Zneužití ?
-
Příspěvek od Martin » 12.05.2008 15:19
neříkám že by to nebylo lepší, ale kdyby dotyčný, díky kterému jsem byl podrážděný četl pořádně tak jsem to psal, kdo má návrhy, at si je schová a až budou mít hoší z redakce čas, tak něco oficiálního udělaj, taky chce třebas zapojit SHČMS, což byl nápad Michal Majkl a myslím si, že je dobrý, to vy si ty darmožrouty z SH ČMS platíte a né já.Je vidět, že každej si veme z příspěvků jen to, co se mu hodí do mlýna. Už vím, jak to myslel předtím Dag.
-
Příspěvek od Martin Pospěch » 12.05.2008 15:19
A to jsem právě nechtěl,aby to vypadalo že si vezmu co se hodí.Co se týče SHČMS nebo GŘ tak si myslím že by to stejně nic kloudného nepřineslo. Co si člověk neudělá sám...... Proto jsem chtěl přenést to zde a né aby někdo rozhodoval nebo zasahoval do toho jak to má vypadat atd.
Uvidíme časem, přeji pěkný den.
PS: já je taky neplatím
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:19
ta nase ceska diskuze utekla, ale ja si (jako clen SDH a OSH) nemyslim, ze by se do vyroby samolepky melo angazovat SH CMS, protoze bud to bude oznaceni clena SH CMS (coz v nekterych castech zeme diky jinym jednotam nebude platit ) nebo se bude jednat o samolepku clena JSDH obce a tam nevidim sebemensi duvod, proc by se v tom sdruzeni (opet) melo angazovat. Vidim to stejne jako v nemecku, ze to nekdo vyrabi a kdokoliv bez prokazani prislusnosti si to muze kazdy ve vyzbrojne, nebo u vyrobcu techniky, nebo na hasicskych akcich koupit. Take ta samolepky (kdyz jsme u zneuziti) nikoho k nicemu neopravnuje, jen informuje o prislusnosti k necemu, pripadne informuje, ze dotycny neni laik, ale dokaze kvalifikovane poskytnout urcitou pomoc. Trosku to muze pomoci pri parkovani (stejne jako ma spousta lidi brigadyrku nebo napis za zadnim oknem). Jirka
-
samolepu, tak vam ji poslu, aby vsichni videli "o co go". Jirka
-
o vlozeni odkazu na tu nemeckou samolepku
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Tomáš S » 12.05.2008 15:19
Tak jak jsem tak četl vaše názory tak mě to skoro porazilo.Teda některé názory lidí z jiných složek. Myslím,že když si nějaký hasič dá na přední sklo a nebo na zadní dveře znak. Tak jak už bylo řečeno nejedná se o zneužití ale o přihlášení k jedné z mnoha institucí. Já jelikož jsem profi a dobrovolný hasič tak taky ¨na předním skle mám samolepu HZS a v zadu za sklem mám nápis HASIČI ale mám to na refllexní vestě a to používám třeba když se naskytnu u DN.A chtěl bych taky reagovat na to jak se tu psalo o použití služebních průkazů a toho nápisu. Ohledně toho nápisu za oknem - myslím jak někdo psal odpáranej- tak když vás ve volnu stahují do práce tak se to hodí protože máte třeba volný výjezd z parkoviště. - A ty služebáky- už ani policisté si nedovolí použít služebák když jsou ve volnu,jelikož to je zneužití a jestli vojáci mají jiný pravomoce či zákon tak je vidět,že byli a jsou pořád jiní!!!!!!!
Všem hasičum a příslušníkum složek IZS přeji jen to nejlepší a nenechte se od jistých lidí takto napadat.
-
Příspěvek od Martin Pospěch » 12.05.2008 15:19
Co jiného by se dalo čekat od němců, praktické i výstižné (v překladu),myslím si že něco podobného by nedráždilo ani ty kteří jsou tak zásadně proti. A jěště jednou tato samolepka není označení imunity,ale pouze informační . Rozhodně bych si ji pořídil.
Podle mně jestli má někdo něco proti samolepce má spíše něco proti hasičům samotným a samolepka posloužila jako hromosvod. ( je to jako by zloději křičeli proč si lidé lepí na auta stop 24 ,že se pak blbě krade) Možná někoho naštvu , ale já to tak vidím.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:19
Jen ty jejich blembáky vypadaj, jako by tu samolepku tiskli ještě v říšské tiskárně ))
-
Příspěvek od Petr Hájek » 12.05.2008 15:19
nějak jsem tě nepochopil jak to myslíš,s těmi služebáky? Služebák právě používám ve volnu...co je mi platný když jsem na směně....na výjezd ho přeci nevozím? Nikde jsem nezaznamenal,že by policie nebo HZS ve volnu neprokazovali služebním průkazem.
-
-
Příspěvek od Jan Giertl » 12.05.2008 15:19
S těmi služebáky nemáš pravdu, není to zneužití, je to dokonce povinnost se prokázat (hlavně u policie, vojáci myslím taky), protože když spácháš dopravní přestupek, nemůžeš dostat pokutu na místě, policejní hlídka po zjištění, že jsi policista (nebo voják), postoupí tvůj přestupek tvému nadřízenému a ten Tě řeší kázeňsky (snížení platu, hodnosti, možný i vyhazov...). Už jsem se na toto téma vyjadřoval výše.
-
Příspěvek od Leoš Kučera » 12.05.2008 15:19
Služebák I
Ten bys právě měl s sebou o šichtu vozit. Jenže... Kdysi nám ochranka jednoho objektu odmítala umožnit vstup na požářiště. Tudíž jsem té silné duši ukázal služebák, na jehož základě ti přístup musí umožnit. Dodnes mám pochybnosti, že ta hora masa uměla vůbec číst... Řekl, že ho to nezajímá a má to zakázané. Nepustil tam ani hlídku PČR. Později dorazivší vedoucí se podivoval, že nechceme poslechnout jeho zaměstnance...
Služebák II
Nedávno proběhla v novinách informace, že politici uvažují o zřízení t.zv. policejních provokatérů, kteří mají (dopravním) policistům při zastavení předložit služební průkaz PČR. Pokud je dotyčný kontolor propustí, má to být poslední, co udělal ve služebním poměru... A vy si myslíte, že v této situaci má smysl při dopravní kontrole, nebo prohřešku, šachovat s hasičským služebákem...?
A tak jediné k čemu opravdu je, je zvednutí závory při vstupu na stanici...
-
Příspěvek od Petr Hájek » 12.05.2008 15:19
slouží přesně jak píše Jan Giertl....týká se to ale i HZS. Když budeš mít nějakou dopravní nehodu v okrese tvého bydliště,tak právě na zjištění že máš služebák by měla tuto nehodu vyšetřovat jiná dopravka než jí to přísluší....mohli by to vyšetřovat kluci s kterými se znáš a mohlo by docházet ke střetu zájmu (teda jestli se tomu tak říká).Předložení služebáku není mnohdy žádná velká výhoda....trest od nadřízeného může být daleko horší než na místě od policie. A že člověka někdy policie při nějaké drobnosti pustí.....policie přeci nemusí vždy pokutovat.Nevím jak je to od 1.7.,ale dřív policie mohla uplatnovat i pouhé napomenutí.Což když si ted vybavuji,tak uplatnuje i nyní a není k tomu potřeba služebák.....viz.třeba ještě dlouhou dobu po nutnosti svítit jsme mohli hodněkrát na TV zprávách vidět a slyšet že je používáno pouhé napomenutí. Já prostě nepovažují použití služebáku za žádné zneužití a snahu z toho profitovat. Za zneužití a hlavně výsměch nám všem obyčejným lidem považuji to, co nyní můžeme sledovat od politických špiček a jejich řidičů (všichni jistě víme oč jde).Jestliže jsem se provinil a potrestá mě vedoucí,tak at to třeba nalepí na nástěnku do Tesca. Jsem státní zaměstnanec a lidé mají právo na takovéto informace.Platí si nás z daní,tak jaká ochrana osobních dat:-(. To je prostě můj názor.
To Leoši:stíhat si brát sebou služebák na výjezd.....to opravdu nestíhám.jestliže jsem třeba na třech autech a nevím které zrovna budu kočírovat,tak jsem rád že stihnu přebíhat z garáže do garáže pro věci co fakt na výjezd potřebuji a ještě do toho tahat doklady....:-/ Nehledě na možnost ztracení či zničení a to lítání potom kolem toho....brrr.
Jinak tvůj příspěvěk o nevpuštění do objektu....to je jako by jsi sloužil s námi.Na vlas stejné....ani policie nebyla vpuštěna.
-
Příspěvek od jiří martinek » 12.05.2008 15:19
Taky mám samolepku za předním sklem.Proč?Aby veřejnost věděla že jsem hasič, že můžu neboli musím pomoci a taky že jsem hrdý na nás hasiče co umíme, že pomáháme!!!
-
Příspěvek od Hlinka Tadeáš » 12.05.2008 15:19
Stacilo by se domluvit jen s klukama ktery makaj na tady tom webu.Pokud vim tak uz byly samolepky uz udelane a davaly je k Exlive.
Byl to hasic s proudnici a pod tim napis www.pozary.cz
a myslim ze to je dost jasne mam to na zadku auta a je to bombove videt.
-
Příspěvek od Pavel Cox » 12.05.2008 15:19
Já si myslím, že možná vím co chtěl svojimi názory říci Dag. Mám pocit, že mu právě vadí ty velké nápisy a samolepy "Hasiči", takže to může vypadat jako vozidlo na výjezdu. Samolepka znaku HZS někde na skle, nebo kartička označující majitele vozu jako příslušníka nějaké složky IZS již není takový problém. Právě proto, že různá referentská vozidla jsou civilní s polepy s nápisy, připomíná civilní vozidlo s takovými samolepy oficiální vozidlo útvaru a to již skutečně zavání napodobováním a mimikry. Asi jako Off-road s placatou čapkou policisty z dopravní policie odloženou ledabyle za čelním sklem a vedle toho samolepka invalidy. )) Smekám před invalidním příslušníkem, který řídí dopravi z invalidního voziku. A toto auto když potkáváte denně s tím samým člověkem, tak by zasloužil metál za obětavost. ) Takže bych to s těmi mimikry nepřeháněl. Dají se potkat vozy pomalované pruhy, hvězdami, nápisy, takže vypadají jak celý tým IZS nacpaný v kufru jedoucího k zásahu, jen majáky chybějí a ejhle on to příznivec amatér s velkou láskou a nadšením. Chápu pak vztek některých členů, kteří to berou jako znevažování sboru. Jestli je to to co myslel Dag, berte prosím jeho slova z větším klidem a pochopením. A co se týče samolepy - viděl jsem nádhernou samolepu k výročí pražských hasičů? Moc pěkná. Hned bych si ji dal na auto, ač nejsem hasič. Tam je to již i napsáno - že to je výroční samolepa. Dělal bych tím reklamu jinejm - vám. A věřte že rád.
-
Příspěvek od Zdeno Fájrmen » 12.05.2008 15:20
tak jak to s vama vypadá?,tady talkopvá horlivá debata je ukončená??tak udělejte někdo čáru za tim vším vložte sem nějakou supr nálepku, a šup at uz to maj všeci na čelním skle(dobrák ci profík)
Zpět na „Hasiči na veřejnosti“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky