Zdar chlapi.
Mám dotaz. Klik dáváte oleje do motoru u CAS 32 T 815 PR 2 rok výroby 1985. Podle toho, co nás učili v kurzu, tak by se tem mělo vejít něco kolem 36 litrů. Podle dílenský příručky, co jsem našel na netu, a po různých hokusech, pokusech s metrem, měření van a měrek na olej na osmi, deseti a dvanácti válcích ( u T 815), kde jsou olejové vany úplně stejných rozměrů by ta náplň měla být přibližně 23 litrů. Po výměně oleje a dolití 32 litrů, proběhnutí, naplnění filtru, odstředivky a provedení ověřovací jízdy (u nás) a zchladnutí, jsem se dostal asi půl centimetrů nad horní rysku na teplej olej. Co s tím????? Děkuji za rady.
Olej CAS 32 T 815 PR 2 rok výroby 1985
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
- Jiří Kliment
Příspěvek od Jiří Kliment » 05.04.2012 23:27
Celkové množství oleje a množství pro výměnu se obvykle liší - prakticky se nedá dostat z motoru všechen olej - zůstane v kanálcích, dutinách, čerpadle ....Navíc Tatra má suchou skříň, to dokáže s množstvím oleje taky zamíchat. Stačí malá změna na sběrné nádrži. Rozhodující je měrka.Pokud je tam jen 1/2 cenťáku nad rysku neřešil bych to - ten motor je vzducháč a za studena má poměrně slušné vůle - on to co je navíc v pohodě "sežere". Hladina se ustálí po pár kilometrech - a právě hladina která na měrce drží je důležitá, jak začne olej rychle klesat pod ní něco se děje. Tatrovácké motory vydrží neuvěřitelné věci - ovšem musí mazat. Poslední varování - kontrolka nebo pokles na budíku - znamená ihned chcípnout motor a zjistit chybu.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz