Kurz DT
Ze života jednotky i sdružení...
-
Příspěvek od Ondra » 14.01.2012 16:58
jiný kraj, jiný mrav, je to o mentalitě lidí. proč je teda, dle tadyk jednoho příspěvku, jedna jediná žena ve výjezdu HZS ? a to jen v praze....
mno, tak zřejmě jsi dokonalá žena a těch je opravdu málo. věnovat se takové činnosti, klobouk dolů....
o armádě, to byl jen příklad, o tzv. "zelených mozcích" tu nebudeme vubec nic psát. nebo teda aspon já ne......
mno, tak zřejmě jsi dokonalá žena a těch je opravdu málo. věnovat se takové činnosti, klobouk dolů....
o armádě, to byl jen příklad, o tzv. "zelených mozcích" tu nebudeme vubec nic psát. nebo teda aspon já ne......
-
Příspěvek od Petr » 15.01.2012 08:32
To Ilis: Ahoj, moc Ti fandím a vůbec si nevšímej všech, kteří se podivují. Znám také holku na výjezdu u JSDH. Drobnou, ale odhodlanou. Je to také zdravotnice a to je její hlavní úkol. Do doby, než přijede ZZS je to kolikrát rozhodující. Né, že by člověk neuměl poskytnout PPP, to samozřejmě umím, ale zdravotník je zdravotník. Navíc se pak můžeme věnovat jiným věcem u požáru, nehody apod. Všichni jí bereme jako člena party a mohu říci, že člověka při zásahu kolikrát vůbec nenapadne, že je to holka. Dělá všechno, má kurzy, je šikovná a na rozdíl od jiných, když je vidím i zkušená. Spousta členů JSDH jí nesáhá ani po malíček na noze.
Ona moc dobře ví, že kdyby něco nezvládla, nešla by do toho, ale jak jsem psal. Na rozdíl od jiných jde i za hranice možností a schopností mnohých hasičů, ale pořád to má přitom pod kontrolou. Držím Ti palce a opatruj se...
Ona moc dobře ví, že kdyby něco nezvládla, nešla by do toho, ale jak jsem psal. Na rozdíl od jiných jde i za hranice možností a schopností mnohých hasičů, ale pořád to má přitom pod kontrolou. Držím Ti palce a opatruj se...
-
Příspěvek od PZ2 » 15.01.2012 09:35
To llis: Milá llis. Já třeba osobně proti ženám na u zásahu nemám nic. Naopak je vnímám trochu jako zpestření. A myslím ,že tam pro ně práce je. Ne v prvním sledu, ale je. V úvodu téhle diskuse jsem psal, že bych je nechtěl u zásahu jako NDT. A ne proto, že by něco nezvládly. Opravdu jsou typy, žen, které se mužům vyrovnají a přiznejme si, všichni hasiči neváží 100 kg a neměří 190 cm. Zkus se na to podívat ještě z jiné stránky. Nevím jak jsi stará, předpokládám, že mladá. Taky předpokládám, že jednou budeš chtít mít děti. Co dobrýho svým budoucím dětem předáš z těla, který strávilo 12 hodin na požáru skládky, který x-krát do sebe nabralo kila s.a.ek při dohašování byťáku.To všechno v Tobě zůstane, ten dejchač tě úplně neochrání. Spoustu toho bereš kůží, spoustu toho nabereš na požářišti při rozebírání, dohašování, když už jsou většinou masky dole. Průměrný věk dožití u hasičů je nižší než u ostatní populace, ale mladý ženský ty s.a.čky ještě předají svému plodu. Možná si to sama uvědomíš, až Tě celou noc po zásahu bude pálit a svědět kůže na těle nebo Tě bude bolet hlava celý druhý den. Zkus se tedy na to podívat i tímhle pohledem, protože jako ženská nechráníš jen sama sebe.
-
Příspěvek od Roman Žilka » 15.01.2012 11:06
To Ilis:
Auvajs, nějak jsem to v té novele přehlídl. Fakt je, že jsem ženské normy neřešil a pamatoval jsem si ještě staré provedení. Ale to nic nemění na faktu, že neznám ženskou, která by pohnula s metrákovým chlapem. Jasně, každý chlap nemá metrák, ale s dýchákem na zádech a kompletně oblečený to má kde kdo, ono je to přece jenom skoro 20 kilo navíc.
A druhá věc je to, co Ti psal PZ2, to taky stojí za zamyšlení.
Auvajs, nějak jsem to v té novele přehlídl. Fakt je, že jsem ženské normy neřešil a pamatoval jsem si ještě staré provedení. Ale to nic nemění na faktu, že neznám ženskou, která by pohnula s metrákovým chlapem. Jasně, každý chlap nemá metrák, ale s dýchákem na zádech a kompletně oblečený to má kde kdo, ono je to přece jenom skoro 20 kilo navíc.
A druhá věc je to, co Ti psal PZ2, to taky stojí za zamyšlení.
-
Příspěvek od Ilis » 16.01.2012 20:31
To PZ2:
Máš pravdu jsem mladá a děti určitě mít chci...na druhou stranu, myslíš,že v mužském těle se ty škodlivé látky nehromadí? Pokud vím, tak genetické informace předává i muž, což znamená, že to budoucí miminko také ohrozí i když třeba procentuelně méně. Nebezpečí si uvědomuji, proto používám OOPP a i když mě neochrání před vším, nemyslím si, že by hasiči vedli v tabulkách týkajících se úmrtnosti v nižším věku. Jinak u pár celonočních požárů jsem také byla a kůže mě zatím nepálila ani nesvědila...Můžeš mi oponovat, že jsem u hasičů chvíli, ale znám spoustu kolegů, kteří se hasičině věnují mnohem déle než já(20 i 40let)a taky se jim to nestalo, tak nám tu asi hoří jinak :)
Máš pravdu jsem mladá a děti určitě mít chci...na druhou stranu, myslíš,že v mužském těle se ty škodlivé látky nehromadí? Pokud vím, tak genetické informace předává i muž, což znamená, že to budoucí miminko také ohrozí i když třeba procentuelně méně. Nebezpečí si uvědomuji, proto používám OOPP a i když mě neochrání před vším, nemyslím si, že by hasiči vedli v tabulkách týkajících se úmrtnosti v nižším věku. Jinak u pár celonočních požárů jsem také byla a kůže mě zatím nepálila ani nesvědila...Můžeš mi oponovat, že jsem u hasičů chvíli, ale znám spoustu kolegů, kteří se hasičině věnují mnohem déle než já(20 i 40let)a taky se jim to nestalo, tak nám tu asi hoří jinak :)
- Oves
Příspěvek od Oves » 17.01.2012 09:14
Opět nám diskuze sklouzla jinam. Ovšem i k tomuto si přidám svoje, myslím že žena u zásahu za rok našlukuje méně "bordelu", než žena na Ostravsku. Koukal jsem na stránky jednotky Ilis (slouží na směně C, a je fakt Tvrdá :-)). U nich v JPO II/1 je v současné době 20 členů, takže akorát pokryté směny. U nás v JPO III/1 je členů 32 a to je u nás 13 mužů do věku 30 let. V případě naší členky JSDH se asi stále bojíme jejího úrazu, či postihu z nedodržování OZ, a ani to místo v technice nemáme. Když je jasně daný počet lidí na výjezd tou směnou je to jiné, než když se sbíháme všichni najednou.
-
Příspěvek od Pavel Všelko » 31.01.2012 18:30
Re Oves:
Tak k tomu sdružení slavnýmu. Předesílám že toto téma zde bylo milionkrát omíláno, tak po milion první. Sdružení nemá co do obsazení výjezdu jednotky SDH obce mluvit, tak a dál podle toho co je tam napsané konkrétně třeba :
ženy nesmí vykonávat práce - vykonávané po dobu delší než jednu hodinu souhrnně za pracovní dobu při teplotách nižších než -5 oC, To by pak děvčata nesměli ale dělat nic v zimě :-)
Další je to rozdělení toho co dopotručujou a co ne. Požární zásah nesmí ale záchranné a likvidační práce - což je třeba (dopravní nehoda) mohou jo? Ta nehoda je kolikrát náročnější než ten požár, a taky mohou dělat dekontaminaci osob? to přijdou do styku s detergenty, a tak se dá pokračovat.
A zase mi na to někdo odpoví něco jiného a tak se budeme hádat až do skonání světa a jestli to neskončilo tak se hádají dodnes. Nechte to na nich a na veliteli jednotky. Tak hezký den, tobě taky Ilí :-)
Tak k tomu sdružení slavnýmu. Předesílám že toto téma zde bylo milionkrát omíláno, tak po milion první. Sdružení nemá co do obsazení výjezdu jednotky SDH obce mluvit, tak a dál podle toho co je tam napsané konkrétně třeba :
ženy nesmí vykonávat práce - vykonávané po dobu delší než jednu hodinu souhrnně za pracovní dobu při teplotách nižších než -5 oC, To by pak děvčata nesměli ale dělat nic v zimě :-)
Další je to rozdělení toho co dopotručujou a co ne. Požární zásah nesmí ale záchranné a likvidační práce - což je třeba (dopravní nehoda) mohou jo? Ta nehoda je kolikrát náročnější než ten požár, a taky mohou dělat dekontaminaci osob? to přijdou do styku s detergenty, a tak se dá pokračovat.
A zase mi na to někdo odpoví něco jiného a tak se budeme hádat až do skonání světa a jestli to neskončilo tak se hádají dodnes. Nechte to na nich a na veliteli jednotky. Tak hezký den, tobě taky Ilí :-)
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz