mě zcela zbytečné hádat se, jestli to bude Holmatrem nebo šroubovákem nebo kartáčkem na zuby.
-
-
Příspěvek od obycejnyhasic » 01.12.2012 21:31
Chlape, nevím co dodat. Teprve teď jsem si uvědomil, s jakým to že člověkem mám tu čest se tady bavit a hrozně jsem rád, že jsem tě tady poznal.A hrozně moc jsem rád, že tě znám jen tady, a že nejsi v našem ÚO. ¨
Ty u JSDH jsi nedoceněný, ty máš být na GŘ poradce pro vyprošťování s nejmíň 100 tisíc měsíčně. To myslím naprosto vážně.
Jen poslední dva dotazy:
1.- Kolik ti, prosím tě, je let? ¨
2.- A u jaké to jednotky jsi?
Děkuji za odpověď.
-
Příspěvek od Lukáš » 02.12.2012 09:04
Podle něj se totiž může vybourat jen v jeho ÚO, jinak by mu nebyla poskytnuta patřičná pomoc. Takže když bourat, jedině tam.
Petr to řekl myslím dost jasně a srozumitelně. Je úplně jedno, kdo se k tomu a s čím postaví, hlavně zachovat chladnou hlavu a vyprostit. Obycejnyhasic by ale asi bez Holmatra chladnou hlavu neměl, protože by byl nervózní, že to s něčím jiným nezvládne. To je to samé, jako kdyby mi někdo řekl, že neumí řídit MAN, protože jezdil jen s Tatrou. Chlape, srovnej se trochu a spadni na zem, ne všude mají peníze na nové vybavení!
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz