Video
-
Příspěvek od Ondrej Kulhanek » 12.05.2008 15:21
Je tam několik záběrů, které jsou Leoše Kučery..A byly dokonce v pořadu 112.Stačí se podívat sem http://www.lk-foto.com/
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:21
Máš pravdu, Leoš je jedním z autorů, z pražáků dokonce možná jediný, jehož sestřihy jsou tam použity...
-
Příspěvek od Leoš Kučera » 12.05.2008 15:21
Rozhodně si nevzpomínám, že by se se mnou o použití mého / našeho pražského videa kdokoliv domlouval ((
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:21
Sic transit gloria mundi... :-/
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Hale vy gamesníci...!
Kdyby jste pořád jen neklikali a místo toho si občas něco na tom screenu přečetli, tak byste viděli TADY, že budete potřebovat ještě TOHLE.
Jinak máte po žížalkách.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Ale jak tak čtu tu diskusi k produktu, tak s tím moc spokojenosti mezi uživateli není...
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Další způsob, jak stahovat a přehrávat videa nejen z YouTube naleznete ZDE.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
V půl pátý ráno už blbnu:
Takže jsem stáhnul ten prográmek YouTube Video Downloader a k němu FLV Player. Postup je následující:
1) Pustíte ten Video Downloader
2) Do horní řádky, označené jako "YouTube Video Search" napíšete nějaké klíčové slovo, podle toho, co chcete najít. Třeba ABBA nebo FIRE nebo cokoliv. PAK STISKNĚTE VPRAVO VEDLE TOHO ŘÁDKU TLAČÍTKO SEARCH. Poté se spustí Internet Exprdel (to je bohužel někde defaultně nastaveno a nedá se to změnit) a hodí vás na stránky YouTube, kde si už podle kategorií přesně dohledáte, co potřebujete.
Rovněž je ale možné si to na YouTube nejprve najít a pak teprve pustit ten stahovací progámek. Důležité je to, že potřebujete získat URL adresu toho videa. A tu máte hned vedle toho náhledového okénka na YouTube - ano, ten název videa je aktivní, stačí na něj kliknout pravým (neplést!!) myšítkem a vybrat "Kopírovat zástupce" nebo "kopírovat" nebo co vám to tam podle verze prohlížeče napíše. Adresu můžete rovněž získat třeba z mailu nebo vám ji někdo pošle přes ICQ, to je jedno.
4) Důležité je to, že tu adresu musíte překopírovat do toho spodního řádku v tom stahovacím progámku - je označen jako Download Video. Stačí do něj zase kliknout pravým myšítkem a vybrat "Vložit (zdatnější použijí ctrl+V) a adresa je tam. Jakmile ji tam máte, stiskněte vpravo "Get Video".
5) Po pár vteřinách se otevře klasické ukládací okno, vyberte "Uložit", zvolíte příslušný adresář a teď pozor! Soubor se bude jmenovat get_video, ať jste stáhli co jste stáhli. Takže si jej pojmenujete podle potřeb a teď to nejdůležitější: připojíte k němu příponu .flv - jinak to nebude fungovat!!! Takže výsledný soubor se bude jmenovat třeba takto: madonna - like virgin.flv .
6) Pak už stačí soubor na disku najít, na soubor klepnout a FLV Player se spustí automaticky a video vám v malém okně (velikostí odpovídá oknu na YouTube) přehraje.
Toť vše. Na Win XP funguje spolehlivě a bez problémů. Jednodušší to už asi být nemůže. Jenom ten Exprdel kdyby to nespouštělo... Takže šikovnější a bezpečnější je si to najít extra v Opeře nebo ve Firefoxíku a jen překopírovat adresu.
Kdyby to přece jen někomu nešlo, tak se ptejte. Ale propána, když jsem to zvládnul i já... .
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Ještě k bodu 6:
Je samozřejmě možné nejprve spustit ten FLV player a na horní liště klepnout na tlačitko "file". Otevře se zase klasické wokno, vyberete příslušný adresář a soubor a už to jede.
Jedinou nevýhodou celého tohohle udělátoru je to, že za chvíli budete mít plný disk videokravin .
-
Příspěvek od Jiří Kratochvíl » 12.05.2008 15:21
sice neni moje ani je za svoje nevydavam...ale je pekny:
http://www.youtube.com/watch?v=o5knHYsad2Q
-
Příspěvek od Leoš Kučera » 12.05.2008 15:21
Ahoj vespolek. Prohlédl jsem si zmíněný klip. Jeho scénář nebudu komentovat. Připojím pár poznámek ke zdrojům videa. Použité záběry jsou jak naše - HZS Praha (Půta, Borůvka, Kosmata, Kučera), tak i z jiných míst. Já osobně z té prezentace příliš nadšený nejsem, protože autorský záměr mých sestřihů je jiný. Kde vzal dotyčný autor klipy ostatních kolegů netušíme, ale je to pro naše oddělení velkým ponaučením, abychom jakoukoliv další práci "znehodnotili" výrazným logem. Že tím prezentace utrpí je jasné, žel, jak nám bylo dokázáno, je to nutné.
Ty ze čtenářů, kterým by připadalo, že jsou mé výhrady přehnané chci upozarnit, že dost náročnou záležitostí je už "jenom" ty záběry ve většinou likvidačním prostředí natočit. Následuje ještě těžší fáze, mezi stovkami natočených minut vyhledat ty pravé, akční. U mé devítiminutové hasičské prezentace se jednalo o mnoho desítek hodin úmorné "pakárny". Vlastní poskládání na střihovou osu je už potom v porovnání s předchozími kroky "brnkačka".
Pak klip zveřejníte pro dobré jméno hasičů. Netrvá dlouho a na dílko se vrhnou "režiséři", kteří vaší práci - ty záběry, které považujete za "nej" stáhnou, bez svého většího přispění totálně překopou a v nejednom případě zcela změní jak obsah, tak i cíl. A na závěr toto dílo označí za své. Tím, že s digitální technikou pracuju mi byly jasné možnosti a rizika, přesto jsem je podstoupil s vírou, že slušnost zvítězí... Jsem Hasič, jsem na to hrdej a i když už netahám nebožtíky a nevláčím se s proudnicí, dělám to pro prezentaci té děsné dřiny, co kluci při zásahu podstupují.
Už jednou, když na těchto stránkách někdo vyvěsil nápad o "nej" hasičskou prezentaci jsem upozorňoval budoucí autory, aby nepoužívali formu stažení cizího videa. Myslíte, že nemůže být přínosné natočit zajímavej klip o vašem (třeba dobrovolném) sboru, o vašem cvičení, o vámi pořádané zábavě, soutěži? Já osobně se raději podívám na podobný kousek, než abych musel počítat, které naše mediálně profláklé případy se zase někde objeví.
Tak asi takhle... L.K. březen 2007
-
Příspěvek od Ondrej Kulhanek » 12.05.2008 15:21
Chápu tvoje rozhořčení,ale jěšte tak 3 měsíce zpět bych se tomu spíš divil.Za tu dobu jsem pochopil,že autorská práva by se měly dodržovat a v hasičině to bude platit nejspíš dvakrát,jelikož jde o citlivý materiál.Nechci ze sebe dělat svatouška - sám jsem nastříhal video 6 let staré,jěště jsem to tahal z VHSky ale měl jsem tušení,že by to nemělo být vypuštěné bez souhlasu autora a nikdy jsem nic takového neudělal,byť jsem to video nastříhal,ale ven se to nikdy nedostalo a ani nedostane.Pro jistotu jsem se toho videa zbavil.Hynek se mi ozval s tím,že autory zná,takže jsem i přesto rád,že to tak dopadlo.Potom jsem měl štěstí na Lukáše Vejvaru,který mi dal k dispozici svoje materiály které jsem zpracoval a mohl v klidu a bez obav zveřejnit.Takže v tomto ohledu je dost těžké vytvořit něco z čisté vody,když je většina dostupných materiálů vlastně nepoužitelá,ale to není samozřejmě omluva.Člověk by se opravdu měl pokusit aspoň kontaktovat autora i když jsem přesvědčen,že autoři výše uvedených kousků to nevědomky porušili.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
No nechci se hádat, ale pokud to máš pro vlastní potřebu a ne pro komerční využití nebo veřejné produkce, tak použití nějaké hudby jako podkladu snad nic nebrání, ne?
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Nejdříve čti, po tom reaguj. O YouTube jsem nepsal ani písmenko.
Příspěvek od » 12.05.2008 15:21
Pokud mas neco pro vlastni potrebu, tak to tu nema cenu ani resit. Pro vlastni potrebu muzes mit v podstate temer vesechno legalne (snad i drogy, jen zbrane asi ne). Co si delas doma (jestli si to treba podbarvujes projevem Hitlera, zaznamem radiprovozu nebo zvukovym zaznamem z prvniho pristani na mesici) nemusi nikoho zajimat. Dokonce za jistych okolnosti to muzes prohlasit za kopii dila, ktere sis koupil a mas to vyresene.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz