Zneužití ?
-
-
Příspěvek od Jiří Tynkl » 12.05.2008 15:19
Zákony platí jen pro chudé a obyčejné lidi. Bohužel.
-
Příspěvek od Dag » 12.05.2008 15:19
Červená anténa s bílým pruhem??? Nášivky HASIČI za oknem, aby před Tebou nikdo neparkoval??? A to na základě čeho??? Možná by nebylo špatné namalovat si vlastní čelo načerveno a napříč bílý pruh, nemyslíte někteří? Co je moc, to je moc, zachovejte si prosím chladnou hlavu. Tyhle příspěvky jen potvrzují slova v diskuzi na téma "dobíhání na poplach"...
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:19
S tou anténou to byla jen nadsázka, jak jistě všichni kromě tebe pochopili. A s tou nášivkou: třeba na základě normálního úsudku - že to auto bude třeba v noci potřebovat rychle odjet, takže parkování před jeho čumákem napříč není to pravé ořechové. Divil by ses, ale funguje to, kupodivu i jeden místní bezohledný majitel offroudu, který jinak nemá problém zablokovat výjezd třem autům z parkoviště, umí číst. Samozřejmě se tím nedá nic vynucovat, to snad chápou všichni. Jde jen o určité upozornění a to jen v určitých případech.
-
Tak jsem to nepochopil zřejmě jen já. Promiň, ale nevím z čeho soudíš, že lidé na základě úsudku (jak říkáš) usoudí, že auto označené odpáraným nápisem HASIČI bude v noci chtít odjet. To se tedy pleteš, na nějaký nápis Ti každý hodí bobek. Spíš si lidé myslí, že se jedná o nějakého splašeného a poblázněného a poněkud i nezdravě fanatického hasiče, který už neví jakým způsobem upozornit okolí na to, že ON JE HASIČ. A můžu Ti říct, že tohle moc dobré jméno hasičům obecně nedělá.
-
Doplněk: navíc paradoxní je, když si podobné nápisy za okna aut (aby tedy mohli nerušeně vyjet kdykoli) dávají lidé např. z JPO, které mají jen pár výjezdů za rok. To pak chápu, že je třeba, aby měli volný průjezd z parkoviště po celý rok - co kdyby náhodou zrovna dnes něco bylo, že?
-
Příspěvek od Martin » 12.05.2008 15:19
jak vidíš, tak to holt někdy funguje, jinak furt radi, když to moji sousedi chápou a ať podle tebe dělám špatné jméno, když vyjedu a pomůžu, než abych nedělal jméno žádné, nevyjel a nepomohl přijdeš mi jako dost inteligentní člověk, avšak teď se mi trošku zdá, že ti jde víc o tvůj názor, který ti sice nikdo nebere, ale jak říkám, někde to funguje, jak říká vlaštovka, ale na druhou stranu z 60% to funguje tak, jak říkáš ty toť můj názor
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:19
To nevadí, za průsery se teď už stahujou peníze, takže ti dám číslo účtu a můžem to vyřešit jinak )
-
Příspěvek od Jiří Adamec » 12.05.2008 15:19
Můj názor na věc se asi bude ztotožňovat s názorem Martina Říhy.
Myslím si, že pokud budou mít hasiči na autech (jak bylo psáno raději NE na předním skle) samolepky označující příslušnost k jejich profesi či dobrovolné činnosti, tak to snad némůže nikoho poškodit. A na druhou stranu pokud to někomu pomůže, ať už s vyjetím z parkoviště nebo k ukecání policisty při přestupku, tak je to jen další plus krom toho, že se na silnici navzájem poznáme.
V mém okolí je pár lidí, kteří se potápí - snad každý má na autě potápěče. Nebo fotbalisti či sportovní fanoušci - miniaturu dresu připíchlou na skle má taky kdekdo.
Já jsem pro - už mě napadlo dát si tam nějakej takovejhle Znak Ikdyž by bylo asi fajn to nějak sjednotit, abychom to měli stejný profi i dobráci.
- Filip ´Capa´ B...
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Filip ´Capa´ B... » 12.05.2008 15:19
Tak právě tenhle znak bych si tam určitě nedal
-
Příspěvek od Ondřej Dostál- Oskar » 12.05.2008 15:19
My jsme si nechali udělat nálepky ve tvaru klasických domovenek, které používáme na oblecích PS II. Jedná se o takový ten zaoblený "erb", kde je uprostřed znak našeho sboru, dokola je napsáno Sbor dobrovolných hasičů a nad tím je název obce. Používámě je už několik let a zatím se jen a jen osvědčili. A nebo máme ještě znaky, které si nechali udělit hasiči HZS hl. m. Prahy-
-něco ve stylu již zmiňovaných potápěčů. jednak je používáme jako krytí při vjezdu na naše parkoviště před hasičárnou, kde je nainstalován zákaz vjezdu a jednak občas pomáhají i při policejní kontrole.
-
-
Příspěvek od Martin Pospěch » 12.05.2008 15:19
Zapojím se taky , souhlasím a navrhuji co aby si to vzaly pod patronát POŽÁRY a něco daly dohromady . Každý kdo by měl zájem by si to koupil . Je pravda že tu jsou i nehasiči, ale ti si to mohou sehnat i jinak takže nad tím bych se asi nějak nepozastavoval.Co vy na to ?????
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:19
jen v dobrem, ale mam pocit, ze jsi to opravdu nepochopil, vetsina dobraku nejsou jen poblazneni blazni, kteri se pod vlivem alkoholu zabiji jiz cestou do hasicarny, ale jsou velmi hrdi nato, ze jsou hasici a u nas ve meste mame napr. samolepu izs, mame to na aute jak hasici tak vsechny ostatni slozky a navzajem se ve meste nejen pozname, ale i tolerujeme, coz neni zneuzivani. Nemeckou samolepku stale obdivuji nejvice. Jirka
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:19
bych si tedy urcite take nedal, radeji cokoliv jineho )) Jirka
-
Příspěvek od Jiří Tynkl » 12.05.2008 15:19
Jsou tři možnosti:
1) Znak SH ČMS ale ten si nedají lidi z HZS
2) Znak HZS tady je opačný problém
3) Bílý nápis HASIČI na červeném podkladě což by uvítala spousta hasičů ale nikomu se dotoho nechce protože se obává nevole nejen ze strany policie ale také spoluobčanů
Co se mě týče já si tam dám klidně ten nápis hasiči. (Na zadní okno)
A ti co rádi pomlouvají nejen hasiče si najdou argument i bez samolepky.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:19
Už ti slušně odpověděli ostatní, holt když to nepochopíš napoprvé, co s tebou... chytrému napověz...
-
Příspěvek od Jiří Adamec » 12.05.2008 15:19
Je mi více méně jedno, o co půjde a tak by nebylo od věci něco pěknýho vymyslet a nebo hlasováním vybrat z těch pár návrhů, co se tady objevily. Nápis HASIČI je určitě fajn, trochu strohý, ale zase vše říkající. Ten zmiňovaný znak DH se mi líbí, protože mi padnul do oka - hezký motiv, barevnost, ale jsem i pro cokoliv jiného.
To DASTY mohl by jsi mi poslat obrázek té vaší domovenky rád bych taky něco takového vyrobil, tak pro inspiraci. Díky.
-
Jsem také dobrák, takže určitě nemám zájem nějakým způsobem snižovat záslužnost a důležitost JSDH. Jde mi jen o to, že z některých příspěvků vyznívá někdy až nezdravá hrdost na příslušnost k hasičům, potažmo s tím v souvislosti s neznalostí věcí mi některé popisované a navrhované způsoby připadají jako vynucované, navíc neprávem, protože nejsou podloženy žádnými předpisy. Víte kolik je lidí, kteří nějakým způsobem ať už přímo či nepřímo také pomáhají lidem a přitom si pozornost nevynucují a neupozorňují na sebe? Např. PČR, ZZS, HZS, ČČK, VZS, HS, různé nestátní humanitární organizace, zdravotníci obecně, pracovníci pohotovostních služeb energetiky, plynui, vody, apod.). Jednou z vlastností člověka, který nějakým způsobem někomu pomáhá je skromnost. Jinak jsem také pro nějaké samolepky s označením příslušnosti k hasičům, ale pouze v případě, že bude stanoven jeden vzor platný pro celou republiku a ne "každá ves - jiný pes" a bude k dispozici výhradně lidem, kteří skutečně jsou v jednotce.
-
Příspěvek od Jan Giertl » 12.05.2008 15:19
Zaznělo tady toho hodně na tyto témata a taky přispěji svou troškou do mlýna.
Prvně k těm odznakům - jak již tu bylo správně řečeno, vojáci a policisté mimo službu při zjištění přestupku jsou povinni se prokázat služebním průkazem k jejich profesi, neboť přestupky postoupí k jejich nadřízenému a bývají zpravidla více postiženi (ztráta hodnosti, snížení platu na nějakou dobu, možný je i vyhazov). Je také pravdou, že mezi nimi je jistá kolegialita, takže když zastavím kolegu, že není připoután, pustím ho, než abych vypisoval stohy papírů. Je tu ale jistá hranice, která nesmí být překročena (např. alkohol). Jiné subjekty (soudci, poslanci, senátoři, apod.) si mohou vybrat mezi zaplacením pokuty, či se podřídí kárnému řízení též jejich nadřízenými a komisemi.
Za druhé - Jsem policista a zároveň dobrák, jsem hrdý na obě profese (i když více tíhnu k hasičině , takže taky bych si rád dal na auto třeba tu samolepku, ale s rozumem. Zákon zakazuje mít na předním skle cokoli jiného, než dálniční známku a pak jiné symboly dané ze zákona (např. cedulka "Lékař ve službě", apod.), takže bohužel si tam nikdo nemůže lepit, co chce, i když to nepřekáží. Souhlasím s těmi nápisy na stínítkách, o tom se nic nepíše. Jinak naši kluci si nápisy Hasiči + obec lepí na zadní sklo (či páté dveře). Ale také bych raději používal jednotné označení.
Za třetí - psal jsem již, že jsem hrdý na to, že jsem dobrák, jsem ale i skromný. Je možné, že se samolepkami Hasiči pobouříme spoluobčany, druhou stranu dělám vše dobrovolně (jedu o půlnoci pomáhat nějakému spoluobčanovi uchránit jeho majetek či život) a nechni přímo psát, že z toho nic nemám (všichni to děláme tak trochu z toho uspokojení, že můžeme a chceme pomoci a hlavně, protože nás to baví), ale malá samolepka za to, že někomu pomůžu?! To by mi mohl spoluobčan prominout. Vžyť nedělám nic protizákonného a lidé si lepí na svá auta taky symboly či nápisy svých hobby.
Nerad bych, aby mě teď někdo za můj názor ukamenoval, snad pochopíte, jak jsem výše uvedené myslel A podotýkám, že toto je můj názor a nemusí se mnou každý souhlasit
Zpět na „Hasiči na veřejnosti“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky