Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Jiří Kliment
Příspěvek
od Jiří Kliment » 12.11.2012 12:28
Ono by bylo kde šetřit. Přebujelá administrativa, duplicitní činnosti, nadbytečná místa ... Jenže i tam sedí lidé, navíc lidé přesvědčení o své nenahraditelnosti. Je to stejné jak u státní správy tak i u aparátů jednotlivých složek, hasiče nevyjímaje. Státní rozpočet má prostě svá Dal a Má dáti, příjmy a výdaje. Uvědomme si, že to co se nám zdá jako velké číslo je ve vztahu k rozpočtovým poměrům drobnost. Doporučuji si pohrát s tímhle:
http://budovanistatu.cz/ , leccos to napoví.
-
obycejnyhasic
Příspěvek
od obycejnyhasic » 12.11.2012 20:42
Zdravím kolegové,
tak se ta moje moje myšlenka opět tady zvrhla v nesmyslné reakce pár jedinců:-))
Nejvíce jsem se musel smát názoru pana (spíše SOUDRUHA) Rostislava Duťáka:-))že si nabral hypo 14 klacků když bere 20 je celkem jeho problém a jeho věta-cituji-"Do vočí bys my to řekl jen jednou ty charaktere...." na tohle můžu povědět jen jedno - do očí ti to klidně řeknu a dvakrát:-)))
Ohledně vedlejšáků - bohužel jsem nešikovný a manuálně nezručný, takže si vedle ani nemůžu vydělávat a jsem rád, že jsem vyhrál v Sazce a hasiče dělám jen ze srandy:-)))
A na téma politiky tady? To jsem psal v prvním příspěvku...
Tak sakra...nebuďte tady jak vesnické babičky a už si nestěžujte:-)))
-
hasič karlos
Příspěvek
od hasič karlos » 13.11.2012 00:16
Je pravdou,že to co tu píše Rostislav je extrém a taky s ním ve všem nesouhlasím,nicméně ti tvoji ,,válečníci"jsou zase druhý extrém.Já a většina kolegů co znám se snaží jen normálně pracovat a alespoň trochu slušně uživit rodinu a nějaká národní hrdost je jim v dnešní době úplně ukradená.
-
Rostislav Duťák
Příspěvek
od Rostislav Duťák » 13.11.2012 05:47
jen aby si za ty soudruhy nebyl nakonec vděčný ty ustěžovaná charakterní vesnická babičko. Nadávat někomu přes diskuzi to umí jen opravdový hrdina,charakter a válečník. Ty se sem fakt hodíš. Seš stejnej borec jeko se na nás s volebních plakátů tlemí Saša Vondra - odvážnej chlap co rozkrat Promopro, nebo ted Láďa Dlouhý co nechal položit Poldi Kladno a nesmyslně tím připravil spoustu lidí o práci. Nech si je oba vykérovat na prsa a na záda si dej 11.září "dvě věže" ať s tebe fakt jde strach a všichni se tě pak teprv budou bát ty válečníku,meleš bláboli. Mě šlo tady jen o to,aby ste uzali že sme nedoceněný,že si zasloužíme kurva víc,ale vy tam nechodíte pro prachy,je to přeci vaše poslání tak si na nic nestěžujte,držte huby a dělejte všechno zadarmo do 150hod jako trubičky...
-
Jiří Kliment
Příspěvek
od Jiří Kliment » 13.11.2012 08:24
Za 1) firma PROMOPRO nebyla nikým rozkradena, tím méně rozkratena. Naopak, je vyšetřována za předražení služeb při zabezpečení určité akce za kterou byl mimo jiné odpovědný Alexandr Vondra.
za2)Poldi Kladno poslal ke dnu a do zapomnění jistý pan Stehlík s rodinou a kamarády - dlužno podotknout že za nadšeného souhlasu většiny zaměstnanců kterým slíbil hory i s horákama, navrch doly na povidla a tetu v Americe. Pan Dlouhý neměl více méně možnost zasahovat, ani kdyby chtěl.
A za 3.) Domníval jsem se, zřejmě chybně, že předpokladem pro službu v HZS je SŠ. Buď existují vyjímky, anebo maturita už není to co bývala.
-
Fire Scare
Příspěvek
od Fire Scare » 13.11.2012 10:45
Je fakt ze vzdelani v dnesni dobe sice ma smysl o tom zadna, clovek nemuze byti blbej ale z pohledu zamestnanosti je ti celkem k nicemu nebot nesezenes praci pomalu ani s VS a kdyz uz ji sezenes tak za par supu jak tady pises, i ja s timhle mam tu zkusenost, o to horsi je kdyz jsi treba z lazenskeho mesta a pokud neumis alespon rusky nebo nemecky a to plynule tak praci schanis jen velmi tezko...nebudu kritizovat vladu ci jine, je to zbytecne ale musim rict ze tahle doba je fakt strasna
-
Jiří Kliment
Příspěvek
od Jiří Kliment » 13.11.2012 18:10
To není jen o shánění práce. Pokud nejsi schopen logického myšlení, smysluplného a zdvořilého projevu a navíc tvůj psaný projev budí dojem žes vyšel po 10ti letech pilného studia v 6. třídě ze zvláštní školy můžeš se rozloučit s jakýmkoli karierním postupem a tedy i vylepšením odměny za práci. Nikde není psáno že i vysokoškolák nemůže skončit u lopaty. Člověk se učí celý život, a v dopělosti se místo známek používá výplatní páska. :-) Ani úderné výzvy k revolučním změnám nesmí obsahovat hrubky. To jim hodně ubírá na razanci ...
-
Fire Scare
Příspěvek
od Fire Scare » 14.11.2012 12:47
Proto existuji takove poruchy zvane dysgrafie a dyslexie,temer polovina populace ma alespon jeden z techto problemu a jsou to i lide dospeli a maji i vzdelani napr. maturitu u zkousek sice meli treba problem s cestinou to zajiste ale s pomoci ucitelu a prihlednutim k danemu problemu to neni nemozne mit napr. maturitu a psat jako debil.....
-
Jiří Kliment
Příspěvek
od Jiří Kliment » 14.11.2012 17:15
To nebylo myšleno na tebe , ale podívej, dyslektik či dysgrafik má problém s psaním či čtením, a to v tom smyslu, že špatně spojuje znaky, musí se soustředit víc než ostatní. Ty poruchy jsou dost rozšířené, a vždycky rozšířené byly - jen dřív se to řešilo vyšším nárokem na učení, na zvládání potřebného s vyšším úsilím. Ale dobrá, poruchou lze vysvětlit nedostatky v gramatice či slohu. Co ale omlouvá neexistenci logiky, nadávky, napadání anebo nepravdy? To se u středoškoláka ani omluvit nedá, stejně jako nesmyslná argumentace anebo neznalost základních vědomostí z oblasti obecného práva. Tím chci říci jen to, že člověk se středoškolsým vzděláním sice může psát s nějakou tou chybou ale ne jako debil. Forma se dá leckdy částečně omluvit - obsah ale ne.
-
obycejnyhasic
Příspěvek
od obycejnyhasic » 14.11.2012 21:09
Milý pane Rostislave Duťáku, rád vám za přispění zde přítomných lidí poskytnu odbornou prvotní pomoc pro vaší nemocnou duši a rád vás na svoje náklady odvezu na nejbližší psychiatrické oddělení:-)))) (jako hasič jsem zvyklý pomáhat a na nějakou korunu nekoukám,protože ze Sportky mám peněz dost) :-)))
Je opravdu úsměvné, že jeden tydýt tady vždy zvrhne popovídání "při čaji o páté" na řešení svých "málo peněz":-))
Byl bych pro, aby se psychotesty u HZS dělaly každý třetí rok. Možná by tenhle tydýt už tady nepsal, že je tolik a tolik let u HZS:-)))
-
Fire Scare
Příspěvek
od Fire Scare » 14.11.2012 22:26
Někdy se stane že člověk neunese svojí životní situaci a tak nadává a rozhazuje rukama kolem sebe, některym lidem se ani nedivím že takhle bouchnou ale každej člověk je jinej a má jiný nervy.
-
Kůďa
Příspěvek
od Kůďa » 14.11.2012 22:48
Navrhoval bych tuto diskuzi o ho..ě ukončit a vrátit se k tématu věci ..... Toto nikam nevede. Vždyť jsme snad lidi z 21.století a né neandrtálci. Já přeci nebudu řešit to, že si někdo nabral půjčky a teď na ně nemá a nebo se musí více uskromnit. Každý máme rodinu, každý si vyděláváme a každý máme své problémy, které za nás nikdo jiný nevyřeší. A za poslední, každému z nás ty peníze sebraly, takže jsme na tom stejně.
-
IRA
Příspěvek
od IRA » 15.11.2012 09:09
Ahoj kluci,sloužil jsem 25 let.Poslední dobou mě žralo to ,co tu popisujete a ještě další věci.Přidaly se zdravotní problémy a tak jsem odešel.Dneska bych si za to nafackoval.Jsem doma rok,z renty strojníka se žít nedá,hledám práci,která není.I když jí najdu,bude to jenom nějaká práce,nebude to hasičina.Jestli je pro vás hasičina náplní života,držte se jí zuby nehty a to špatný překousněte.Kdybych dostal šanci si vyzkoušet,jaký to bude až odejdu,zatnul bych zuby a nikdy bych neodešel.S bejvalejma kolegama jsme se často bavili o tom,že když odejde starší kolega na rentu,nebo do důchodu,dlouho nevydrží.Dneska už vím,že se užerou steskem.Takže až Vás někoho napadne podobná pitomost jako mě,důkladně zvažte všecky okolnosti a pořádně si to rozmyslete.
-
hasič karlos
Příspěvek
od hasič karlos » 15.11.2012 17:03
IRA-tohle by asi měla být povinná četba pro nás všechny.To že tady nadáváme,neznamená,že jinde je líp a že u hasičů ještě nemůže být hůř.Jinak napostý souhlas,taky znám podobný příklad.Spousta z nás říká že se na to může vy..,ale paxe je potom jiná.Už jenom to že sloužíme celý život 24,tak se asi těžko zvyká na 8 Tenhle krok je prakticky nevratný,a asi je ho třeba dobře zvážit.
-
Kůďa
Příspěvek
od Kůďa » 15.11.2012 19:37
Karlos souhlas. Vidím to teď i u nás, jaké nas..ní je u hasičů na KOPISU, kdy operační od nového roku přechází na 12-ti hodinové služby.
Zpět na „Co vás pálí?“