vybaveni k vyjezdum
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
Příspěvek od petr.194 » 26.05.2012 01:01
Určitě motorová pila- nemusí být stihl, ale bohatě stačí za daleko menší peníz pěkná dolmarka- je třeba ale pořádnej řetěz- pokud budete řezat konstrukce. Dále proudnice, hdice BaC a pokud máte prachy, tak vysokotlaká hadice na bubnu. Záleží k čemu jezdíte- zda i autobehody, tak vyprošťovací sada
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Pavel » 26.05.2012 13:31
Zdar, nechci rýpat ale "určitě motorová pila" na motorovou pilu musí být jednotka proškolena, pokud nemáte školení tak je ti pila k ničemu. A úplné vybavení nalezneš na stránkách hzscr.cz tady je odkaz
http://www.hzscr.cz/clanek/katalog-vyda ... redku.aspx
http://www.hzscr.cz/clanek/katalog-vyda ... redku.aspx
-
-
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od FiRan » 27.05.2012 21:56
Pokud mají trambus, pochybuju, že budou mít VHZ. Jinak jak zde již zaznělo - výbava dle vyhlášky. Ve zkratce určitě hadice (B, C a D), k nim odpovídající proudnice a přechodky, rozdělovač, neškodila by plovoučka, rozšířená autolékarnička a pokud by byl kurz, klidně bych přibalil i tu pilu.
Záleží taky na tom, zda se jedná o prvovýjezdové auto, nebo o druhou CAS v JSDH.
Záleží taky na tom, zda se jedná o prvovýjezdové auto, nebo o druhou CAS v JSDH.
Co shoří, neshnije.
Kdo se utopí, ten se nespálí.
Kdo se utopí, ten se nespálí.
-
Příspěvek od David Horák » 28.05.2012 13:04
Dekontu máme řešenou zjednodušenou dekontaminací. Tzn.rozdelovač,béčka do kruhu a plachta a kartáč napojený na déčko z cisterny.
-
Re: Re:
Příspěvek od David Horák » 28.05.2012 16:48
Pochybuji, že by nás na takový zásah operační vyslalo. Ale náhoda je blbec a pokud bychom se k něčemu takovému dostali jako první, stejně si budu volat chemiky z hzs a než přijedou, vyrobíme alespoň zjednodušenou dekontu, která ostatně musí být před zahájením samotné činnosti v neb.zóně.Laco píše:Dík,a jak to máte s chemii popřípadě s měřením.David Horák píše:Dekontu máme řešenou zjednodušenou dekontaminací. Tzn.rozdelovač,béčka do kruhu a plachta a kartáč napojený na déčko z cisterny.
-
Příspěvek od ogarazdediny » 09.08.2012 07:44
když sem stejný problém řešil u naší RZA, tak mi velitel směny u profíků řekl: "Na předpisy se vyser! ty dělali tupci v kanclu kteří nikdy na výjezdu nebyli! obec je zřizovatel a investor-tudíž si do svojeho auta může dát co chce... něco jiného to je u aut koupených z dotace ale pokud si auto koupiš sám za svoje peníze tak tam dej co chceš, potřebuješ a na co máš. my nesmíme mít v autě "D" i když je využíváme téměř denně-a pak se řiď podle vyhlášky..." Tak mi to řekl tak sme se podle toho zařídili :-)
-
Příspěvek od Kůďa » 09.08.2012 10:33
Řešíte zde např. jak sebou vozíte ocet, vápno a pod. Já jezdím k zásahům již více jak 25 let, ale tyto věci jsem nikdy ještě nepotřeboval a že jsme předurčená jednotka na DN /a tomáme zde i zimní stadion a koupaliště/.Já bych to prostě řešil logicky a podle toho na co jezdíte. To, co by tam mohlo dále být, tak to tam dejte, a až na to jednou vyjedete a budete to potřebovat. Na vás se nařízení GŘ z roku 2010 nevztahuje a je jenom informační protože Vaše vozilo bylo dáno do provozu před vydáním tohoto nařízení. U tohoto platí jiné nařízení - mám dojem z roku 2003 a zase je to informační, protože Váš bambus je vyroben zase před tímto datem. A nakonec zjistítš, že to co by jsi tam potřeboval mít a to co by jsi tam měl mít, se ti tam stejně nemůže vejít, pokud by jsi nevyhodil nádrž a to nejde. Tak to prostě neřeš a jak někdo de psal, hlavně ať tam máš dost hadic, proudnic, rozšířenou autolékárnu, žebříky, i tu motorovku, nějaký ten kužel na silnici, vytyčovací pásku + nějaký kovový kolík, nějaký ten dýchák. Prostě hlavně vše na ten prvotní zásah u požárů a technických zásahů.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz