PS 12 omezovač otáček
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
PS 12 omezovač otáček
Příspěvek od Kubas » 05.10.2012 20:16
Ahoj,
chtěl bych namontovat na PS 12 palec s omezovačem otáček. Párkrát se nám již stalo, že se buď ustřihl červík nebo potkal píst s ventilem. Na servru X-flame jsem objevil 2 typy. Jeden omezí na 4500 a druhý na 6000.
Máte někdo nějakou zkušenost, či radu, kde a jaký pořídit.
Děkuji
chtěl bych namontovat na PS 12 palec s omezovačem otáček. Párkrát se nám již stalo, že se buď ustřihl červík nebo potkal píst s ventilem. Na servru X-flame jsem objevil 2 typy. Jeden omezí na 4500 a druhý na 6000.
Děkuji
- Jiří Kliment
Příspěvek od Jiří Kliment » 05.10.2012 21:35
Něco podobného jsem zažil. Ne na PSce ale na samodomo traktůrku. Buď to nešlo natočit nebo to nefungovalo - v životě bych to nepoužil. Nebylo by jednodušší vysvětlit strojníkovi jak s motorem zacházet?
- Jiří Kliment
Příspěvek od Jiří Kliment » 07.10.2012 09:37
A není tzv. požární sport, a vlastně sport jakýkoliv, právě o tom že vítězí ten kdo má nejen vůli a schopnosti ale i cit a nedělá v zápalu boje voloviny? Nicméně je to na vašem rozhodnutí - vyzkoušejte, uvidíte.
-
Příspěvek od Tomáš Bršlica » 09.10.2012 10:40
Zdarec,my máme ten na 6000 a je to v pohodě.Strojníkovi můžeš vysvětlovat co chceš,kluk to chvilku chápe,ale stejně se může stát,že to přežene a holce to nevysvětlíš vůbec,páč ta mašinu stejně neslyší.No a otáčkoměr,to je úplně mimo,protože se každej okamžitě rozsype jak to proženeš.A ten palec to jistí spolehlivě.
-
Příspěvek od David Malát » 09.10.2012 12:14
A není 6000 na ten motor moc?? Pokud je zavodněné čerpadlo tak 4500 musí stačit a bez vody to víc nepustí...Taky o něm uvažuji, proto se ptám..
-
Re: PS 12 omezovač otáček
Příspěvek od cizacech » 09.10.2012 18:08
Neboj se tam ten palec s omezovačem dát. Mám ho na naší a absolutně bez problémů. zachrání to hodně hlavně když se s tím ucí mladej strojník nedej bože ženská:) 4.5 tis. ti stačí i bohatě na sání. Těch 6-tis se dává mám takovej dojem na stroje s převodovkou což u dvanáctky nehrozí.. Rozhodně přeběhnout vůle na ventilech zkontrolovat staré kabely víčko svíce na konec předstih a máš na dva třiKubas píše:Ahoj,
Děkuji
roky vystaráno. Zdar.
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od cokapid » 15.10.2012 09:01
Neboj se tam ten palec s omezovačem dát. Mám ho na naší a absolutně bez problémů. zachrání to hodně hlavně když se s tím ucí mladej strojník nedej bože ženská:) 4.5 tis. ti stačí i bohatě na sání. Těch 6-tis se dává mám takovej dojem na stroje s převodovkou což u dvanáctky nehrozí.. Rozhodně přeběhnout vůle na ventilech zkontrolovat staré kabely víčko svíce na konec předstih a máš na dva tři
roky vystaráno. Zdar.
Se vším se dá souhlasit a tyto omezovače Vám dokonce doporučí většina seriozních úpravců PS. V dnešní době kdy jsou ty motory ,,vyhnané,, do extremu stačí chvilku motor přetočit a hned hrozí že něco vyběhne.Navíc ten omezovač je tam jen k dobru, nevěřím totiž že dneska se někdo na vrcholové úrovni kdy se hraje o setiny max. desetiny může ohlížet na to jestli přidá půl plynu nebo plnej.Jediné s čím nesouhlasím s tím že máš na tři roky pokoj. Ročně uděláme cca 50 soutěží x 2 družstva , každej týden minimálně 2x trenink , takže se to hodně nasčítá a motor musíme nechat ladit minimálně 1-2 x ročně jinak je to na výtlaku znát. A to máme jen 1,9.
roky vystaráno. Zdar.
Se vším se dá souhlasit a tyto omezovače Vám dokonce doporučí většina seriozních úpravců PS. V dnešní době kdy jsou ty motory ,,vyhnané,, do extremu stačí chvilku motor přetočit a hned hrozí že něco vyběhne.Navíc ten omezovač je tam jen k dobru, nevěřím totiž že dneska se někdo na vrcholové úrovni kdy se hraje o setiny max. desetiny může ohlížet na to jestli přidá půl plynu nebo plnej.Jediné s čím nesouhlasím s tím že máš na tři roky pokoj. Ročně uděláme cca 50 soutěží x 2 družstva , každej týden minimálně 2x trenink , takže se to hodně nasčítá a motor musíme nechat ladit minimálně 1-2 x ročně jinak je to na výtlaku znát. A to máme jen 1,9.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz