Jednonohý závodník.
Zákony, vyhlášky, nařízení a pokyny pro činnost jednotek.
-
Jednonohý závodník.
Příspěvek od Petr Lang » 17.01.2012 17:43
Zdravím, máme člena který snáma závodí, chybí mu pravá noha pod kolenem ale má kvalitní bionické protézy a nemá invalidní důchod. Při soutěžích běhá koš, ale nedělá mu problém i jiní překážky (kladina, okno, bariera atd.). Ale na nějaký schůzi starostu SDH se všichni dohodli ze ho na soutěžích nechtěj vidět, ale jeho praktická lékařka a jeho rehabilitační doktorka nemají nic proti tomu aby závodil. Na závodech mimo náš okrsek nedělají žádní problémy. Moje otázka zní může za nás běhat?
- Jiří Kliment
Příspěvek od Jiří Kliment » 17.01.2012 17:51
Pokud je mi známo není v řádech zmínka o tělesném postižení soutěžícího. Pokud je podle lékaře schopen nevidím jediný důvod proč by nemohl soutěžit. Nominace do družstev určitě není v kompetenci shromáždění starostů SDHček, je čistě věcí domovské SDH. A co víc - jakákoli úprava soutěžních pravidel nesmí kolidovat s obeným zněním.
-
Příspěvek od Petr Haska » 17.01.2012 17:56
Že by si to vyložili jako v atletice? Že by byl rychlejší než ostatní? :-))
Já bych byl pro, ať běhá. Je to člověk,i když mu něco chybí. Jiným chybí zase něco jiného a jsou dokonce ve funkcích.
Já bych byl pro, ať běhá. Je to člověk,i když mu něco chybí. Jiným chybí zase něco jiného a jsou dokonce ve funkcích.
-
Re:
Příspěvek od Petr Lang » 17.01.2012 21:33
Ano je rychlej, nechal si vyrobit ve Skotsku dvě protézy za půl milionu, ani na něm nepoznáš že mu chybí noha. Oni jsou nasraní, dřív jsme byly na posledních místech a na jaře jsme složili pořádní družstvo a vyhrávali jsme 2. 3. místa.Petr Haska píše:Že by si to vyložili jako v atletice? Že by byl rychlejší než ostatní? :-))
-
Příspěvek od kancelarproobec » 08.04.2012 21:07
Ten kluk má můj obdiv a na konci roku by měl dostat poděkování od SDH a OSH.
-
-
Příspěvek od Pavel Vaněk » 29.09.2012 16:33
Já si myslím, že by to neměl býti problém. Pokud to nezakuzí řády nebo to tam neni psáno. Tak vlastně nemužou rozhodčí nic zakázat. Proto ty lidi co jim chybí mozek a nenechaj člověka sportovat si mužou tak akorat utřít nudly.
-
Příspěvek od Jan Beneš » 03.10.2012 07:46
Co je to sakra za kravinu... Tak za prvé, nevím o tom, že by se kvůli jakýmkoliv závodům scházeli starostové SDH... Napiš o jakou jde soutěž, jestli je to nějaká vaše extraliga a nebo je to celosvětovej Plamen. Pokud jde o nějakou ligu, tak si odsouhlasuje pravidla jakási rada určená vždy před začátkem ročníku. V případě Plamenu se jede podle propozicí, které žádnej starosta neovlivní...
Tudíž, jakási rada může vlastně zakázat soutěžit v případě ligy lidem, kterým chybí třeba jedna a více končetin, nemyslím si ale, že by si to někdo dovolil...
Tudíž, jakási rada může vlastně zakázat soutěžit v případě ligy lidem, kterým chybí třeba jedna a více končetin, nemyslím si ale, že by si to někdo dovolil...
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky