Novináři o hasičích, hasiči o novinářích
-
Příspěvek od Jiří Borovec » 12.05.2008 15:18
hahahahaha....nabídka platí pouze pro pana Nebeského, neb o jeho kvalitách nelze pochybovat. Když nabízím svůj čas a techniku zdarma-musím mít jistotu, že to je tutovka. Doufám, že se pan Nebeský poté na těchto www pochlubí jak dopadla celá akce. Já už to asi nebudu moci, neb se asi po dvou natáčecích dnech a dalších asi pěti dnech pod odborným vedením pana Nebeského zastřelím a nebo skončím v bambulárně. Ale svůj slib rozhodně splním !!!!!!!!
-
Příspěvek od lucky ducky » 12.05.2008 15:18
Pane Borovce, nevim sice, co myslite slovem "bambularna", ale asi patri k vasim oblibenym. Verte mi, ze prave proto, ze v 19.30 na vas kanal neprepinam, tak netusim, jak se to arogantni redaktorske piskle jmenovalo. Nicmene toto nebyl jediny pripad, kdy jsem mel moznost videt zpusob investigativy v podani reporteru TV zNova. Za uniformu se schovavat nemohu, nebot zadnou nemam. Stezovat si na nekoho z Vas mi prijde jako ztrata casu. Nicmene jsem prekvapen, ze jste se do teto debaty pustil. Jestli jste si vsiml, v mem prvnim prispevku jsem psal o hyenich zlozvycich a na tom trvam. Hazet vsechny reportery do jednoho pytle nehodlam, nicmene nekteri Vasi kolegove se do tech pytlu hazeji sami. A pokud pri zasahu hlidam radioprovoz na ctyrech hovorovych skupinach, tak opravdu nemam cas patrat po jmenech nejakych neurvalych novinaru. Myslim, ze stale plati pravidla slusneho chovani, tj. pokud hodlam nekam vstoupit, tak predne pozdravim a zeptam se, zdali mohu. Verte mi, ze osobne proti vam nic nemam, neznam vas. Jenom jsem chtel vysvetlit na jednom prikladu, ze si leckdy za nevrle reakce muzete sami. Muzeme se take bavit napr. o neopravnenem odposlechu kmitoctu slozek IZS, ktere jsou mezi Vami oblibene. Alespon se snazte ke krizovym situacim jezdit pozdeji nez Policie, protoze je smutne legracni, kdyz napr. k dopravni nehode prijede nejdriv sanitka, pak TVzNova, hasici a na zaver Policie. Nemyslim, ze je to vzdy jenom zastaralym vozidlovym parkem Policie. Jinak preji vasi praci zdar a uroven. Jenom, na zaver-reaguji pod nickem, neuvadim jmeno ani svuj web,aby mne leckdo nenarkl ze skryte reklamy svych obchodnich aktivit apod. Pro uplnost zde do teto diskuse prispivam protoze, jsem se dobrovolne a bez naroku na fin.odmenu zucastnil nekolika zachrannych akci a hledacek ztracenych osob, prevazne deti, kde jsem zajistoval technickou a radiokomunikacni podporu zachrannym tymum (predevsim rovnez tem dobrovolnym, protoze, pokud profesionalove maji nedostatek, tak dobrovolnici maji vetsinou uplne nic) a dal k dispozici radiokomunikacni techniku, diky niz slo mozna leccos lepe a efektivneji. Tem, co mne znaji se predstavovat nemusim, ostatni mohou napr. zde nechat spojeni na sebe. Rad se ozvu.
-
....a jééééé...tak začneme od začátku...."bambulárna" patří opravdu k mým oblíbeným výrazům-je to možná tím, že se velmi často potkávám během pracovního procesu s lidmi, kteří by do bambulárny-pro vás, jelikož jste tento výraz jako jediný na těchto www nepochopil- je psychiatrická léčebna.za další....naše TV se jmenuje NOVA a nikoli zNOVA, ale vzhledem k tomu, že se na ní " NIKDY" nedíváte tak tento váš nedostatek chápu...za další...opravdu jsem rád, že proti mé osobě nic nemáte....huráza další...O odposlouchávání kmitočtů IZS mi není nic známo, já nic takového nevlastním, neb se informace dozvídám z geniálnějších zdrojů, a právě kvůli tomu, jsme na místě včas a věřte mi, že se občas stane , že jsme na místě nejen dřív jak záchranka, policie, ale i hasiči. Smutné to může připadat vám, ale je to jen o tom, že naší práci nechápete a podle všeho ani pochopit nechcete. Bude asi proto nejlepší, když si budete hlídat vaše radiostanice a budete zamčený někde za panceřovýni dveřmi, aby vám tam nevlítlo nějaké pískle.za další...taktéž vám přeji hodně zdaru a přeji vám, ať se zbytečně nevytáčíte, nebo fakt v té bambulárně můžete skončit....ale nebojte, když vystoupíte z anonymity-tak se za vás ze známosti u pana ředitele Bohnické léčebny přimluvím, ale vzhledem k tomu, že máte další podnikatelské aktivity, je možné dojít občas na pokec k MUDr Cimickému do Modré laguny. Tak -doufám, že alespoň teď po přečtení rozpoznáte jak jsem to myslel...ale pro sichr, jelikož vám nechci kazit příští dny, tak závěr mého článečky byl hozen tak trochu do legrace...Mějte se fajn a zkuste si Novu někdy pustit, třeba se dozvíte něco zajímavějšího a obrazově pestřejšího než na ostatních TV...S pozdravem " vždy dobré kmitočty" Borovec
-
jen malé upozornění...investigativní žurnalistiku, nedělají v TV zpravodajci, ale publicisté.tzn. zpravodajci-Televizní noviny publicisté- Na vlastní oči, Občanské judoKdyž budete chtít něco dalšího z naší branže vysvětlit, můj mail je :borovej@quick.czjiri.borovec@novatv.czmobil vám raději nenapíšu-neb se obávám, že konverzace po tel linkách by neměla efekt ani pro jednu stranu.mějte se fajn...
-
....jasan !!!!! Jsem pro-bude to jako dříve v Mladém světě " Milá Sally "měj se a dík...
-
Příspěvek od lucky ducky » 12.05.2008 15:18
ja uz snad ani nic od Vas vysvetlovat nechci, pana Cimickeho nechte v klidu, protoze ja jsem taky v klidu. Kdyz si mam podle zpusobu vaseho vyjadrovani predstavit Vas jako novinare a na jinych mistech tohoto webu Vaseho kolegu Stuchlika, je to nebe a dudy. Mne jste presvedcil pouze o tom, ze se vyjadrujete jako buran a ne jako novinar (byt si zde povidame "u piva"). Uz mne prijde, ze jde tato diskuse do nikam. Nechme to byt a zkusme to k nejakemu uzitecnejsimu tematu - viz uvodni stranka www.pozary.cz-ukazte, co umite. Budu Vam drzet palce.
-
Příspěvek od J P » 12.05.2008 15:18
nazdar lucky ducky, jak se tak dívám, on ti ten Borovec nějak se zadřel pod nehet. To samozřejmě je tvá záležitost a mně nepřísluší to nijak komentovat a taky samozřejmě mi to nemá co vadit. Mně třeba také na některých reportážích nejen TV Nova leccos nejde pod nos, ale to přeci není vina pana Borovce. On jak se tak dívám je zatím jediný z redaktorů, obecně z obce novinářské a zpravodajské, který se tu s námi normálně baví, a tak třeba já bych to spíš využil k nějaké debatě s ním, než k nějakému hádání. kdoví, jak dlouho ho to bude bavit tady s náma polemizovat.A ještě mě zaujal termín "neoprávněný odposlech" - to trochu mi není jasné, protože každý si může poslouchat kmitočty jaké chce a pokud je tam modulace s otevřenou řečí, není to problém posluchače. Samozřejmě, jiná otázka je, jak smí nakládat s informacemi, které takto získá. No ale bych řekl, že se v tomhle dobře orientuješ, tak to nemá smysl nějak extra rozebírat.Tak zatím čuss.
-
Příspěvek od J P » 12.05.2008 15:18
Vážený pane Borovec (nebo je správně pane Borovče? no himbahjs, jak to tdy je?:-)) - oceňuji vaši nabídku p. Nebeskému ke spolupráci na hasičském filmovém projektu. Ale buhužel musím s obavou konstatovat, že v jeho případě by v důsledku jeho velmi vysokého inteletuálního nadhledu (jak sám se pochválil) by vzniklo něco jako slušně řečeno - pětinohé káče...a vůbec, on pan Nebeský je velmi chytrý, má opravdu velmi výrazný inteltuální nadhled, tak vysoký, že ani nedohlédne dolů, k obyčejným hasičům, kteří chudáci jsou tak omezeni na duchu, že nemají ani ponětí o množství administrativy, která dusí pracovníky SPD. Poněkud mě překvapuje, že z velké výše svého intelektuálního nadhledu jaksi nedohlédne, že mohou existovat i lidé, a dokonce i obyčejní mokří hasiči, kteří překonali hranici mezi opicí a člověkem a dokonce mohou mít i přehled, kolik a jaké administrativy třeba zrovna SPD, anebo i na úseku zjišťování příčin požárů může být. No tak tohle zrovna je jeden z námětů ve vedlejší diskusi "Za co je doživotní renta", tam pan Nebeský zaperlil a tam také pár slov ztratím.Takže pane Borovec, doufám, že nezběhnete a že ještě nějakých pár dotazů, i když třeba na tělo tady zvládnete. No a kdyby se vám něco nepovedlo, a něco jste o hasičích zvoral (to si samozřejmě nikdo nepřeje) - tak vás tu properem a zpucujem a pojede se dál, tedy doufám. A teď ještě zkusím napsat pár slov do vedlejší debaty o rentě.
-
Příspěvek od Dusan Stuchlik » 12.05.2008 15:18
Dobry den, musim se tak trochu pana Borovce zastat. Zadat jej aby natocil neco "na podporu hasicu" proste nejde. /No, tedy jde zadat..., ale neni to realne ) / I kdyby pan Borovec nakrasne chtel (coz ale asi nema v umyslu, jelikoz by tim daval vsanc svoji nezavislost), tak on ma nejakeho sefa (dramaturga, editora..) ktery by mu takovou zpravu stejne hodil na hlavu s tim, ze zpravy nejsou od toho, aby se komukoliv delala reklama. A udelal by dobre, protoze pracovnik media by nemela byt nastrojem lobbingu (ze v praxi casto je, to uz je jina vec...).A v pripade cele kauzy "Kalousek", "spot v metru" atd..jde o lobbing. Lobbing ve prospech vlastni profesni skupiny je vec naprosto legitimni, logicka a pochopitelna a vetsina profesi jej take provozuje, at uz o tom vi ci nikoliv (jenom to treba neumi tak, aby to bylo ucinne). Ale pokud se hasici chteji touto cinnosti zaobirat (a okolnosti je k tomu, zda se, nuti) tak se musi alespon zbezne seznamit s principem prace nastroju, ktere k tomu hodlaji vyuzit ( napr. medii). A tedy s tim, ze to co se zarazuje do vysilani ma nejaky system a kriteria vyberu a kontroly. Nezalezi to jen na osobe redaktora, ale jsou tam dalsi lide kteri vstupuji do hry a rozhoduji ( a take krom osoby autora tak za pripadny nonsens by meli nest zodpovednost..). Takze z toho plyne ze vyzyvat pana Borovce at "neco" natoci jaksi postrada vyznam..... Leda ze by s tim souvislea nejaka pro zpravy na nove atraktivni udalost: treba by nejaky hasic nejakemu politikovy rozbil hlavu (nebo opacne) a ten, lezici na chodniku, krvacejici a chroptici sve pozadavky, by se do zprav asi dostal ))) Pro pana Borovce: Netahejte pana Nebeskeho za nohu. Publicistika na konecny tvar 10-15 minut se zpravidla rozhodne netoci za 2 nataceci dny ( a to jeste 8 hodinove)!!! Zabehnete se optat do Faktu, kolik na to kolegove maji, ale vy to asi vite a pana Nebeskeho schvalne trapite !! )) Jinak s temi naklady 200 000 - 300 000 jste to take krapitko prehnal, ale i tak je vase nabidka (protoze zdarma) pekna. Tvurci skupina Borovec-Nebesky, to zni pekne )) Kdyby mi pan Nebesky ucinil nabidku natocit to pro nej, tu moznost pracovat na vas ucet, si nenecham ujit ))Pekny den, DS
-
Příspěvek od Alby » 12.05.2008 15:18
Zdravím všechny,nejdřív bych chtěl poděkovat panu Borovci za přízpěvky na tento server. Do dneška jsem měl celkem negativní názory na práci reportérů(všech našich TV). Po přečtení celé diskuse(a dalo to fušku) jsem ho trošičku změnil. Faktem je(a už to tady párkrát padlo) problém je jenom v lidech. To, že má někdo špatnou zkušenost s jedním člověkem nemusí fungovat hned na další(popř. všechny ostatní). Doufám, že je tomu tak je i u novinářů. Jen taková malá otázka na zavěr. Pokud neodposloucháváte frekvence záchranných složek a nevyužíváte je (což je dle z. 151/2000 Sb.trestné) jaký je ten Váš "geniální" zdroj? Někdo přímo na operačním nebo jinde? S pozdravem Petr
-
Příspěvek od Karel z Bozkova » 12.05.2008 15:18
V našem regionu dodávám pro regionální deník z oblasti hasičiny také články a fota. Možná tím, že jsem dlouholetý dobrák v naší JPOO a znám se s hochy z HZS jsem neměl zatím problémy . Jenže je fakt, že bych se nikdy neprodal k detailům zraněných či mrtvých. A redakce to ani nevyžaduje. Prostě pokud možno celkový pohled a objektivní , vypovídající článek. A vlastně mám výhodu, že trochu znám zákony, jichž se musí řídit kluci z HZS a tak je neobtěžuji zbytečnými dotazy.
-
ve vší úctě...myslím si o vás, že opravdu, ale opravdu žijete ve zcela jiném světě...ale svým způsobem vám ze srdce závidím...a pláču...spojte se s panem Nebeským-budete dobrá parta.Tak zase někdy....
-
Díky za příspěvek...a nebojte...hned tak nezběhnu. Jak jsem již někde psal, beru to tady jako příjemný relax. Navíc, ve svých pětatřiceti letech jsem už toho hodně viděl a zažil a tak mě hned tak něco nerozhází. Ze srdce bych přál lucky ducky návštěvu Jugošky když tam padaly bomby a nebo Kosova, kde se střílely lidi i za bílého dne. Zcela určitě by změnil některé své názory a neřešil by v budoucnosti kraviny-ale to je každého věc-já některé věci přejdu, některé mě zamrzí, ale taky třeba zasměju.zdarec!!!
-
no nevím jak ste pozorně četl reakci k panu Nebeskému-možná to nebylo dobře pochopeno...Pan Nebeský mě o nic nežádal, to já jsem ve vší skromnosti učinil jeho osobě takovouto nabídku. Svá slova jsem myslel naprosto vážně a v žádném případě bych nedával všanc svou nezávislost, ba bych se nemusel nikomu ani zodpovídat.Pan Nebeský by si totiž sám napsal scénář atd. a já bych dal do placu SVOU techniku a SVÉ lidi. Až by se vyrobily dva piloty, tak NE JÁ, ale pan Nebeský by si je vzal do kufříku a obcházel by si jednotlivé TV a nabízel je. Zíleželo by jen na něm jak by byl úspěšný. Tudíž nehrozí, že by mé osobě někdo a nebo něco hodil na hlavu-ale díky za vaší starost o mou maličkost...Za další-pana Nebeského za nohu ani snad nelze tahat. Když se jedná o dokumentární film a nikoliv o publicistický příspěvěk( neb o publicistickém příspěvku nebyla vůbec řeč ) atk při špičkovém zpracování scénáře, režie, produkce atd se toto dá v pohodě natočit. Věřte mi, že kdybych pracoval systémem ČT, tak bych zcela jistě umřel hlady. Když jste ale nezávislý producent, musíte pracovat efektivněji-jelikož vás nebude nikdo dotovat. Scválně si najeďte co si´účtují soukromé společnosti za natočení podobného pořadu se stejnou stopáží-třeba se budete divit. Takže na závěr- nebyla tu řeč o lobbingu do zpravodajství, ani P.R. někam do publicistiky. Jednalo se o dokument-nejlépe seriál tak, jak si to pan Nebeský představuje. A protože, se na tomto serveru už dlouho neukázal, tak je to zřejmě tím, že ve dne v noci, v práci či na chajdě píše scénář a domlouvá hasičskou a další techniku ke svému filmíku a tak se teda mějte-pane Stuchlíku.( to byl hezký závěr-takový básnický -což ?? )
-
...čumákuju při psaní na TV-Den nezávislosti je můj zamilovaný film...a všimli jste si jak letělo vzduchem to hasičské auto po útoku těch lumpů marťanů ???? A jak to, že je lucky ducky amíky nevaroval se svými radiostanicemi ????-ne..to byla jen legrace ducíku...
-
...jsem rád, že ste na nás "lumpy" novináře změnil částečně názor-myslím, že právě kvůli tomu tady krafeme...Jinak vysílačky fakt neodposlouchávám, ani mi nikdo nepráská z operačního ( škoda...) ale něco vám z mého know-how přeci jen poodhalím...vše je o kontaktech...tzn. o lidech. Za zhruba sedm let co TV novinařinu dělám, jsem se pracovně potkal se stovkami lidí. Na nikoho se nesnažím machrovat a hlavně, každému říkám...chovejte si můj mobil a když uvidíte něco zajímavého-tak cinkněte. A tak se stane, že třeba ředitel nemocnice odněkud mi zavolá, že vedle jeho baráku hoří panelák. Nebo třeba jedna , teď už třiadevadesátiletá babička se kterou jsme točili repo před pěti lety mi nedávno cinkla ve 3 hodiny ráno a se slovy...panáčku tady pod okny slyším na ulici rány, jako kdyby přišla ta AL GÁJDA...já její info ověřil a měl jsem exkluzivní repku jako řemen. a mohl bych pokračovat a pokračovat-ale tento systém spolupracovníků, agentů, tipařů a já nevím jak bych je měl nazvat mám cca 500-600 nejen u nás , ale i v zahraničí. Není totiž kumšt přečíst si zprávu v ČTK a pak jí jet natočit, já chci aby tisková agentura opisovala ode mne resp. z našich Televizních novin. Hodně lidí nechápe, jak můžeme být na místě dřív než policajti, záchranka a nebo vy hasiči. Jeden z důvodů je třeba i tento. Mraky lidí paradoxně volají nejdříve svým milovaným novinářům a až poté třeba tísňovou linku. Teď už slyším některé čitenáře jak nadávají....ale to já již neovlivním. Mohu vás uklidnit, že prodleva mezi oběma telefonáty je maximálně 30 vteřin a stejně těm lidem říkám ať bleskově volají buď polišea nebo jinou složku. Leckdy třeba volám na operačního policie i sám, aby bylo vše ok.Já mám z těchto lidí -co mi cinknou radost, neboť mám hned k natočení i svědka té události z první ruky a v některých případech, má-li ten člověk i videokameru-tak i pěkné obrázky.Už to tady říkám stále dokola-všechno je v lidech a kdybych vystoupil z pomalovaného auta na plac se slovy- já jsem Borovec z Novy a teď se tady se me všichni poser..-tak si lidi budou myslet, že jsem magor a nikdo se semnou bavit nebude-natož aby mi někdo v budoucnosti zavolal nějakou aktuálku. Někteří z vás -hasičů-si myslí, že ta vaše vysílačka je nějaké terno pro novináře. V krajích jí někdo asi určitě poslouchá a vyjíždí podle ní. Většinou ale potom mají problémy s tím, jak získat další informace k případu. Nehledě na to, že hasiči nevyjíždějí třeba k vraždám a pod-takže chlapi-ta vaše krabička není opravdu žádná bomba !!!!Já si pamatuju ze svých začátků, že policajti měli vysílačky v analogu a hooodně kolegů mělo příposlech v autech a v kanclech. Já už tehdy kolegům říkal, že se jim to jednou vymstí a až se přejde na digitální přenos , že umřou hlady. Já si začal pomaloučku budovat své kontaktíky a hle....najednou došlo na má slova a hvězdy, které měly pomyslně otlačené uši od sluchátek jak vše hlídaly v éteru umírají hlady a natáčí repky z výstav plastikových hraček. Dobrý kontakt a obzvlášť postavený na důvěře-je zlatý kontakt.Loni jsem byl na stáži u jedné špičkové světové agentury. Tam -musím se pochlubit-byl jsem pochválen-neb takhle nějak by měla novinařina vypadat. Bylo by to ještě na dlouhé psaní co se týče třeba bleskových dojezdů, krizové strategie, stresové strategie atd atd. Ona je ta televizní novinařina docela věda. Tím, že jí moc reportérů nepoužívá, protože s lidmi neumí jednat -mé osobě jen a jen nahrává...zatím...
-
....Pane kolego...i já začínal v regionu byť v rádiu, takže vím jaké to je. Byla to pro mne dobrá škola. Ale k vaší připomínce. Díváteli se na TV zpravodajství, tak nechápu co myslíte tím zaprodáním...v zahraničních blocích je na všech našich TV stanicích vidět ukrutnosti z různých konfliktů-např Irák apod. Myslíte-li si, že české zpravodaství se mu jen zdánlivě podobá-tak opravdu nevím...Jinak ke znalostem vašich zákonů. Schválně si na netu projeďte arcivní TV zpravodajství všech našich stanic a nejméně jednou denně tam v příspěvku mluví na kameru velitel zásahu hasičů. Vám, i některým dalším bych asi fakt doporučil, aby ste na tyto hasiče teda podali trestní oznámení, že porušují nějaký zákon. Já v tom nevidím nic nenormálníhoa podle všeho ani nadřízení těch velitelů zásahu. Pane kolego, není to nic proti vám osobně-vy hasiče neobtěžujete podle vás- zbytečnými dotazy-zkuste si celostátní TV zpravodajství a věřte mi, že budete "zbytečnými dotazy" bombardovat každého na potkání, neboť TV je o obraze a o zvuku. Takže na závěr, pane kolego a opět opakuji a věřím, že nejste jako to minimum jedinců-nechť velitelé zásahu mluví na kameru a mluví a mluví-je to prodávání jejich práce.zatím...Borovec( je-li tento můj příspěvek poněkud agresivnější-tak se omlouvám, už je hodně hodin ale chtěl jsem odpovědět všem a vy to možná slíznul -takže nic proti vám jo ??? )
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:18
Jsem tady z toho nejak v rozpacich - na jedne strane je kolikrat v reportazich slyset plno nesmyslu, ktere prislusni redaktori v honbe za senzaci naplkaji - ale to plati pro vsechny televize... O leckdy vsivem chovani _nekterych_ pracovniku TV stanic i tisku myslim nebude se mnou snad nikdo polemizovat - osobne jsem mel moznost zazit nekolik novinarskych individui, ktere k houmlesovi ze Sherwoodu nemely daleko - jak vzhledem, tak zapachem. Na druhou stranu znam i uplne opacne priklady a naposledy jsem mel moznost poznat v praci naprosto profesionalni pristup stabu CT, ktery tocil delsi specialisovanou reportaz pro nejaky kulturni magazin. Je to jako vsude jinde - vsude najdeme lidi schopne, neschopne i vsehoschopne. Ted jsem si vzpomnel na debilniho redaktora z filmu Smrtonosna past I., ktery nakonec dostal po zasluze do cenichu ). Tak nejak mi pripomnel toho dotycneho, ktery se cpal do kachniho radiovozu, aby ulovil nejakou senzaci... Co se tyce nelegalnich odposlechu, to se nejspise deje stale a jestli si pan Borovec mysli, ze prechod na digitalni sit Tetrapol / Pegas v tom neco zmeni, tak nezmeni - staci si poridit prislusny terminal. Teoreticky by k tomu nemelo ani dojit, ale znate to - za penize v Praze dum . A samozrejme to budou vyjimecne pripady, uz to nebude jako driv, kdy se scanner nebo vysilacka daly (a nakonec stale daji) koupit ve frcu za par slupek. Uz jen proto, ze digitalni terminaly se do site prihlasuji a sit ma moznost je od informaci odriznout. Takze to bude chtit dobre namazat... No a zaverem opet rozporuplnost - na jedne strane, jak jiz se vyse par lidi vyjadrilo, je nutno kvitovat, ze se o praci hasicu vubec nekdo zajima (bohuzel zrovna z TV, ktera ma vlastnich dokumentu pomalu, pokud vubec nejake) a travi zde drahocenny cas. Vsechna cest. Na druhe strane se mi pranic nelibi na muj vkus zbytecne arogantni zpusob argumentace pane Borovcova vuci vsem, kteri s nim nesouhlasi ohledne fungovani "nasi vasi" televize. Cimz samozrejme vznika flame a to naprosto zbytecne - vzdyt se da argumentovat uplne jinak - viz treba mnohe reakce p. Stuchlika (i mimo tuto diskusi). Chapu, ze pan redaktor Borovec ma potrebu se treba branit proti zevseobecnovani ap., ale IMHO zpusob, kterym to dela (posmesne komentare ohledne dalsich diskuteru) mu prilis popularity mezi nezucastnenymi (jako treba ja) neprinesou. Pritom je to zbytecne, tak nejak citim, ze je "na stejne lodi", ale holt je asi dneska jina doba nebo co . Celkove by to chtelo uklidnit hormony a dle spisku pane Baptisty... no vsak vite . Pan Borovec nemuze za praktiky nekterych svych spolubojovniku, sam, doufejme, takovy neni, mnozi ostatni bohuzel ano... Pokazde, kdyz nahodou zahlednu, jak nejblizsim pozustalym nekdo cpe pomalu nad jeste teplym telem obeti pred usta mikrofon ve stylu "co si o tom myslite", tak bych dotycneho kopal do prdele okolo prenosoveho vozu, az by zmetal... Pardon. To uz nema s novinarinou nic spolecneho. To jsou hyeny.
-
Příspěvek od Karel z Bozkova » 12.05.2008 15:18
Nenapsal jsem o nikom , že se zaprodává, pouze jsem konstatoval, " že já bych se neprodal...." Třeba to je tím, že jsem viděl dost krve. Byl jsem při záchraně lidí ze srážky vlaků Podspálovem, tam jsem ani kameru nevytáhl z auta. Detaily zranění jsou někdy třeba i výchovná, ale prostě "má" etika mně to nedovolí fotit. Promluví-li velitel na kameru, je to v pořádku. Jenže on vám promluví velitel, který ví, co si v dané situaci , v daném stadiu znalosti příčin a v tom kterém případu může dovolit . Kdo si není jistý v kramflecích - mlčí. Pro něho jen dobře. Holt, profihasiči jsou téměř vojensky řízená organizace.Válka je něco jiného, válka je hnus. Válečná zpravodajství jsou o něčem jiném . Ale fotit třeba rodinnou tragedii je také o něčem jiném. A pokud někdo na takových záběrech má postaveno živobytí, budiž, musí na to mít žaludek. I fotka požáru auta bez detailu je vypovídající, a hlavně nemusí třeba , když o tom oficielně rodina ještě neví , vidět děti otce na šrot, jak ho černí havrani snášejí do jarmary.
Zpět na „Hasiči na veřejnosti“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky