Nový SIAŘ v JmK - aneb jak dobráci už nebudou jezdit na technické zásahy..
-
Příspěvek od kix a freek » 24.06.2011 12:57
-
-
Příspěvek od adal 75 » 24.06.2011 13:11
-
Příspěvek od Mirek Vantuch » 24.06.2011 13:13
S tím, co jsi tu v této diskuzi napsal, naprosto souhlasím.
-
Příspěvek od kix a freek » 24.06.2011 13:22
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 24.06.2011 19:09
-
Příspěvek od Alois Kolář » 25.06.2011 01:37
Jenže ono to omezování výjezdů dobráků bude mít i další vedlejší efekt.. Těma obyčejnejma zásahama, kde o nic nešlo, se zdokonalovali, učili se jak se chovat, učili se souhře u zásahů a všechno jim pak u větších průserů celkem fungovalo. Teď ale, když pojedou zase jen jednou za čas na požár, tak ať cvičí sebevíc, v reále, pokud nebudou sehraní, to může být průser.. Nemluvě o tom, že se může stát, že i zdánlivě banálně vypadající spadnutý strom, nebo vytečený olej na silnici, kam opis pošle HZS, které má dojezd např. 15 minut, a 5 km od místa je JSDH, která je na to vybavena, ale nebudou ji přece zvedat, když je dopoledne a chlapi v práci a můžou tam jet ti, co jsou za to placení. Ale co když minutu před tím, než HZS na místo dorazí, do toho stromu vrazí auto, nebo na té louži oleje havaruje, vzniknou další zbytečné škody a budou tam zranění, nebo nedej Bože mrtví.. A co když pak ti poškození zjistí, že tam mohla být dobrovolná jednotka, která by tam byla řekněme za 8 minut, a mohla tomu zabránit, nebo minimálně těch 7 minut, než jsem do toho napral, už tam mohla operovat a řídit provoz nebo na nebezpečí řidiče upozornit.. Zajímalo by mě, co se pak bude dít, až do toho někdo hrábne.. Jak vysvětlíte poškozeným, že vedle jednotku přece operační nezvedl, protože tady tihle kluci, co tam jedou z města, ti jsou za to placení, kdežto ti dobrovolní ne, sice mají vybavení, ale někdo na kraji se rozhodl, že ti jsou jenom na požáry ?? To je podle mě taky abssurdní, tady nejde už o pomoc, ale zase jenom o prachy...
-
Příspěvek od Alois Kolář » 25.06.2011 01:37
Jenže ono to omezování výjezdů dobráků bude mít i další vedlejší efekt.. Těma obyčejnejma zásahama, kde o nic nešlo, se zdokonalovali, učili se jak se chovat, učili se souhře u zásahů a všechno jim pak u větších průserů celkem fungovalo. Teď ale, když pojedou zase jen jednou za čas na požár, tak ať cvičí sebevíc, v reále, pokud nebudou sehraní, to může být průser.. Nemluvě o tom, že se může stát, že i zdánlivě banálně vypadající spadnutý strom, nebo vytečený olej na silnici, kam opis pošle HZS, které má dojezd např. 15 minut, a 5 km od místa je JSDH, která je na to vybavena, ale nebudou ji přece zvedat, když je dopoledne a chlapi v práci a můžou tam jet ti, co jsou za to placení. Ale co když minutu před tím, než HZS na místo dorazí, do toho stromu vrazí auto, nebo na té louži oleje havaruje, vzniknou další zbytečné škody a budou tam zranění, nebo nedej Bože mrtví.. A co když pak ti poškození zjistí, že tam mohla být dobrovolná jednotka, která by tam byla řekněme za 8 minut, a mohla tomu zabránit, nebo minimálně těch 7 minut, než jsem do toho napral, už tam mohla operovat a řídit provoz nebo na nebezpečí řidiče upozornit.. Zajímalo by mě, co se pak bude dít, až do toho někdo hrábne.. Jak vysvětlíte poškozeným, že vedle jednotku přece operační nezvedl, protože tady tihle kluci, co tam jedou z města, ti jsou za to placení, kdežto ti dobrovolní ne, sice mají vybavení, ale někdo na kraji se rozhodl, že ti jsou jenom na požáry ?? To je podle mě taky abssurdní, tady nejde už o pomoc, ale zase jenom o prachy...
-
-
Příspěvek od Zdeněk Milan » 25.06.2011 18:21
-
-
Příspěvek od kix a freek » 25.06.2011 23:49
Má jednání tedy už nějaký výsledek? Informujete někde veřejně o průběhu jednání a o tom, co bylo dojednáno?
-
Příspěvek od Petr Kupka » 26.06.2011 09:49
není to právě to o čem jsem hovořil??? Od začátku mám trošku pocit, že kritizujete něco co jste ještě pořádně nečetli, na mysli mám právě sestavení PPP dle dojezdových časů. Pak zjistíte, že spousta JSDH ve svém místě (tj. pro "svoje" občany) bude povolávána. Ale to ukáže čas. Takže já věřím, že tento SIAŘ není krátkozraký jak někteří píší. Opravdu myslím a věřím, že je to první krok správným směrem. Třeba je to i Zdeňku Milane výsledek jednání která proběhla ať z tvé nebo i z mé strany. Někde se stav věci začít narovnávat musí a toto by mohlo být to správné. Zkuste opravdu nestraně myslet na občany a ne na sebe, pak mnozí musí přiznat, že spustu zásahů by se svou jednotkou nezvládli.
To co mě dost zaráží, je gakt, že vysílání jednotek před pár lety fungovalo (dle mého bázoru) poměrně dobře. Pokud by se nekteří nesnažli toto zbytečně utřepávat nařízeními a doporučeními apod (bezdůvodně) pak by diskuze tohoto typu vůbec nemusely být.
Další věc je i chování nás dobráků, někdy to trošku přeháníme jsou případy jisté nedisciplinovanosti u zásahů a při výjezdech, že se kolikrát placeným kolegům nedivím. PK
-
Příspěvek od Petr Kupka » 26.06.2011 09:53
no asi úplně nebudu souhlasit s přeřezením Adamova do JPO V. Co takhle naopak? Na JPO II. Je fakt, že teď Adamov nebu asi moc jezdit po okolí, ale myslím si, že 5000 město je dost exponované území. NAvíc pokud by (a tady souhlasím) se zrušily nefunkční JPO V i v našem okolí, pak by se akční rádius rozšířil. Bohužel každá obec musí mít jednotku ze zákona. Pokud by byly všechny funkční pak by to bylo v pořádku.
PK
-
Příspěvek od kix a freek » 26.06.2011 10:57
Pokud něco není potřeba a přitom se na to vynakládají finanční prostředky tak to moc v pořádku není a nelze ani tvrdit, ze je to pro lidi, kteří to platí odváděnými daněmi.
Já všude tvrdím, že bych zrušil kategorii JPO V (ne vlastní jednotky). To, že je nějaká jednotka neakceschopná (je jedno jestli JPO V, JPO III, JPO II nebo dokonce JPO I).
Pozn.: Akceschopnost je definovaná právními předpisy a není to rozhodně jen schopnost najít pár lidí, co to budou dělat.
Každá obec nemusí mít jen jednotku, ale musí mít jednotku nebo požární hlídku. Takže je tu i alternativní možnost k jednotce. Navíc lze uzavřít smlouvu s jinou obcí, která jednotku má (ale tento případ znamená, že daná nasmlouvaná jednotka je tam zase místní, takže zase není důvod, aby byla JPO II nebo JPO III).
-
Příspěvek od Ohněbrzdič » 26.06.2011 16:59
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava