Jak jsme zachraňovali výstaviště..
-
Příspěvek od a dyť je to fuk . » 23.10.2008 20:16
Slečna několikrát kolem mě na místě prošla, pokud jsem si dobře všiml, nikdy neměla kuklu ani dejchák, vždycky se jen důležitě tvářila s nějakým foťákem v ruce nebo úplně prázdnýma rukama a přecházela tam a zpátky. Alespoň tedy v době zhruba od půl osmé do jedenácti večer, kdy jsem se tam motal taky. Takže pochybuju, že si sáhla na nějaký C proudy tak, aby o tom takto barvitě mohla vyprávět v nějakým bulvárním plátku.
-
Příspěvek od Kamila Drábková » 23.10.2008 21:07
A když budu pokračovat - to, co předvedl pan Staňa z již zmíněného článku je děs, běs a hrůza. Z celého článku jsou naše tak 3 věty a to je maximum (možná dokonce i méně). Naším prvořadým úkolem na místě zásahu bylo zajištění dodávky vody pro ty kluky, kteří se snažili tu ohnivou bestii zlikvidovat. Vzhledem k tomu, že pro mne nebyla více méně žádná práce, protože jedno naše vozidlo bylo napojené na hydrant a vodu "posílalo" dál a druhé vozidlo "pendlovalo" pro vodu k Vltavě, tak jsem vzala foťák a šla fotit... U vozidel zároveň zůstalo dostatečné množství lidí pro zajištění jakýchkoli požadavků ze strany HZS (a navíc jsem byla v rádiovém spojení s naším velitelem, takže kdyby bylo potřeba, tak bych se okamžitě vrátila a pomohla).
K mojí ustrojenosti - na místo zásahu jsem přijela řádně vystrojená, včetně kukly. Tu jsem při relativně silné průtrži sundala a použila jako ochranu svého foťáku před vodou. Ničemu to v tu chvíli nevadilo, nikam do požářiště jsem nelezla. Pak už jsem jí sice nepoužívala, ale nebylo jí potřeba.
Co se IDP týče, normálně ho u zásahu používám, mám veškeré lékařské prohlídky i veškerá školení a procházím pravidelným čtvrtletním výcvikem. Při tomto zásahu nás bylo víc, než máme IDP, takže jsem se nikam nehrnula a pustila k práci naše kluky (to, že tam pan Staňa napsal, co napsal, s tím nic neudělám).
Pokud vám jde o to, že jsem tam jezdit nemusela, když jsem "jenom" fotila, tak jste na velkém omylu... Foťák vyndavám a používám pouze ve chvíli, kdy pro mě není práce. Ale i s foťákem v ruce jsem pomáhala tahat hadice... To, že jsem někam šla "s prázdnýma" rukama nemusí ještě nutně znamenat to, že jsem nic nedělala. Dost lidí ocenilo flašku vody, kterou jsem jim přinesla...
Když jste byli u té fotky, samozřejmě je to fotomontáž... Fotografie mé pomoci při vystrojování IDP vznikla u naší Liazky. Jak už jinde psal Leoš, Photoshop je mocný nástroj...
Velice mě mrzí, že ten článek vyzněl tak, jak vyzněl. A to hlavně pro to, že spoustu ze zasahujících hasičů (profíků) znám a nikdy, opravdu nikdy, bych si nedovolila jakkoli znevažovat jejich práci. A že při tomto zásahu odvedli obrovský kus perfektní práce... Jak bylo zdůrazňováno p. Staňovi, já jsem byla jen jeden z obrovského množství dobrovolných hasičů připravených pomoci svým kolegům v boji s ohněm.
Pokud budete mít zájem, napište mi mai, můžeme se v klidu sejít a pokecat... (a všechno si vysvětlit)
A mé poučení pro příště? S novinářem už ani písmenko a byť by ho za námi opět poslal sám tiskový mluvčí, neřeknu mu lautr nic....
-
Příspěvek od Memoir » 23.10.2008 21:16
K tomu vzhledu a VDP musím jen opakovat:
vyhl 247/2001 Sb. ve znění vyhl. 226/2005 Sb. § 8 odst. 2 ři používání dýchacích přístrojů a obdobných věcných prostředků požární ochrany, jejichž provozuschopnost souvisí se zevnějškem hasiče, musí být hasiči upraveni tak, aby úprava jejich zevnějšku byla z hlediska provozu věcných prostředků požární ochrany bezpečná. Za bezpečnou úpravu se považuje délka vlasů v obličejové části maximálně po obočí, nepřesahující ušní boltce a na krku maximálně dosahující po úroveň límce košile. Tvář musí být hladce oholena; povolen je pouze krátce střižený knír, který v neupraveném stavu nezasahuje do těsnicí linie masky nebo polomasky.
Tak mluví předpisy. O tom jak se to (ne)dodržuje se dá diskutovat...
-
Příspěvek od tatrablázen » 23.10.2008 22:22
hulíš trávu nebo o čem píšeš. u sdh musí bejt pracovní smlouva ??? můžeš mě to nějak vysvětlit ??
-
Příspěvek od Kamila Drábková » 23.10.2008 22:51
To chce klid, když není ani schopnej se pod svůj názor podepsat.... Ostatně jako většina zdejších přispěvovatelů...
-
Příspěvek od Jan Doktor » 23.10.2008 23:37
U SDH pracovní smlouva být nemusí. Ale u JSDHO by měla být minimálně uzavřená smlouva o výkonu členství v jednotce mezi zřizovatelem a členem, nebo dohoda o provedení práce nebo jiný pracovně-právní vztah mezi těmito subjekty.
-
Příspěvek od Jan Doktor » 23.10.2008 23:40
chybička se vloudila: místo dohoda o provedení práce má být spíše správně dohoda o pracovní činnost. I když jestliže by se činnost dle smlouvy o provedení práce vešlo do 150 hodin v kalendářním roce, tak by se dala použít i ona...
-
Příspěvek od Jan Doktor » 23.10.2008 23:57
1) No, vycházím z mého případu
2) když chce někdo upravit něčí práva a povinnosti, tak to přece udělá smlouvou, ne?
-
Příspěvek od Jan Doktor » 23.10.2008 23:58
Nejenom o JPO II, i u ostatních typů JPO by to tak mělo být
-
Příspěvek od Memoir » 24.10.2008 00:21
http://www.kancelarproobec.cz/obec/...
a zběžně to prolétl a nikde na nic takového nenarazil. Vím, že to u některých JSDH takto je, ale nejsem si jistý, že to tak MUSÍ být.
-
Příspěvek od » 24.10.2008 06:09
-
Příspěvek od Kamila Drábková » 24.10.2008 07:06
Ano, jsem zaměstnancem dopravního podniku...
Pouze pro upřesnění, na místě jsem byla s JSDH.
A co se rozdělení práce týče, VZ, Vus i můj VJ měl vše velice dobře "zmáknuté", ale při tak obrovském množství lidí na místě zásahu se chvíle volna našla...
RE. Memoir - Jak to chodí u hasičů vím moc dobře. A přesto se jich najde dost, kteří se pod svůj názor podepíšou a nebojí se toho...
Zpět na „Hasiči na veřejnosti“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky