Uhnout hasičům?
-
Příspěvek od bart » 12.05.2008 15:24
Res problem az nastane, jinak se z toho zblaznis Jinak bych v tom problem nevidel, udelal si to dobre. Kdyby prece jen nahodou slo do tuheho, tak na tom zaznamu to musi byt jasne videt. Kdyby mel byt nejaky problem, tak kluci hasici by ti urcite pomohli. Ja osobne bych to tak aspon udelal.
-
Příspěvek od mirda » 12.05.2008 15:24
v případě problémů si zažádej na KOPIS Jihomoravského kraje a tam podle zákona 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím ti jsou povini poskytnout informace,nebo potvrdit to kde se pohybovala jejich vozidla!S tímto potvrením když příjdeš ke správnímu řízení tak by jsi měl být vítěz!Stejný způsob je i když člen JSDH při svolání jednotky použije osobní automobil a někde ho PČR vyfotí nebo nedej bože nedožene!
-
Příspěvek od Jakub Nedoma » 12.05.2008 15:24
Reagoval bych naprosto stejně a i kdyby tam auto jelo, tak bych se v rámci možností (a zachování bezpečnosti) do křižovatky nacpal a auto s majákem pustil. I řidič jedoucí na zelenou musí na auto s majákem v křižovatce reagovat!
-
Příspěvek od Daddy Yankee » 12.05.2008 15:24
jirka slezak se zapojil do diskuze.....
Jinak,fakt to neres,i kdyby si te predvolali,tak vyhrajes.O tom zadna!!!!!!!
-
Příspěvek od Freek » 12.05.2008 15:24
Rozhodne si nemyslim, ze jsi udelal spatne, ze se ptas. Naopak je to jedine dobre. Vyvolavas tim minimalne diskusi nad zajimavym problemem a tohle zajimavy problem je.
Je docela skoda, ze tyhle situace se resi jen komentari jako: "To je kreten, proc sakra neuhne". Mozna by to spis chtelo ukazat, jak by to nemo vypadat, nez nadavat, ze to neni podle neci predstav.
-
Příspěvek od Akali » 12.05.2008 15:24
Zdar,
souhlasím s ostatními, určitě si udělal dobře, a pokavaď není žalobce není ani soudce, nezaobíral bych se tím do té doby než by přišla nějaká ta pozvánka, pak doporučuji sehnat si ty fotky z kamerového systému a skočit na HZS. A měli by to uznat - zajišťoval jsi vozidlům s právem přednostní jízdy umožnit bezpečný a plynulý průjezd, a mometální situace si vyžádala zastavit vozidlo na takovém místě abys jim nepřekážel.
A souhlasím s FREEKem, je dobře že jsi vyvolal tuto diskuzi, třebe se zde ještě dozvíme zajímavé věci.
-
Příspěvek od Hasič Josef » 12.05.2008 15:24
No pánové,taky jsem dnes řešil zajímavou situaci v Brně!!! Ulicu si už nepamatuji,ale jel jsem s Manem a odbočoval jsem vlevo do ulice,za mnou jela sanitka a odbočovala taky do leva,jenže nemohla projet do protivky jela šalina a z té ulice vyjíždělo další auto!!! já jsem tam vjet nemohl pač bych se tam nevlezl,dál rovně jet taky nešlo pač bych se odtam už nevymotal zpět prostě chaoz a co ted??? ty jo borec z venku na mě ukazoval že jsu na palicu at uhnu-nešlo to!!!nakonec se tam našla skulinka kudy sanitka projela,ale bylo to na mm.
Nemám rád motání se v brně s velkým autem!!!!
Ale jsu rád že to nakonec nějak šlo,pač jsem fakt neviděl co dělat!!!!
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:24
Není pravda, že smíš porušovat zákon o provozu na pozemních komunikacích při cestě do hasičárny po vyhlášení poplachu, musíš se chovat úplně stejně, jako běžný účastník, protože tvoje vozidlo není zařazeno do IZS a tím pádem nemá jakékoliv úlevy, výhody ani práva vůči ostatním účastníkům silničního provozu... Chtěl bych vidět přestupkovou komisi, která by Ti uznala argument, že jsi jel po vyhlášení poplachu do hasičárny 120 v obci...
-
Příspěvek od Daddy Yankee » 12.05.2008 15:24
uz se tu resilo......
RE:hynek-SVATA PRAVDA.....
Ale ruku na srdce hasici,kdo z vas by jel zrovna pade,ze?? Ja teda ne!!!!
Ale to neznamena,ze bych jel jako to prase....Proste podle situace....
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:24
Původně jsem to nechtěl psát, protože mi bylo jasné, že to skončí divoce, nicméně když už jsi s tím začal, přidám svůj jednoznačný souhlas. Výjezd jednotky sice začíná vyhlášením poplachu, ale prostředek, kterým se hasiči přesunují do zbrojnice rozhodně nemá právo přednosti v jízdě apod.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:24
A ty si zase přečti diskusi, než na něco zareaguješ. Jinak bys viděl ten nesmysl, na který správně reagoval právě Hynek.
Napovím ti - autor "mirda", 3.12.2007 21:44
-
Příspěvek od Mirek Macek » 12.05.2008 15:24
Když už se to tady nakouslo. Jak by se asi na místě řešila situace, pokud by se na křižovatce střetli 2 auta s právem přednosti v jízdě? Teď nemyslím třeba dvě auta od hasičů ale třeba papalášská kolona s hasičema? Mají hasiči opravdu vždy přednost, nebo v tomto případě platí pravidla o průjezdu křižovatkou bez signalizace, nebo na sebe jen tak bliknou a řeš se to případ od případu?
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:24
Hasiči nemají vždy přednost. Když jedou na červenou a sestřelí auto, jedoucí na zelenou, tak je to jejich vina. Takže v případě, že se setkají dvě auta s právem přednosti v jízdě, tak na sebe jak říkáš buď bliknou, nebo to projedou podle pravidel.
Je fakt, že se to nedávno někde nepovedlo - tuším, že v Anglii )
-
Příspěvek od petr drobny » 12.05.2008 15:24
Jediný stálý úsek v Brně je na ulici Sportovní ve směru do centra.
Mobilními radary policie často měří na ulicích Rokytova ve směru na Vinohrady, na Bauerově, Jihlavské ulici v klesání u krematoria a u nemocnice, Vídeňské ulici nebo na Hradecké ulici směrem do centra.
Průjezd na červenou se sleduje na křižovatce Kounicovy a Kotlářské a Křižíkovy a Sportovní ulice.
http://www.informacezbrna.cz/clanek.php?id=2418
rok a půl sterý článek
data stajují z harddisků jednou začas
naštěstí jsem projel nestandartně, tak budu mimo záběr
to bude peněz!
-
Příspěvek od petr drobny » 12.05.2008 15:24
-
Příspěvek od Martin » 12.05.2008 15:24
z toho článku:
Narozdíl od zahraničí u nás nemají semafor na dálkové ovládání policisté nebo složky záchranného systému. Pokud mají spuštěnou houkačku, mohou tato vozidla projet i na červenou, ostatní účastníci silničního provozu jsou povinni dát jim přednost.
To v USA byly semafory vybaveny senzorem, který rozpoznával stroboskopické světlo o frekvenci 14 Hz, kterým byly majáčky policejních, hasičských a záchranných vozů vybaveny. "Tajemství" ale pochopitelně prasklo a na oficiálním i neoficiálním trhu se objevila zařízení, která infračervené světlo o této frekveci vysílala. Vyústilo to v zákaz prodeje a používání takovýchto zařízení, a úpravu systému. Nyní tak (některé) semafory, jakmile zachytí 14Hz signál, jednoduše přehodí na červenou všechny směry - jedině skutečně oprávněné vozidlo tak může křižovatkou projet. Už se ale musí prodírat frontou vozidel před ním nashromážděných.
Zpět na „Hasiči na veřejnosti“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky