Novináři o hasičích, hasiči o novinářích
-
Příspěvek od Jiří Borovec » 12.05.2008 15:18
.....proč asi vyrábím naše společné okénko ???? odpo je tam....
-
Příspěvek od lucky ducky » 12.05.2008 15:18
Chvilku jsem tu nebyl a mezitim pribyl asi kilometr tehle diskuse. Zkusim odpovedet aspon na kousek. JP - pozor s odposlechy, pan kolega Palacek to napsal spravne - i s cislem zakona-odposlech bezpecnostnich (a nejenom bezpecnostnich) slozek je trestny. Vlastovko, ty jsi snad v tom Josefove dole byl nebo co. To slibovane kafe zkusime asi az po Novem roce, mam strasne malo casu. Mam v kachne par novinek. Ohledne Matry neni co dodat, zvlaste kdyz je projekt pokryti signalem postaven na vozidlove stanice a chudaci pesaci s ruckama jsou off-line, nebo navoli spatnou flotilu (u Tetry to za ne dela stejne jako u GSM controller). Pane Borovce, asi mate pravdu, ze jsem v jinem svete - verte, ze jsem tomu rad. Mimochodem jsme stejny rocnik narozeni, a presto si jeden o druhem myslime, ze je ten druhy minimalne blb. Pane Borovce, urcite toho Pullizera jednou ziskate (mozna vam do te doby nekdo prida nejakou tu ranu - viz Smrtonosne pasti - Vlastovko diky za pripomenuti), ja vam preji uspech. Cist Vase vyplody na teto diskusi uz nebudu. Dekuji, konec.
-
....zabedněnec zůstane vždy zabedněncem...ale nevadí. To, že ste stejný ročník mne poněkud zaráží, že by také nějaký mindrák a hrdinou umíte být jen na netu ??? Ale třeba změníte svět...už se těším...Otevřeně a zcela upřímně vám sděluji, že ste fakt velký trouba.ale protože to už číst vlastně nebudete-tak se to ani nedozvíte-škoda...
-
Ano, jsem trouba a nehodlam to menit. Pane Borovce vlezte mi na zada. Delejte si svoje a ja si budu delat take svoje. Vse podstatne na teto diskusi jiz zde bylo davno receno a plnit tuto diskusi osobnimi invektivami je ztrata casu. Poroucim se a koncim - definitivne na teto diskusi.
-
-
Příspěvek od Michal Kolek » 12.05.2008 15:18
Kryž se dva hádají,třetí se směje.Takhle jsem se už dlouho nezasmál,chechtal sem se snad hodinu.
-
Příspěvek od J P » 12.05.2008 15:18
V zákoně 151/2000 sb. O telekomunikacích jsem nenašel žádnou zmínku o bezpečnostních složkách, a ani o tom, že by odposlech jejich kmitočtů (nejen jejich) byl nějak zakázán. Je tam ustanovení o telekomunikačním tajemství, to ano. Poslouchat mohu, ale informace podléhající telekomunikačnímu tajemství nesmím dále sdělovat.Pokud se mýlím, tak bych prosil uvést konkrétní znění onoho zákazu v tomto zákoně.Pokud bych se fakt nějak spletl, samozřejmě se omluvím. Tak zatím zdravím..)
-
Příspěvek od Alby » 12.05.2008 15:18
Zdarec,V zakone o telekomunikacich opravdu není zminka, ze odposlech slozek IZS by byl zakazany, ale jsou tam jiné paragrafy jako napr.:§ 57 - Povolování vysílacích rádiových zařízení, tedy odst.1 říká: Vysílací rádiové zařízení lze provozovat jen na základě povolení k provozování vysílacích rádiových zařízení, pokud tento zákon nestanoví jinak. Samozřejmě nikdo Vám(nebo mě) tento doklad nedá, na základě žádosti, že bych chtěl odposlouchávat složky IZS.Takže pokud máte nějak nelegálně drženou radiostanici, porušujete minimálně tento paragraf zákona. No a pak samozřejmě § 84 Telekomunikační tajemství a ochrana osobních a zprostředkovacích datV této diskusi to bylo myšleno tak, že odposlech radiostanice a následné využití jakékoliv radiokomunkace složek IZS k něčemu, např. k jízdě k MÚ a následnému natočení reportáže(za kterou samozřejmě dostane zaplaceno). Takže tak. No ale závěrem, nejsem právník, těhle pár řádků jsou čistě moje názory. Zdarec
-
...to jsem rád, že se bavíte- i já se tady bavím skvěle !!!
-
....Chlapáci...Lucky tady rozdmíchal něco co možná ani rozdmýchat nechtěl. Já už jsem se tady několikrát psal, že já podobné zařízení jako je vysílačka, odposlech a nebo příposlech nemám-někde v dalekých krajích ho snad někdo ze studií má, ale ono je to o něčem jiném...Lucky si myslí, že všichni novináři nedělají nic jiného, než loví v éteru-blbost. Snad většina z vás chápe, že český člověk je tak trochu škodolibý a tak když hoří sousedovi barák tak zavolá i nám.Někdy je to tak, že nejdřív nám, pak hasičům. Někdo se pozastavuje nad tím, že jsme na místě dřív než policie atd atd. Nehledejte v tom záhadu-je to naše práce-být na místě včas-stejně jako vaše práce -rychle uhasit ten hořící barák. Vy jste / zaplať pánbůh ! / vyškoleni na toto a my zase na toto.A teď z jiného soudku. Byl jsem teď pár dnů točit ve Francii a abyste viděli, že na vás myslím-tak v pondělí pošlu na tyto www fotky hasičů z letiště v Mnichově a Toulouse. Mějte se fajn !!
-
Povolení na provozování vysílacího zařízení být musí, to je jasné. Sice nemusím vůbec vysílat, stačí mi jen přijímat, abych slyšel, ale určitě není v pořádku mít třeba načerno nějakou tu ručku s např. hasičskými kmitočty. Ale abych mohl poslouchat, na to mi stačí jednoduchý přehledový přijímač s příslušným pásmem, který dnes lze koupit už od zhruba 1000 Kč (Conrad Electronic). A využití odposlechnuté komunikace třeba mezi vozem jedoucím k zásahu a základnou k jízdě za reportáží z uvedené události - je možné, že by se mohlo jednat o zneužití získaných informací, které jsou předmětem telekomunikačního tajemství, a asi nezáleží moc na tom, že vlastně je to nakonec tajemství více méně veřejné, protože o takovém zásahu hned ví spousta občanů. Tohle je spíš tak na výklad právníka, a i tak je možné, že každý by řekl něco jiného.Nakonec stejně takový lovec senzací řekne, že jeli kolem hasiči, a tak jel za nima. A je to.Já myslím, že my to nerozlousknem, a snad ani není nutné to nějak pitvat, to si raději něco dobrého vypiju, než bych vedl nějakou rozsáhlou polemiku na takové téma. No a pro pana Jirku Borovce taky něco mám - mně osobně to jeden medialista na sebe prásknul, že nás poslouchají, když jsme se podivili jejich "operativnosti" . Je to sice už pár let, ale určitě v nějaké míře se to děje. Říkám - v nějaké míře, takže nehážu všechny novináře a reportéry do jednoho pytle, že jo. A ty fotky - rád se podívám, až tu budou, předběžně dík, snad mohu i za ostatní.No a na závěr? Všechny tady zdravím, mám už vypáleno, a až budu brát lék ze švestek, připiju vám na zdraví..)
-
možná by bylo lepší-kdyby hasiči komunikovali třeba v kódech... je to debata o ničem. Už sem to psal několikrát-hasičská vysílačka není všemohoucí pro TV zpravodajství, třeba při vraždách, přestřelkách apod. hasiči do éteru nic nedávají-neboť knim nevyjíždějí a my se to stejně dozvíme-to je nějaké divné ne ?????a s těma švestkama to nepřehánět !!!! / taky bych si dal .../
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:18
Uz jsem to psal jinam, ale jaxe zda, marne. Tak znova:"Přijímat, využívat nebo přerušit telekomunikační službu či do ní jinak zasahovat je možné pouze se souhlasem jejího provozovatele, pokud tento zákon nestanoví jinak. Toto ustanovení se netýká přímo rozhlasového a televizního vysílání v pásmu rozhlasových služeb, není-li chráněno proti nežádoucímu příjmu systémem podmíněného přístupu." Toto praví § 88 odst. 8 zákona o telekomunikacích, a je tedy zřejmé, že neautorisovaný příjem neveřejných telekomunikačních služeb, ale stejně tak i třeba zakódovaného rozhlasového a televisního vysílání, zákon zakazuje, a v § 97, odst. 3 písm. h) ho trestá pokutou až 100 tisíc korun.------------------------------To nema nic spolecneho s telekomunikacnim tajemstvim, to je osetreno v tomto zakone zase jinde. Ohledne teto problematiky doporucuji diskusi na vedlejsim foru:http://www.pozary.cz/forum.asp?akce=prispevky&id=115
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
No na to staci monitorovat pager od zachranky, ne? Ta tam jede vzdycky ). No a mimo Prahu jsme zase u tech vysilacek )))))))).
-
musím vás zklamat...ani pager záchranky nevlastním-už si připadám jako v blbákově. Dám vám jeden jasný důkaz a to aktuální. Možná ste milá vlaštovko viděla dnešní Televizní noviny a mou repku o požáru náklaďáku na Karláku v Praze. Záchranka tam nevyjížděla-neb tam nebyl nikdo zraněn-zastavila tam akorát nějáká převozní soukromá sanita- a byl sem tam daaaaleko dříve před hasičema.- divný co ????? Budete-li mít zájem- zcela vyjímečně vám mohu sdělit-čím to bylo...že jsme tam byli prga a s velkým předstihem....
-
Projžděl jsem si různé diskuze na těchto www a hle- objev !!!!Naše diskuze je nejčtenější-doteď jí shlédlo takřka 1700 lidí- dobrý ne ?????
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Ja vedel, ze vas zase dostanu )))). Co se tyce toho Karlaku, tak jelikoz to maji hasici ze Sokolske tak asi minutu jizdy z kopce (pocitejme vyjezd do minuty od nahlaseni plus minutu cesty), taxte museli jet okolo nebo jste to auto podpalili sami ). To je neuveritelne, co jsou nektere televizni staby schopne udelat, aby mely solokapra )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))).
-
....i vy jedna investigativní vlaštovko !!!! Tak bylo to takhle : Jedu si takhle na Karlák vyměnit jedno zařízení k mobilu do firmy SONY. Když přijíždím tak mé bystré oko zahlédlo plápolající náklaďák. Bafnu kameru a obrázky byly na světě. Bylo to štígro, protože hasiči dorazili až 8 minut poté co sem přijel. To znamená, že hasiče ze základny v Sokolské musel někdo volat buď ve stejné době a nebo minutku po mém příjezdu. Ale i to štěstí, kdy se k něčemu nachomítneme náhodou k naší práci patří. Je třeba mít stále oči otevřené a být připraven- v tom je naše síla !!!!!!!!!!!! O))Teď si vzpomínám na podobný případ štěstí -je to asi 4 roky nazpět. To sem ještě dělal pro PRIMU. Jedeme po Evropské dolů a proti nám směrem na letiště -kolona policejních aut s majákama a uprostřed nich fungl nová TATRA. Tak jsme to otočili, kolonu dohnali- a vyklubal se z toho náklad radioaktivního paliva ( tyče ??) pro reaktor výzkumáku na okraji Prahy. Bylo to taky ve zprávách pecka-neboť celá akce byla přísně utajená a my se k tomu dostali jako slepej k houslím....
-
Sliboval jsem konec na teto diskusi, ale jenom k tem odposlechum. Verim, ze lidi jsou takovy, ze nejdriv volaji reportery a pak teprve hasice. Verim, ze pan Borovec nic takoveho nedela, ale znam par jinych, ktery to delaji. Ti vsichni ted urcite premysleji, kam se sakra podela radiokomunikace na MB (na osmdesatce) na Praze-západ. Protoze modri jiz vedi, tak nikomu ani muk. Nez jsem nalistoval prislusne zneni zakona a potrebne paragrafy, abych interpretoval presne, nasli se zde jini, kteri to maji v hlave. Diky,potvrzuji, je to tak, jak pise Vlastovka a Petr Palacek. JP, opatrne na poslechy cehokoliv, vzdycky se najde hul, ktera bude pasovat. Preju Vam vsem klidny svatky (i Borovcovi).
-
Nejprve díky luckymu a vlaštovce, že jsou ochotni se se mnou o tomhle bavit. Já vím, že vedle je sice lepší fórum pro debatu o radioprovozu, ale přece jen tady už to taky četlo dost lidí a tak se ještě vyjádřím tady ohledně poslechu konkrétně hasičských kmitočtů.§ 88 odst. 7 zák. č. 151/2000 sb. O telekomunikacích se týká telekomunikační služby. Ale radiová síť HZS, ať už třeba krajská nebo místně příslušného územního odboru nespadá pod telekomunikační službu.Pojem telekomunikační služba je vymezen v§ 2 odst. 7 tohoto zákona: " Telekomunikační službou se rozumí služba, jejížposkytování spočívá zcela nebo zčásti v přepravě nebo směrováníinformací telekomunikačními sítěmi třetím osobám. Touto službou jei pronájem telekomunikačních okruhů. Za telekomunikační službu senepovažuje přepojení (přesměrování) hovoru tísňového volání najiné pracoviště základní složky integrovaného záchranného systému,které je kompetentní k jeho odbavení."Hasiči si užívají svoji radiokomunikační síť sami, neposkytují její služby žádným třetím osobám.Pro jistotu jsem se ještě obrátil na Český telekomunikační úřad, odbor Státní inspekce telekomunikací, kde mi ing. Javůrek toto potvrdil. Pokud tedy není porušeno telekomunikační tajemství, nelze za poslech takovýchto kmitočtů nikoho postihnout. No ale musím jinak uznat, že vlaštovka se v téhle radiové problematice velice dobře vyzná, četl jsem si to na tom vedlejším fóru. Pokud bude potřeba, klidně bych si k tobě přišel o radu, pokud tedy bys byl ochoten Taky uznávám lucky duckyho, k tomu, co dělá taky musí solidní znalosti mít. Ale kdokoli z nás se můžeme občas maličko splést, ale to přece nevadí, žádné Neználky to z nás neudělá, že jo. Určitě nevadí, že na věc máme odlišný názor, vždycky si můžem v klidu o tom popovídat.A příště už půjdu s radiovým příspěvkem, budu-li schopen nějakého, na to vedlejší fórum.Tak zatím se mějte
Zpět na „Hasiči na veřejnosti“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky