Jaký je pohled veřejnosti na hasiče? A jak hasiči vnímají veřejnost?
-
hasickarlos
Příspěvek
od hasickarlos » 02.06.2012 21:04
Příklad: dnes jsem byl na aviatické pouti v Pardubicích.Spousta hasičů z různých SDH,někdy lépe někdy hůře oblečených do PS II tam posedává u stánků a popíjí pivo.Bylo tam taky spousta vojáků,policistů a zdravotnických záchranářů,ale od nich jsem s pivem neviděl nikoho-přitom teplo bylo všem stejně.Je mi jasné že většina z nich tam neměla žádný úkol a byli se jen podívat-tak tedy proč v PS II? Asi je někde chyba.
-
Pretorian
Příspěvek
od Pretorian » 02.06.2012 21:51
Hasic Karlos: Souhlasím. Byl jsem s vnučkou na dětském dnu. Na místě ukazovali svojí činnost psovodi Městské policie, kluci z Horské služby a hasiči. Byli zde hasiči z JSDHO, kteří ukazovali vybavení hasičů a u nich bylo vše v pořádku. Bohužel zde byli i ve vycházkových uniformách členové SDH. Tito sice ze začátku pomáhali s přípravou soutěží pro děti, v odpoledních hodinách už ale byli nalezlí ve stánku s občerstvením a nebyli už k vidění jinak než s pivem v ruce. To bych jim ještě i prominul, ale rozhodně né opilecké chování a pořvávání vulgarismů. Vždyť tohle byla přece akce určená dětem. A já se ptám, proč když to vydrželi kluci z HS, MP i JSDHO, proč to nevydrží strejcové z SDH? Mě je jasný, že i ty policajti nebo záchranáři si to pivo rádi dají, ale měli na sobě uniformu, tak si to pivo prostě před těmi malými dětmi odpustili. Taky si rád dám pivo, ale v uniformě prostě ne.
-
Václav Danita(bonita)
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Václav Danita(bonita) » 02.06.2012 22:12
Jeden moudrý člověk řekl: čím víc se v hovně patláš, tím víc smrdíš. Nechte toho už. Už se tady jen předháníte kdo kde viděl víc ožralý hasiče. Schválně, odpoví mi někdo k čemu to je??
-
Fire Scare
Příspěvek
od Fire Scare » 03.06.2012 06:36
Hasič Karlos- Protože policajti,vojáci a záchranáři jsou v práci a tak pít nesmí a nebo ve službě nebyli ale ctí svojí uniformu to jen hasiči si myslí že pod slovem Dobrovolný se ukazuje že si můžou dělat co chtějí kdykoliv a kdekoliv.Jen mi rozum nebere že klucí z JPO2 jak tu někdo psal si vemou člun,ps2 a nalijou se ve člunu v pskách a ještě jsou potom v diskuzi na internetu vulgární na lidi kterym mají pomáhat to je teda pech, od kluků kteří jsou poloprofesionálové bych čekal i odpovídající přístup a chování.Ale nedá se to změnit teď jsme v očích dalších několika lidí jen nezodpovědný opilci co neváhaj sednout do člunu s alkoholem v ruce.
-
hasickarlos
Příspěvek
od hasickarlos » 03.06.2012 13:17
K čemu to je? Je to asi jediná možnost jak se proti tomu bránit.Pokud někdo uvidí podobný exces,zveřejnit to tady na požárech včetně jména sdh př jpo.Ať mají dotyční alespoň ostudu mezi kolegy.Další věc je ustrojenost.Přijde mi že modním hitem mezi mladšími hasiči je vzít si rozepnutou blůzu od psII pod to skejťáckou mikinu s kapucí ven,pivo do ruky a ještě to vylepší dlouhé vlasy.Tak jestli je tohle pro někoho vzor hasiče? Možná jsem zpátečník nebo divnej,ale pro mě tedy ne.
-
haaaasa
Příspěvek
od haaaasa » 03.06.2012 22:11
jo jo.. souhlasím s Karlosem, je to humus... HANOBENÍ UNIFORMY
-
karelvonbanhofff
Příspěvek
od karelvonbanhofff » 04.06.2012 10:24
No podle toho jak se rozjela diskuse zde a přímo pod článkem, tak není problém jak Nás vidí veřejnost, ale možná jak chceme aby nás viděla.
Nebudu obhajovat ty vo.. myslím, že si je velitel potrestá sám a hlavně toho arogantního, který tak stupidně reagoval v diskusi.
Když si přečtu příspěvky tak se to tu opět zvrhlo na téma hasiči alkohol… Tohle téma vždycky skončilo rozdělit viditelně HZS a JSDH . a co by to přineslo? :
1. zásadně nic pro lidi budeme stejně hasiči jako dnes přestávají dělat mezi PČR a MP
2. Když už se to naučí rozlišovat tak se může stát jiná věc, uvidí kolik u události je státních, podniku a kolik dobrovolných hasičů . Pozor nemyslím Prahu, ale většinu ČR . Ono kdyby to bylo tak velké plus dávno by to GŘ zavedlo, ale problém je ve dvousečnosti.
Myslím, že někteří z nás chtějí vypadat jako božstvo. No a to předhazováni, že policisté si nedají není až tak správný příklad. Kolik policistů už bylo obviněno z různých tr.č. a nikdo přece nevidí policii jako bandu zlodějů a vyděračů.. Přestaňme být tolik schizofréní.
-
Václav Danita(bonita)
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Václav Danita(bonita) » 04.06.2012 11:58
Karel z nádraží: Přesně tak. Rozlišením by se třeba došlo až tak daleko, že by lidi u velkého zásahu viděli 85% dobrovolnejch a za chvilku by začali- proč teda máme profíky?? Vždyť to vlastně uhasili dobráci. A podobný nesmysly a zase by to bylo špatně.
-
Fire Scare
Příspěvek
od Fire Scare » 04.06.2012 19:36
Tak to souhlasím :) To odlišení už taky dávno existuje jak na přilbách,na zásahových oděvech ho lze u některých taky najít na pskách nášivka znak obce,SHČMS nebo přímo znak jednotky plus domovenka kde je název obce,města plus SDH,JSDH a odlišit to barvou? To by vypadalo :D jen mě stále vrtá hlavou jakou barvou, červenou má záchranka,černou většinou používá pčr (čerňáky) zelenou vojáci,oranžovou používají technické služby,žlutou většinou používaj udržbáři,dělníci na silnicích,dálnicích :D
-
sdh třebčín
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od sdh třebčín » 04.06.2012 19:58
Růžová nebo žlutá s hnědým proužkem:))))
-
Fire Scare
Příspěvek
od Fire Scare » 04.06.2012 23:02
Ale stejně když se podívám tak uniformy mají většinou všude stejné "modré" ano bojáky a přilby,auta jsou občas vidět ve světě v různých barvách viděl sem i růžovou CAS v USA ale uniformy mají stejné pokud se nepletu :)
Zpět na „Hasiči na veřejnosti“