Ahoj,
narazil jsem na pro mne zvláštní problém. Byl jsem na STK s naší Avií, která je zařazená do IZS a jezdíme každý rok. Poté jsem tam byl s vozidlem Citroen Jumper, kde je majitelem obec, ale SDH ho používá pro dopravu na soutěže. Na dveřích máme nálepky HASIČI.
Na STK mi technik chtěl dát známku pouze na 1 rok. Když jsem argumentoval, že vozidlo není v IZS, tak mi odpověděl, že tam je napsáno hasiči a pro všechny hasiče je to stejné. To samé se mi stalo i u vozíku, který používáme na soutěže (nejedná se o požární přívěs, ale o obyčejný vozík bez označení).
Je tento postup správný, nebo žiji v omylu?
Díky za odpovědi
Kuba
STK JSDHO vers. SDH
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
-
Příspěvek od Petr » 27.06.2012 19:22
Pokud se jedná o TK na jeden rok, pak se jedná o vozidla přesně vymezená v zákoně. Mezi tyto rozhodně majetek obce nepatří! To by si pak každý dal na auto samolepku HASIČI a chtěl by vyjímku z povinného ručení nebo by si řidič náklaďáku pomaloval auto a nepotřeboval by profesák?!
Ten maník na technický byl asi duchem mimo
Ten maník na technický byl asi duchem mimo
-
Příspěvek od Jarda Jenik » 28.06.2012 11:24
Přesně jak píše wowes.. podle mě jde o to jestli má vozidlo VRZ. jestli že ne, nechápu proč by jsi dostal nálepku na jen na jeden rok.
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 28.06.2012 15:05
56/2001 Sb. - ...silniční vozidlo s právem přednosti v jízdě... nejpozději ve lhůtě jednoho roku po zaregistrování silničního vozidla a potom pravidelně nejpozději v jednoročních lhůtách
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky