Hlášení na KOPIS
Ze života jednotky i sdružení...
-
Příspěvek od Kůďa » 11.12.2011 17:42
Plně až na menší vyjímku s tebou souhlasím, ale bohužel i to se u nás stávalo, že jsem v rdst slýchával /že mají brigádu a jsou na zbrojnici, že kdyby bylo něco, tak jsou připraveni vyjet a ať jim volá telefonem, a pod./. Proto se to u nás dohodlo, i když i přez tuto dohodu v rdst slyším někdy, to co tam nepatří, dál. A že integrované operační středisko je něco, tak kdo to nezkusí, tak neuvěří. 12 hodin sedět se sluhátkymi je také lahůdka. A k tomu, když není bokem 112 a je v jednom sálu s operačníma a když volá někdo na HZS, chce někoho a neví klapku a musí se přepojovat, protože slouží i jako spojovatelky, tak to je něco. Ono není blbost hlásit že vozidlo, které je v IZS jede mimo - to neříkej, protože tím pádem by došlo k porušení nařízení GŘ HZS k autoprovozu a do toho patří i vozidla dobrovolných hasičů. Totiž kdyby došlo k DN, tak je problém. A operační musí vědět o každém pohybu vozidla, které je zařazeno do poplachového plánu kraje - tzn. že jede na cvičnou jízdu, třeba že se s vozidlem jede tankovat, nebo že vozidlo má poruchu a dát jej mimo provoz. Ale toto se dá vyřešit telefonicky.
-
Příspěvek od Milan Holý » 11.12.2011 17:48
Zas taková utopie to není.Letos naše jednotka dostala Renaulta od HZS.Je to jeden z těch 40 kousků,které domluvil Íčko Langer.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
Příspěvek od fireFair » 11.12.2011 20:44
ale ale .... nařízení GŘ o autoprovozu je pro JSDH doporučené ....... mimo provoz jasný, když není akceschopné, tomu rozumím, ale pohyb vozidel se týká HZS ČR, aby KOPIS vědělo jestli nám má střelit výjezd na stanici, nebo rádiem, když jsme venku. Hlásit vozidlo mi hasičárnu, když jede tankovat 3 km ... je fakt hovadina, akorát to zasírá radioprovoz ....
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od tatrablazen » 16.12.2011 05:13
u nás se hlásí každý pohyb i tankováni,ale telefonem....
-
Příspěvek od Jaderný odpad » 16.12.2011 13:07
Zdravím,
trochu k tomu informování o pohybu techniky mimo zbrojnici. Sloužím na KOPIS kde opravdu standartní složení je jeden OD + OT (v sousední místnosti je sice ještě jedna 112-tka ale ta je většinou také sama takže se s ní nedá počítat) - i když v podstě je to klasický OPIS pro jeden okres takže to stačí . Pro mne jako pro OD je pohyb jakékoliv techniky i v rámci obce důležité hlásit. Hlavně z toho důvodu že pokud jsou venku a já jim vyhlásim poplach sirénou tak to nemusejí slyšet a po nějaké době začnu telefonovat co a jak a pokud od nich mám nahlášeno že jsou venku tak mají mít zapnutou vysílačku a poplach jim nahlásim přes RDST rovnou. Takže to určitě není hovadina, hlásit pohyb i v rámci obce. Upřednostňovaný způsob je nahlašování teefonem.
trochu k tomu informování o pohybu techniky mimo zbrojnici. Sloužím na KOPIS kde opravdu standartní složení je jeden OD + OT (v sousední místnosti je sice ještě jedna 112-tka ale ta je většinou také sama takže se s ní nedá počítat) - i když v podstě je to klasický OPIS pro jeden okres takže to stačí . Pro mne jako pro OD je pohyb jakékoliv techniky i v rámci obce důležité hlásit. Hlavně z toho důvodu že pokud jsou venku a já jim vyhlásim poplach sirénou tak to nemusejí slyšet a po nějaké době začnu telefonovat co a jak a pokud od nich mám nahlášeno že jsou venku tak mají mít zapnutou vysílačku a poplach jim nahlásim přes RDST rovnou. Takže to určitě není hovadina, hlásit pohyb i v rámci obce. Upřednostňovaný způsob je nahlašování teefonem.
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz