Zdravotní způsobilost
Ze života jednotky i sdružení...
-
Zdravotní způsobilost
Příspěvek od haaaasa » 19.10.2011 10:55
Dobrý den,
včera (úterý) jsem se díval na pořad Víkend na TV Nova, byla tam reportáž o lidech, kteří mají umělé srdce + sebou musí neustále nosit zdroj (el. baterii) zavěšený v kabelce na rameni, která umělé srdce napájí. Byl tam dobrovolný hasič, který se chlubil, že s tímto zařízením jezdil na zásahy. Přijde mi to docela jako velká troufalost se s tímto chlubit v televizi... předpokládám že takový člověk nemá ve výjezdu co dělat .. Silně pochybuji, že by to NV 352/2003 umožňovalo.
Zajímalo by mě, jaký na to máte názor?
včera (úterý) jsem se díval na pořad Víkend na TV Nova, byla tam reportáž o lidech, kteří mají umělé srdce + sebou musí neustále nosit zdroj (el. baterii) zavěšený v kabelce na rameni, která umělé srdce napájí. Byl tam dobrovolný hasič, který se chlubil, že s tímto zařízením jezdil na zásahy. Přijde mi to docela jako velká troufalost se s tímto chlubit v televizi... předpokládám že takový člověk nemá ve výjezdu co dělat .. Silně pochybuji, že by to NV 352/2003 umožňovalo.
Zajímalo by mě, jaký na to máte názor?
-
Příspěvek od firemanzr » 19.10.2011 11:30
No já jsem z té reportáže pochopil, že je na výjezdu, je to strojník u SDH, až po té transplantaci srdce...Ale i tak si myslím, že u hasičů nemá co dělat...Mne osobně dorazila závěrečná věta té reportáže:" Bere 21 léků denně a žije plnohodnotným životem zdravého člověka". Nechci se toho kluka nijak dotknout, ale u hasičů nemá co dělat...Můj názor...
-
Příspěvek od Miroslav » 19.10.2011 12:47
Museli by jste znát taky alespoň půlku pravdy z tohoto sboru a o tomto klukovi natož té reportáži,která je sestříhaná tak, že to každý chápe jako vy. Dotyčný na výjezdy jezdil, ale jako dokumentarista(foto,video) a to bylo celé,vždy se držel zpět aby nepřekážel ostatním klukům.To vše bylo natočené,ale už ne zveřejněné.Nyní funguje opravdu jako normální člověk, který splňuje vše jak fyzicky tak psichycky a dané léky nemají žádný vliv na práci.
-
-
-
Příspěvek od Mara264 » 19.10.2011 15:42
Riziko nese doktor co napíše do prohlídky, když se mu něco stane při vyjezdu a měl to zakázané tak za to nese odpovědnost bud on nebo velitel, Pokud mu to dovolil lékař tak určitě z omezením, tím pádem je sbor jako takový krytý papírem. A jestli teda jen foti, točí a nahrává ze střechy CASky tak to snad problém není ne? Nehorší bude asi stresová situace při výjezdu.
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz