Včasná indikace aktivního majáku v okolí 300 až 1.200 metrů
-
Včasná indikace aktivního majáku v okolí 300 až 1.200 metrů
Příspěvek od LokZS » 18.06.2012 21:51
Děkujeme za případný komentář:-)
Martin a spol.
-
Příspěvek od Petr » 19.06.2012 06:20
-
Příspěvek od LokZS » 19.06.2012 11:04
Děkuji za reakci
-
Příspěvek od Petr » 19.06.2012 11:25
Vím, že spousta lidí by toho mohla zneužít ke sledování, čumilství, ale určitě by se to dalo nějak vymyslet...
-
Příspěvek od David Malát » 19.06.2012 14:56
-
Příspěvek od David Malát » 19.06.2012 17:09
-
Příspěvek od Pan M » 19.06.2012 18:15
-
Příspěvek od Zdenek 675 » 19.06.2012 19:22
Video je hezké maják někde na polní cestě zkusily jste zařízení v Praze kde jsou modrá světla u barů a nebo přeskakující reklamy a barvy si na nich můžete vybrat jak to v noci bije do očí.
-
Re:
Příspěvek od LokZS » 19.06.2012 20:20
Ano, chápu i tento názor. Jak jsem psal v úvodu diskuse, kterou sledujeme pozorně a rádi:-) představili jsme jen kousek. To kvůli nastartování diskuse. Systém je rozsáhlejší. Jednak, aby byl důvod si krabičku pořídit a hlavně, aby tvořil podpůrnou síť pro energenční účely okamžité lokalizace nebezpečí v dopravě v okolí. Ta krabička umí poznat železniční přejezd, dokonce je schopna přijímat informace o průjezdu vlaku ve vzdálenosti 2 km od přejezdu, na kterém nejde třeba z důvodu krádeže signalizace. Krabička umí zamknout vozidlo, když se vzdálí posádka třeba k záchraně u nehody, aby nedošlo k vykradení během zásahu, hlídá předměty ve vozidle používané třeba při zásahu, aby spustila alarm v případě odnosu takové věci atd. Současně, třeba při sjetí ze srázu, kdy si Vás nikdo nevšimne, protože to prostě nečeká, pak krabička vysílá SOS do okruhu cca 100-300m i přes horizot nebo v lese na nepřehledném úseku atp. Současně může uživatel krabičky informovat ostatní provoz o mimořádné události v dopravě, může odhalit místa s hustým provozem a další. ALE, nejde o komerční představení v této části. Jde nám o to, abychom tvořili systém, který pomáhá všem.Martin Horák píše:Nebudu psát jako hasič, ale jako běžný řidič, jestli to dobře chápu, tak běžný řidič má být potencionální kupec. Nedovedu si představit, co by ta krabička musela umět, abych si ji za 5 tisíc pořídil. Krom toho že do auta nechci nic montovat a nevim proč bych tam měl mít nějakou krabičku na palubní desce. Kdyby tohle byla funkce navigace, nebo samotného vozu, že bude signalizovat modrá světla, tak proč ne, ale kupovat krabičku abych to věděl? JEstli jsem to špatně pochopil, tak mě opravte. Nemyslím to nijak kriticky, jen zkrátka jako běžný řidič.
Pro kolegu, který se později dozvěděl o nehodě ve vedlejší ulici.... právě tento systém pomáhá k této okamžité lokální informovanosti složek IZS a jejich partnerů. V případě změny polohy vozidla nad tolerovatelnou mez, systém automaticky vysílá informaci o nehodě. Zrovna tak při srážce atd. Ano, i GPS bude systém udávat, to je na výbavě a účelu modulu.
Do přílohy jsem vložil stručný přehled projektu, myslím si, že některé z vás bude zajímavý a budete se chtít podílet na jeho vývoji a aplikaci...Vítáme, děláme to všichni pro všechny...
Martin a spol.
Kdo bude mít zájem, pdf to tu není povoleno, tak holt URL: http://bluealarm.cz/nase-projekty
-
Re:
Příspěvek od LokZS » 19.06.2012 20:32
Dobrý den,David Malát píše:Jak kdo.. :-)) A když už se uhne nebo zastaví, tak úplně blbě..
součástí distribuce bude silná masáž, jak se zachovat s chladnou hlavou při používání BA modulu, včetně grafického letáku a doporučení ponechat si rozestup na manévry:-) a i zde přivítáme připomínky, návrhy, grafiku atd.
-
Re:
Příspěvek od LokZS » 19.06.2012 20:39
Dobrý den,Zdeněk 675 píše:to by to muselo přepnout křižovatku přesně ve směru jízdy aby se uvolnila kdyby to v Praze zablokovalo křižovatku všechny směry červená tak už vůbec nejezdíme.
Video je hezké maják někde na polní cestě zkusily jste zařízení v Praze kde jsou modrá světla u barů a nebo přeskakující reklamy a barvy si na nich můžete vybrat jak to v noci bije do očí.
ono je to na pováženou. Pokud ze dvou směrů pojedem modré světlo, pak je to technicky nemožné a nebezpečné. Červená v kombinaci s BA modulem umožňuje informovat jednak kolonu před vozidlem až na 1.200m a současně navazující směry. Takže červená všem umožní bezpečně vpředu provést úhybný manévr s vědomím, že všichni smí jen popojet pro vytvoření koridoru pro IZS. Ono by to chtělo už teď naučit lidi, že když se staví do kolony u semaforu, mohli by ten koridor udržovat permanentně, ALE Praha si teď dělá specifické "špičky" u semaforu, tak tam to musí být radost, se tlačit... BA modul je připraven na možnost ovládat křižovatky přiblížením se modrého světla i formou náhradní světelné i zvukové signalizace nebo za použití generálního STOP v křižovatce, ALE to je na každém městě jinak. Takže BA modul tím, že komunikuje s ostatními BA moduly, je fukční všude, bez krajové příslušnosti....
No maják bez registrace nemá modul, tak nebude za výlohou nebo na diskotéce reagovat...
-
Re:
Příspěvek od LokZS » 19.06.2012 20:47
To máte pravdu, ale v koloně za kamionem není vidět, ale BA to "práskne". I mimo velké aglomerace se může za horizontem udát nehoda, kterou vysílá BA modul kolem sebe. A signál lze šířit i za chůze při umisťování trojúhelníku, který při složení do pohotovostní polohy, začne vysílat SOS do okolí a tím chrání řidiče-chodce, který šíří signál asi 100-200 metrů. Při návratu k vozidlu je tak chráněn vysíláním trojúhelníku i vozidla. Krabička chrání také za pomoci doplňku třeba nádrž a informuje o jejím případném napadení a další:-)petr.194 píše:Tohle by bylo řešení pro krajská města. V okresních je přece jen méně aut a řidiči se hned uhnou, jakmile uslyší houkání!
Martin a spol.
-
-
Re:
Příspěvek od LokZS » 19.06.2012 23:38
Mno, doufám, že nezklameme:-) jde o to, že co se vydělá, jde zpět do systému a pracuje na bázi vzájemné komunikace mezi zapnutými majáky modré barvy, takže rušení jinou elektronikou není. BA moduly mají šifrovanou komunikaci, proto je tento systém stabilní vůči podobným jevům, které máte na mysli;-)petr.194 píše:lOKz5: Pokud to bude funkční, tak proč ne, ale obávám se, že si na tom zase někdo namastí kapsu a krabička bude jen kusem plastu s trochou elektroniky, která bude pískat kvůli každému ostřejšímu světlu.............
Martin
-
Příspěvek od Petr » 20.06.2012 06:36
-
Re:
Příspěvek od ogw » 20.06.2012 09:35
Tak toto bych rozhodně nedoporučoval... Hlavně proto, že stejně jako jsou "lovci autonehod" mezi odtahovkami, tak by se začali vyskytovat mezi lidmi, kteří chtějí být hrdiny případně se chtějí podívat... A nadšený hrdina udělá více škody než užitku. Navíc by se zněkolikanásobil počet zvědavců a nevím, jestli si někdy byl u větší autonehody nebo u většího požáru, ale věř mi, že čumilové tam fakt překážejí... Nehledě na fakt, že věc je určená do auta, takže by tam bylo X aut a složky IZS by měly problémy dojet. První pomoc patří k základním znalostem nejen pro "dobráky"...Petr píše:Nemyslel jsem jen pro vozidla IZS, pokud by byla ve vedlejší ulici. Jsem sice "dobrák", ale poskytnout PP umím podle mého dobře. Myslel jsem právě na to, abych já jako běžný občan třeba věděl, pokud to budu mít, že "kousek" se něco děje. Mohl bych poskytnout PP, upřesnit událost, případně zajistit jiné věci. V tomto si myslím, že by byla budoucnost. A jak tu byl názor na to, že je to deahé nebo že by to mohlo být součástí aut a navigací...co třeba tuto funkci zajistit s výrobci aut a GPS? Ještě lepší by bylo vymyslet aplikaci na mobilní telefon, který má úplně každý. Vím, že by to by odklon od původního, ale rozšíření mezi občany by bylo daleko masivnější
Podobnou funkci již mají některé v autech zabudovaná handsfree, v případě nárazu vytočí 112 a spojí s operátorem...
S tím co tu vymyslel Petr bych já osobně měl velký problém. Tohle bych si v žádném případě nekoupil, protože radši budu mít pomoc o něco později a profesionální než amatérskou, která zdrží příjezd profesionálovi...
(jsem členem JPO II a příslušníkem HZS, jen tak aby bylo jasno pro případné spory)
-
Příspěvek od Vladimír » 20.06.2012 14:25
Chtěl bych se zeptat, jak mám chápat tuto větu? To jako když budeme chtít, aby nás Vaše krabičky detekovali musíme si pořídit do auta nějaký modul?
Jinak co se týká ostatních funkcí. Železniční přejezd poznám také přeci jen jsou u silnice cedule, čili jak ho to detekuje a do jaké vzdálenosti. Jinak signalizace projíždějícího vlaku je docela odvážná... na přejezdech bez závor začne každý jezdit podle Vaší krabičky a až se někomu něco stane svede to na ni. Uzamčení vozidla při vzdálení od vozidla... mno umí to i nějaké dnešní centrály celkem užitečné... předpokládám, že ale člověk musí mít krabičku nebo nějaký modul s sebou. Nevím jestli bych zrovna při nehodě myslel na to jestli s sebou nesu krabičku nebo ne.
Jinak nevím no představa zajímavá, ale má to svá negativa dle mého názoru. Když to bude detekovat nehodu modrá světla atd., tak jak to rozliší směr. Na rychlostních komunikacích, dálnicích a dalších vozovkách(kde jsou směry oddělené a není třeba, aby druhý směr zpomalil) se pak budou tvořit zbytečné kolony, protože se všichni začnou bát co se děje. Stějně tak, když bude kontrolka pípat jako na videu na dálnici to bude pípat úplně všem a řidiči z protisměru se začnou ohlížet zpomalovat.
No z pohledu řidiče, který za rok potká maximálně jedno auto IZS před kterým se musí uhnout bych opravdu 5000 za takovou věc nedal. A navíc mí nějakou věc "rozcabenou" po autě taky není můj sen čelní okno je o toho, aby přez něj řidič koukal a ne, aby tam bylo zavěšených x modulů a krabiček a detektorů.
Toť jen takový kritický názor
-
Příspěvek od petr.194 » 20.06.2012 14:53
-
Re: Re:
Příspěvek od Petr » 20.06.2012 15:36
(jsem členem JPO II a příslušníkem HZS, jen tak aby bylo jasno pro případné spory)[/quote]
Ty by jsi měl problém s tím, kdybych jako přijel a poskytnul Ti první pomoc?!?! Jsem také JPO II a HZS (sice HZSp, ale to je jedno). A myslím, že by Ti to třeba bylo jedno, kdyby jsi byl v bezvědomí. Takhle by jsi zbytečně čekal podle Tvých slov na JPO I?!?! Sorry, ale to mi přijde jako nesmysl.
Zpět na „Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky