anarchie
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Příspěvek od haaaasa » 19.03.2012 08:54
Hech.. že to tady vůbec řešíte. Já znám JPO III co taky občas nevyjedou... pač se prostě neslezou. A to na víc každej z nich měsíčně dostává od obce slušné "kapesné" ... a o tom, že jejich rozpočet je úplně někde jinde než u tady zmiňované JPO V, se raděj ani bavit nebudu :-D
-
Příspěvek od M Lumart » 19.03.2012 16:28
Původně jsem se nechtěl přidávat do této diskuze, ale.....
Určitě nechci soudit nějakou nejmenovanou JPO V, to ne. Ani jim ten jejich rozpočet nezávidím, u dobráků není peněz nikdy dost. Jen si tiše povzdechnu. Co bych dal za rozpočet 130000 :-( a to patřím do dvojky......
Určitě nechci soudit nějakou nejmenovanou JPO V, to ne. Ani jim ten jejich rozpočet nezávidím, u dobráků není peněz nikdy dost. Jen si tiše povzdechnu. Co bych dal za rozpočet 130000 :-( a to patřím do dvojky......
-
-
- Oves
-
Re:
Příspěvek od M Lumart » 19.03.2012 20:23
Pravda, nikdy neposuzuj JPO podle zařazení 2,3, nebo 5 je uplně jedno. Nevím proč, ale stává se - a to docela často, že KOPIS opomene zvednout místní JPO V a to i v případě, že hoří přímo v jejich místě. Myslím, že je to docela škoda....Oves píše:To samozřejmě, ale já jsem to spíš myslel na základní nedostatky, ne každý člen je jako stroj. A že někdo kritizuje JPO V, která nevyjela jeho boj, ale chtěl bych vidět jeho JPO při výcviku, třeba by jsme se divili.
A to s tím členem - strojem - to funguje na 100 % - vlastní poznatek... bohužel
-
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Stanislav Kaisler » 19.03.2012 20:57
Mně nezbejvá, než se podepsat pod názor ruskýho ptáka. Jediná chyba té jednotky byla v tom, že to PŘEDEM nenahlásili na KOPIS. My jsme (JPO III.) shodou okolností měli obdobný případ minulý týden. Bohužel se nejednalo o svatbu, ale pohřeb, při odjezdu jsme se na KOPISu odhlásili do druhého dne do rána a domnívám se, že to tím bylo vše v pořádku. Prostě jsou situace, kdy potřebujeme všichni být pohromadě a holt nikdo na hašení nezbyde.
-
-
Příspěvek od karelvonbanhofff » 20.03.2012 09:44
Já jsem asi trošku mimo.... Ale nedokážu pochopit o co jde ... Ano jednotka nezasahovala, protože slavila. Dobře chyba, že se neodhlásila. No tak dostanou po koul... a příště už to neudělaj. Nikdo kvůli tomu nezahynul. Proč je chce hned FIREROZNOV rušit. Copak Vy jste vždy bez chyb. Tak přestaň kopat a urážet kluky .
-
Příspěvek od madcat1 » 20.03.2012 22:26
Trochu mě překvapil názor Jirky Klimenta "... Oč tedy jde? Dobrovolné jednotky prostě vyjíždějí když mohou. Proto se jim také říkádobrovolné...." protože mě to příjde jako dost nebezpečný názor podporující název téhle diskuse .. anarchie.. neb srovnávat dobrovolnost s tím, že vyjedu jen když se mi to hodí je asi špatně, pak by totiž asi bylo zbytečné dělat nějaké plošné pokrytí a poplachový plán... již několikrát se pokoušeli lidi v těchto debatách některé kolegy upozornit, že být ve výjezdové jednotce je sice dobrovolné, ale plynou z toho jisté povinnosti, nehledě na povinnosti obce jako zřizovatele zajistit funkčnost své jednotky...
- Jiří Kliment
Příspěvek od Jiří Kliment » 20.03.2012 23:06
To madcat: Takhle jsem to nikdy nenapsal. Jednotka dobrovolných hasičů (3, 5) vyjíždí na výzvu když může. Nikoli když se jí to hodí. Mezi tím je dost podstatný rozdíl. Členové jednotky jsou vázáni etikou, nikoli zákonem danou povinností. Jsou dobrovolníci a je věcí jejich svědomí zda půjdou pomoci vždy, když je to jen trochu možné.
-
Příspěvek od madcat1 » 21.03.2012 00:19
Jsme lidi a když se jednotka občas nesejde, tak to nikdo neřeší, ale i tak nemohu souhlasit s tvým výkladem, že JSDHO vyjiždí když může a tvrdím, že by obec měla zajistit, aby vyjela jednotka vždy, když je povolána ( nemluvím o případech, kdy je jednotka odhlášena - oprava auta, všichni na školení....) Nechci polemizovat zda je v možnostech obce to zajistit, jen tvrdím, že to obci nařizuje zákon...
citace z metodiky pro zřizování JPO .. "Zajištění akceschopnosti jednotky SDH obce je velmi náročné. Obci je povinnost udržení akceschopnosti jednotky uložena § 29 odst. 1 písm. b) zákona o PO. Většina úkolů uložených obci v § 29 zákona o PO souvisí se zajištěním akceschopnosti jednotky. Některé náležitosti akceschopnosti jednotek vybraných obcí kategorie JPO II a JPO III řeší pokyn generálního ředitele HZS ČR, který upravuje zásady pro výkon služby a odměňování v jednotkách kategorií JPO II a JPO III...
...Kromě základního početního stavu je důležité zajištění minimálního počtu členů připravených k výjezdu jednotky 24 hodin denně v časovém limitu od vyhlášení poplachu
jednotce
• do 5 minut u jednotek kategorií JPO II,
• do 10 minut u jednotek kategorií JPO III, JPO V a JPO N...." konec citace
U nás v kraji se třeba připravuje návrh nového poplachového plánu a pro některé obce tam může být první profi jednotka až 4. v pořadí a prostě se předpokládá, že ty tři dobrovolné jednotky před ní vyjedou a nelze předpokládat, že "možná" vyjedou......
citace z metodiky pro zřizování JPO .. "Zajištění akceschopnosti jednotky SDH obce je velmi náročné. Obci je povinnost udržení akceschopnosti jednotky uložena § 29 odst. 1 písm. b) zákona o PO. Většina úkolů uložených obci v § 29 zákona o PO souvisí se zajištěním akceschopnosti jednotky. Některé náležitosti akceschopnosti jednotek vybraných obcí kategorie JPO II a JPO III řeší pokyn generálního ředitele HZS ČR, který upravuje zásady pro výkon služby a odměňování v jednotkách kategorií JPO II a JPO III...
...Kromě základního početního stavu je důležité zajištění minimálního počtu členů připravených k výjezdu jednotky 24 hodin denně v časovém limitu od vyhlášení poplachu
jednotce
• do 5 minut u jednotek kategorií JPO II,
• do 10 minut u jednotek kategorií JPO III, JPO V a JPO N...." konec citace
U nás v kraji se třeba připravuje návrh nového poplachového plánu a pro některé obce tam může být první profi jednotka až 4. v pořadí a prostě se předpokládá, že ty tři dobrovolné jednotky před ní vyjedou a nelze předpokládat, že "možná" vyjedou......
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky