Zneužití ?
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:19
a jsme doma, s obema prispevky naprosto souhlasim a spise jsem proto, abychom znovu obnovili tu nadhernou hrdost na svuj dobrovolny ci profesionalni stav, hezke a padnouci uniformy, zdobene odznaky a medailemi, slusne, hezky, esteticky a jednotne oznacena vozidla apod. V nekterych zemich je treba nemyslitelne, ze by na obecni ples sel velitel hasicu nebo policie v civilnim kvadru, jde vzdy v uniforme stejne tak jako myslivec apod. Jirka
-
Příspěvek od Tomáš » 12.05.2008 15:19
bylo by skvělé vytvořit něco podobného jako mají v Německu pokus sme se o to vytvořme návrch (je tu spousta grafiku) vybereme ten nej hlasováním a pak se jej pokusme prosadit postupně až ho schválí pro použití na předním skle. určitě to jde jen se musí chtít .
je tu spousta lidí a hlavně čte to tu spousta lidí ( možná i na správných místech) a když se to dá vše dohromady tak určitě by se to povedlo Co říkáte? Jen se musí chtít
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:19
Hlavně tu nikdo neprezentujte tu luxusní samolepku, na kterou tady nedávno někdo dával odkaz )) Vypadalo to jak mrtvola horolezce na dně jezera.
-
Příspěvek od Dedek Vladimír » 12.05.2008 15:19
Určitě to chce nějaké jednotné prvky a není špatný nápad aby to bylo pod patronací požárů. Co se týče odznaku tak ZNAK Malá Skála vypracoval návrh, ale já ho někam založil. Určitě o tom něco vědí hasiči z Jablonce nad Nisou. Pokusím se ho sehnat a umístit tady pro inspiraci.
-
Příspěvek od Martin » 12.05.2008 15:19
kluci, trosku klidnete, lidi z pozaru maji sve prace dost, jiz sem s klukama mluvil a mozna na novy rok se znovu rozbehne eshop, ve kterem by se to dalo prezentovat, urcite se to ale bude muset take udelat podle auta, nejsem zadnej odbornik, ale asi stejny sklo zadni neni na fáčku a stejný na bramborákovi.
Tomáši na přední sklo zapomeň, to zakazuje zákon a pokud tvůj dědeček není gen.maj. tak nemáš šanci s něčím takovým prorazit, ale to nejen ty, ale kdokoli jiný
Je to dobrý nápad, ale jak bylo řečeno, všeho moc kodí, nechme to chvíly uležet, kdo chce, ať si něco navrhne a uschová pro pozdější zaslání nejspíše na redakci, aby se pak něco vybralo a sjednotilo
-
Příspěvek od Tomáš » 12.05.2008 15:19
to je blbost co říkáš... právě teď je čAs stím něco udělat , jestli něco chceš udělat tak nejlépe hned a ne čekat až se něco možná ...
dokou se o tom mluví kaž dý to navrhne ve svém SDH , okresním starostům , radám velitelů, krajským radám .... prostě se musí o to bojovat a ne skládat ruce . Prošlo spousta věcí když se zatím šlo. Je vidět že seš mladej cucák.
nemusí být dědek gen.major ale je tu síla lidu a jestli se sjednotí spousta lidí a prostě se to prosadí na správném místě není problém
jak jsem říkal jen se musí chtít a s tebou to daloko nedotáhnem )
-
Příspěvek od Michal Majkl » 12.05.2008 15:19
Sám mám na autě malou samolepku, je nalepená v růžku okna a je zastíněna lemem onka, takže ve výhledu nebrání. Uvědomuji si, že je to ale protizákonné. Proto bych sám byl moc rád kdyby se to legalizovalo a ujednotilo celostátně. Samolepky pro členy JSDH. Hlavně bych nerozlišoval JPO II nebo JPO V. Prostě člen JPO. Vím, že pak vesničtí budou mít také samolepky, a třeba vyjedou jednou za rok. Prostě také pomáhají a kolikrát zůstanou u baráku hlídat celou noc. Prostě taky mají zásluhy. Většinou odvedou hodně černé práce.
Sám bych rozdělil samolepku HZS a JPO. Myslím, že podobné samolepky by mohla mít i PČR, ZZS, lékaři, MP,.....
A ještě k tomu, proč tam samolepku mám. Nevím, zda by mi pomohla u přestupku. Možná ano, spíš myslím, že ne. Mám to hlavně proto, že máme vyhrazené místo na parkování u zbrojnice: žluté pruhy. Přijde policista a dost často rozdává botičky za nedovolené parkování. A samolepka naší JPO ho upozorní, že asi opravdu jsem na zásahu a nešel jsem nakupovat. Jinak myslím, že určitá hrdost v samolepce by byla, proč nosíme uniformy s vyznamenáním? Proč vojáci nosí hodnosti? Nikdy mě to jako občana nijak nepobouřilo. Spíš obdivuji, že svou pílí se někam dostal a snaží se pomáhat.
Osobně si myslím, že právě redakce požárů ve spolupráci s SHČMS a dalšími vlivnými složkami by v této oblasti mohla udělat krok. Buďme na svoji činnost hrdí a pokud se tato samolepka udělá legálně, myslím, že nikoho pobuřovat nebude. Spíš naopak. Mě osobně může spíše pobouřit nějaký ten tuning, co lítá přes město 100 a policie ho nechá.
Omlouvám se za rozsáhlý komentář, ale tato diskuze mi přišla opravdu velice účelná. Snad se něco v této oblasti povede. Novela zákona, když se chce tak také projde, i když naše vláda niní nepracuje. Je zapotřebí ještě hodně práce udělat před tím.
Je to můj názor, a proto doufám, že mě nikdo neukamenuje
Michal
-
Asi se vracíš k hodnostem? Nebudu se k tomu již vyjadřovat. Ptal jsem se na to u HZS a u starosty OSH a i KSH. Prostě máte právdu v rozdílu JPO a SHČMS. Neboj, rozumím tomu, ale docela mě vytočilo, jak ste proti SHČMS. Tady u nás je dobrá podpora OSH. Pomohou i aby JPOV jezdili k požárům a podobně, cvičení... To je ale na jinou diskuzi. Jen na vysvětlení.
Na samolepky mám názor, jaký jsem už napsal a to je už na někom jiném, zda se něco někam pohne.
-
Myslím, že právě se samolepkami by mohlo SH ČMS hodně pomoci. Nevím, možná ne. Ale HZS podle mého názoru nebude chtít s tímto nic mít společného. Možná se pletu.
-
nn, na hodnosti vůbec ne, jen mě zaráží to, jak si někdo hraje na ředitele zeměkoule, jinak já mám svůj názor na SH ČMS, ty ho zná, pokud s nimi má jiné zkušenosti a jsou lepší, tak je to jen dobře , jinak sdílím stejný názor, že by SH ČMS něco taky udělat mohlo a že HZS ČR s tím nebude chtít mít nic společného, ale také si myslím, že SH ČMS bude hrát mrtvého brouka, jako i v jiných případech, tot můj osobní názor, na samolepku jsem se také přiklonil, na přední sklo nevidím důvod, na zadní to klidně podpořím, ale zas vím, že kluci tady z požárů mají svých starostí dost a mnohým bohužel nedochází, že místo aby byly se svými manželkami, přítelkyněmi, dětmi apod., tak pracují na tomto webu, pár kluků z redakce znám, někoho líp, někoho hůř a najdou se i lidi, které vůbec, ale abych je tu do něčeho honil, jen proto, že já chci? to opravdu ne jak jsem tedy již psal, samolepka ano, již jsme to s pár lidmi řešili, ale né momentálně a né HNED,jak se ozývá v telefonu, nezavěšujte, jste v pořadí
-
Právě proto, píšu že by SHČMS se samolepkami mohlo něco udělat! Hned by si například i u tebe zvedli reputaci.
Na ředitele zeměkoule si určitě nehraji. U nás v sev. čechách je opravdu kvalitní spolupráce s OSH. Působil jsem i v radě mláděže na OSH, tak vím o čem píšu, a proto ve svých letech si myslím, že vám hodně o SHČMS a nechtěl bych jeho činnost schazovat. Vím, že pomáhá i jednotkám, je škoda, že to není navenek vidět.
-
Příspěvek od Martin Pospěch » 12.05.2008 15:19
Když jsi čtu pořád nové příspěvky nemohu se zbavit pocitu že je pan Říha trochu podrážděný, neznám sice pracovně právní vztah lidí pracujících na tomto webu , ale myslím si že většinu to baví a berou to jako koníčka. Tak mi připadá trochu alibistické odvolávat se na ženy a děti(.Přece většina pisatelů je u SDH a taky na úkor volného času.). Kdyby nechtěli tak to nedělají a za druhé nikdo je do ničeho netlačí .Připadalo mi to jenom jako nejschůdnější řešení. Mylsel jsem nějaké tři měsíce sbírat graf. návrhy, potom měsíc hlasování no a až se to uzavře tak to výjde do toho e-shopu. Domníval jsem se že to bude přes požáry prestižnější a jednotnější nic víc.
-
neříkám že by to nebylo lepší, ale kdyby dotyčný, díky kterému jsem byl podrážděný četl pořádně tak jsem to psal, kdo má návrhy, at si je schová a až budou mít hoší z redakce čas, tak něco oficiálního udělaj, taky chce třebas zapojit SHČMS, což byl nápad Michal Majkl a myslím si, že je dobrý, to vy si ty darmožrouty z SH ČMS platíte a né já.Je vidět, že každej si veme z příspěvků jen to, co se mu hodí do mlýna. Už vím, jak to myslel předtím Dag.
-
Příspěvek od Martin Pospěch » 12.05.2008 15:19
A to jsem právě nechtěl,aby to vypadalo že si vezmu co se hodí.Co se týče SHČMS nebo GŘ tak si myslím že by to stejně nic kloudného nepřineslo. Co si člověk neudělá sám...... Proto jsem chtěl přenést to zde a né aby někdo rozhodoval nebo zasahoval do toho jak to má vypadat atd.
Uvidíme časem, přeji pěkný den.
PS: já je taky neplatím
Zpět na „Hasiči na veřejnosti“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava