Jak jsme zachraňovali výstaviště..
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 24.10.2008 18:46
-
Příspěvek od Kapitán Kirk » 24.10.2008 18:48
-
Příspěvek od tatrablázen » 24.10.2008 20:02
ano je jiná doba, navrch mají ti co šťouraj a vytahujou na povrch k životu nedůležitý nesmysly.
kdo vychodil zákadku ví co a jak píše blesk. jestli je někdo ukřivděnej , že tam byly tyto dvě osoby(proč napadáte stále jen tu jednu?) a je mu líto , že o něm tam nepsali nepatří mezi hasiče , ale do blázince.
škoda, že nikomu nedocvaklo aspoň to pozitivní na tý věci, a to , že se psalo o dobrovolných hasičích. bohužel se psalo konkrétně což nikdo nechtěla jak vidno pár z vás se zkrz to bude odkopávat celou noc.
Frantíku ty si to dej znova od školky
-
Příspěvek od Kamila Drábková » 24.10.2008 20:09
Re: Frantík - nemám ráda, když se někdo nedokáže podepsat, ale co naprosto nesnáším, když se někdo nedokáže podepsat a ještě uráží lidi, o kterých nic neví...
Jak již bylo zmíněno, pan redaktor byl za námi poslán přímo tiskovým mluvčím... Tím ovšem nechci říct, že za to může on, to v žádném případě. Jsem přesvědčená o tom, že ho posílal v dobré víře a taktéž naprosto nečekal, že z toho vyleze takový paskvil. Zároveň si také myslím, že příště pošle pana redaktora "domů" pouze s poskytnutím tiskové zprávy.
Jediné dvě věci, o které jsme věděli, že u článku budou, jsou ta fotomontáž a naše portréty. A to ještě nebylo, dle vyjádření pana redaktora, jasné, zda tam ty portréty budou a jak budou vypadat. Že se rozhodli pro fotomontáž, s tím my bohužel nic neuděláme a zde se musím opakovat - Photoshop (a jemu podobné programy pro úpravy fotografií) je mocný nástroj a dokáže "vykouzlit" až neuvěřitelné obrázky...
Co se textu týče, měl být na dvoustranu č. 4 a 5, v první části, dle původního záměru (nebo jak nám bylo alespoň řečeno) mělo být shrnuto několik základních faktů týkajících se požáru - počet jednotek, kolik z nich bylo profesionálních a kolik dobrovolných, stejně tak počet hasičů, počet zasahujících vozidel, hrubý odhad celkové škody, hrubý odhad toho, jaké škodě se předešlo.... A v druhé části pak jakýsi příběh dvou ze zasahujících hasičů.
První věc, na kterou jsme upozorňovali (a budu se opět opakovat) bylo opravdu to, že jsme tvořili jen maličkou část obrovské skupiny lidí, která se na zásahu podílela. A to už se nikde (snad jen Leoš to zmiňoval) nepíše o příslušnících PČR, kteří měli plné ruce práce s tím, aby všechny zvědavce "vyhnali" do míst, kde nebudou překážet a o lékařích a zdravotnících, kteří byli připraveni okamžitě poskytnou pomoc každému, kdo by jakýmkoli způsobem zranil. Zároveň jsme nechtěli, aby naše práce byla nějakým způsobem vyzdvihována, protože jsme si vědomi toho, že oproti klukům od profíků jsme nedělali nic až tak převratného...
Bohužel to s rozsahem článku dopadlo tak, jak to dopadlo. Protože se zároveň konali i volby, tak jednu ze dvou stránek "sežrali" kandidáti a porovnávání jejich šancí.... A na zbývající stránku byl vytištěn text ve značně zkrácené a ořezané podobě, která byla navíc velmi silně upravena samotným panem redaktorem. Většina z vět, které jsou v tom textu uvedeny buď nebyly vůbec vyřčeny anebo jsou naprosto nesmyslně zkráceny a "ořezány" (a to už vůbec nemluvím o vytržení z kontextu) a tím naprosto ztratili svůj význam.
Nyní máte tedy možnost i vy vidět do čeho jsme šli. A věřte, že já osobně to už nikdy neudělám...
A jak tak koukám, než jsem to dopsala, naskočilo ještě pár příspěvků.... Musím ale říct, že to, co poslední dobou sleduji zde na požárech je hnus, humus a nevím co ještě (snad možná fijalovej). Jediné co z příspěvků poslední dobou cítím (samozřemě, že ne ze všech, ale z většiny) je nenávist, zloba a závist. A to nejen ve vztahu k Pražským hasičům (na to už jsem docela zvyklá), ale ke všem hasičům, jejichž práce se zde nějakým způsobem zviditelní a nedej bože, když je ještě nějak oceněna. Docela by mě zajímalo, jestli by reakce vypadaly stejně, kdyby byl totožný zásah v některém jiném městě v našem kocourkově... Možná ano, možná ne – pouhá spekulace.
V klidu a teple domova je totiž každý generál a všechno by udělal nejlépe (a určitě úplně jinak, než tomu bylo v reálu). Každý druhý se tady ohání právními předpisy (a přitom jen málo z nich je opravdu zná a umí správně pojmenovat) a tvrdí, že se snaží upozornit na chyby. Jenže všichni ruku na srdce – je tu někdo, kdo všechny předpisy dodržuje na 100%? Strašně moc by mě překvapilo, pokud ano. Když to budu chtít vzít úplně a naprosto ad absurdum (jako že opravdu úplně a naprosto), tak každý v tom případě dodržuje návody k použití všech věcí, které běžně používá. Tím totiž naplňuje literu zákona o požární ochraně, potažmo jeho prováděcí vyhlášku o požární prevenci, protože tam se praví, že každý si má počínat tak, aby nezpůsobil požár nebo jinou mimořádnou událost. A toho se dá dosáhnou jenom tím, že přeci budu dodržovat rady a návody výrobce... Pokud vám to přijde poměkud „zběsilé“, pak věřte tomu, že takto se dá aplikovat jakýkoli právní předpis (a v našem kocourkově se dá u soudu obstát s ledasčím). Stále je tady někdo, kdo mi chce tvrdit, že vždy dodržoval, dodržuje a dodržovat bude všechny právní předpisy, které v našem státě platí?
Jediné, k čemu díky takovým diskuzím dojde je to, že zde nebudou žádné fotky, protože si každý dvacetkrát rozmyslí, co chce a nechce ukázat. Stejně tak si většina lidí mockrát rozmyslí, jestli něco do diskuze napíše nebo ne. A věřím, že zůstane u toho, že ne (a pokud přeci jenom, tak jako anonym...). Zároveň odsud odejde většina lidí, kteří mají zkušenosti a znalosti v
-
Příspěvek od Kamila Drábková » 24.10.2008 20:11
Tímto končím s diskuzí k původnímu tématu, nemám k němu již co říct. Snad jenom Memoire, Frantíku, zastavte se za mnou někdy v práci, ráda si popovídám....
PS pro Vencu Porkáta (pokud to bude číst) - kdo říkal, že 5000 znaků na příspěvek musí stačit??
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 24.10.2008 20:18
https://www.facebook.com/sdhkrasnalipa
-
Příspěvek od Memoir » 24.10.2008 20:37
Víš jen o těch zákonech. Jak bych to řekl. Prostě když něco neudělám dobře tak to přiznám. Já to tak dělám. Ano nedžím se všech návodů ikdyž si je čtu. Ale taky vím, že bych nato eventuelně ad absurdum mohl dojet a jsem připraven to přijmout. Takovou reakci jsem spíš čekal. Není správný odsuzovat lidi, kteří ukážou že něco je špatně, je podle mě správný přiznat, že jsem to tak udělal a poučit se z toho. Sama pak víš, že i na toho, kdo upozornil takto jednou může dojít. Tak to alespoň vidím. Není reálné dodržovat všechny předpisy, ale za hlavní předpisy pro mokrého hasiče já osobně považuji BŘ, CŘ, Konspekty, a pak pár zákonů jako 133/85 361, vyhlášku o organizace JPO a ještě by se něco našlo. Osobně si myslím, že toto je základ který má hasič znát a SNAŽIT se ho dodržovat.
Pokud jsi moje reakce brala osobně, je mi to líto. Nebyl to pokus o osobní napadání.
-
Příspěvek od Fanda Kletečka » 24.10.2008 20:53
Přeji hodně sil v boji "s větrnými mlýny".
- Václav Porkát
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Porkát » 24.10.2008 23:41
-
Příspěvek od HZS LK HZS LK » 25.10.2008 11:25
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 25.10.2008 11:48
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 25.10.2008 11:49
-
Příspěvek od Marek Motyčka » 25.10.2008 11:49
800 stupnu? To pridej kolego ))
-
Příspěvek od Půlspojka ROT hadicová PPS » 25.10.2008 12:19
-
Příspěvek od Půlspojka ROT hadicová PPS » 25.10.2008 12:21
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 25.10.2008 12:29
-
Příspěvek od "Rejsek" » 25.10.2008 12:34
A při potáhnutí (nadechnutí) má okolo 900 stupňů.Při 800 stech stupních se začíná kroutit ocelová konstrukce...Např....
nechci být za chytrýho,ale podle mě tam muselo být víc,ale říkám,nebyl jsem tam,až druhej den na dohašování.....
Zpět na „Hasiči na veřejnosti“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky