profesionální hasič
-
Příspěvek od Zdeno Fájrmen » 12.05.2008 15:19
zdravím vás kolegové, měl bych k vám prosbičku, zajímalo by mě jaká je nejlepší cesta na HSZ, hlásil jsem se na školu do Frýdku-Místku ale pro velký počet uchazeču (ok 2003)me nevzali..ted končím stavební učňák a chci si udelat nástavbu ale co pak?...jak bych se měl potom zařídit a jaky jsou požadavky na přijetí kdyz nemám odbornou školu????kohokoliv se na to zeptam tak mě každej radí něco jiného tak doufám že vy mě tady trošku nasměrujete(ne jenom mě ale i další blázny co mají rádi vše kolem hasičů)....diky za rady už teď předem
-
Příspěvek od Tomáš Otčenášek » 12.05.2008 15:19
kdyz udelas nastavbu a das si prihlasku na FBI (Vysoka skola banska, Technicka univerzita Ostrava, Fakulta bezpecnostniho inzenyrstvi) tak to muzes zkusit. Ve druhaku se uz studium deli na obory. Pro tebe zajimave budou asi Technika pozarni ochrany a bezpecnosti prumyslu a nebo Havarijni planovani, krizove rizeni. Na konci druheho roku se dela i tritydenni kurz na ucilisti v Mistku (jen obor TPO) a pak v dalsich rocnicich probihaji praxe na HZS MS kraje. Zde vystridas od KOPIS, pres prevenci po vyjezdovku. Podivej se na http://www.vsb.cz/ a najdi si kdy je den otevrenych dveri a zajed se podivat.
-
moc jste me pomohli, díky...sice to řeším asi moc předčasně ale chci to totiž vědět včas dřív než pujdu na nástavbu(na spravne skole)....me maji doma uz i za blazna tak se mejte
-
Příspěvek od Tomáš Otčenášek » 12.05.2008 15:19
tak doporucuju se podivat docela dost na to jak ktera nastavba ma predmety. Matika je fakt zahul, chemie docela narocna, ale da se to.
- Filip ´Capa´ B...
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Filip ´Capa´ B... » 12.05.2008 15:19
Hele, chlape, nato, aby jsi se dostal k HZS nepotřebuješ školu FBI. Stačí jakákoliv obyčejná maturita, dát si přihlášku na Krajské ředitelství HZS, kam bys chtěl jít a čekat.. Každopádně se zeptej co Personálním oddělení příslušného KŔ HZS, všechno budou chtít (Já sepsal žádost o přijetí do služebního poměru a životopis). Určitě je hasičská matrurita plus, stejně jako by mělo být členství v SDH, ale ani jedno není podmínkou... Přejem hodně štěstí
-
me bylo receno ze bych taky mohl cekat 5let nez me prijmou k HZS, že je tolik zájemců že to i přebírají, ale ze maturita je dulezita aby me vzali to je jasnacka...ale ta vejska se da delat uz i behem působení u HZS..je to tak ze?? a to co píše Tomáš zHradčan tak to nemusi být taky špatná volba ale to se me bude týkat az za 2 roky co si udelam maturitu.....áááá jeste jen tak mimochodem je možne aby me na HZS vzali jako brigadníka...treba na nejakou vypomoc a tak...treba i za to nejnizsi co by slo ??
-
Příspěvek od Martin Tonhauser » 12.05.2008 15:19
Jo s přijetím k HZS je to všelijaké Já mám maturu SOŠ PO MV ve F-M, ale i s tím je problém, i když jdu teda v pondělí na fyzické testy, ale všeobecně co vím od kluků z ročníků předemnou tak problém a to mají veškeré odborné způobiloti co potřebují takže by je HZS nemuselo vysílat VPP mohli by rovnou nastoupit, ale i tak je problém. Teď kort s tím služebním zákonem jo taky všelijaký pořád serozmýšlijou odejít neodejít. KOnkrétně z mého ročníku je asi 10 - 12 kluků u hasičů ale jen tři na výjezdu ostatní jako preventisti nebo na operáku takže je problém hlavně na moravě, ale v čechách je celkem poptávka, ale nevím jak teď před zákonem.
-
no tady na Trutnovsku to taky neni zadna slava.ostatne to bude stejny i po cely ČR...co vim a co mam potvrzeno ze v Trutnove asi mam sance myzivé i kdyz tam mam znamý, ale na to spolehat teda nemuzu...kdyz me rikali kolik se tam hlasi lidu tak asi budu premyslet nekam jinam....muzu se zeptat co je VPP??a z cho s skladaji fyzicke testy?je to nejak predepsane?
-
Příspěvek od Martin Tonhauser » 12.05.2008 15:19
VPP je vstupní příprava příslušníků, která je asi přibližně na 5 - 6 měsíců a kde získáváš závěrečným přeskoušením odbournou způsobilost na funkci hasič. Po tuto dobu stejně HZS nemá za tebe náhradu.
Fyzické testy se odehrávají dle vyhlášky 324/01 Sb. podle toho máš možnost si vybrat ze 6 disciplín možnosti: kliky nebo shyby(časový interval 2min.), dále si vybíráš mezi sedlehama a přednožováním ( také v intervalu 2 min.) a jako třetí je výběr buď běh 2000m a nebo plavání 200m. Ale nevím jesli to až tak dodržují hlavně teda ten výběr mezo během a plaváním, mě rovnou napsali ať si vemu oblečení na ven takže plavat asi nepůjdem. Ale nevím jak to bude protože za posledních pár dní ta napadlo půl metru sněhu takže uvidíme.
-
ja se ptal tady u nas z ceho se tu delaji kondičky u HZS a bylo me receno 100m prekazek, shyby, kliky....atd tak nevim jak to teda funguje:)do ty doby nez dam prihlasku se to treba i zmeni....kdyz delas VPP tak dlouho a mas hasice tak neni to nahodou stejny kdyz ti SDH zaplati ten tydenní kurs na hasice i s dejchacima???nebo to je zase neco jineho??
- Filip ´Capa´ B...
- Kontaktovat uživatele:
Nenene. Vůbec sem nepleť nejaké kurzy pro SDH. Ty jsou ti u HZS k ničemu. Opačně samozřejmě ano. VPP (Vstupní příprava příslušníka) je momentálně na 27týdnů (21 škola na odborném učelišti a 6 týdnu praxe u HZS) ale samozřejmě to platí až potom, co tě přijmou. Fyzické testy jsou v kompetenci stanic (Alespoň když jsem je dělal já před rokem), a samozřejmě probíhají podle výše zmíněné vyhlášky. U nás na stanici přišlo v posledních dvou měsících na každou směnu po třech nováčcích a předtím taky (samozřejmě záleží stanice od stanice) ale celkově se hodně nabírá, hl. z důvodu odchodu starších členů a déle sloužících a nejistoty ohledně nového zákona.
Brigádně tě u HZS nikdo nezaměstná (možná jako uklizečku , ne fakt, protože bez odborné způsobilosti na vykonávání funkce hasič, kterou absolvuješ při VPP, jseš skoro nikdo a podle zákona nemůžeš vykonávat činost ablala... prostě tak.
-
no tak jako uklizecka bych se tam moc necejtil...jinak dik ze jsi me rekl ze ten kurz hasiče je rozdilný...ja mel porad v hlave ze to je na stejny urovni:) ...a kdyz rikas o tý obměně lidi ve směnách, tak ono to vsude neni tak stejny....kolik vas je na smene?ja co jsem slysel tak tady jich je 12 a nejak extra se to nestrida ...teda zatim...jak se rika jinej kraj jinej mrav...
- Filip ´Capa´ B...
- Kontaktovat uživatele:
No, ono záleží na katetgorii a zařazení konkrétních stanic.
U nás na centrále, kde sloužím, je nás cca23 na směnu, na další stanici ve městě je to asi 10 a na třetí 6 nebo 7.
-
takze taky zádná sláva....ja si myslel ze v republice to je vesti pocet lidi ve smene a ono prdlajs to je smutny
-
Příspěvek od Tomáš Peterka » 12.05.2008 15:19
Tam mám takový dojem, že bez známosti si neškrtneš !!!!!!!!!!!!
-
Příspěvek od Standa Votoček » 12.05.2008 15:19
muze te mi nekdo prozradit co se uci na FBI v Ostrave obor Pozarni technika a ....... ? co pak clovek vlastne umi a kde by si mohl hledat praci? dik Standa
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:19
No, na začátek trošku matiky, pak ještě víc, pak chemie, pak trochu víc chemie, pak trošičku fyziky. Pak se přidá víc fyziky, mezi tím krapet rýsování, pak si hraješ na strojaře, geologa no a je to, dva ročníky máš za sebou
-
Příspěvek od Standa Votoček » 12.05.2008 15:19
jak to víš? maš ji za sebou? a kolik ty chemie? od ZS (tj.7let) jsem ji nevidel )
Zpět na „Hasiči na veřejnosti“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky