Ze života jednotky i sdružení...
-
Pretorian
Příspěvek
od Pretorian » 25.09.2010 14:03
Souhlasím s ruskou vlaštovkou. Pití piva jako součást soutěže je opravdu nešťastná volba. A co se týče rovnítka dobrák=ožrala, tak moje bývalá přítelkyně bydlela na vesnici, kde místní dobráci byli opravdu tlupa norků. Zbrojnice jim pomalu padala na hlavu, zato seděli věčně v péeskách v hospodě. A pokud mi někdo řekne, že holt takhle je to ve většině pětek, tak není. Znám kluky z pětek, co se snaží mít vše v cajku, školí se, jezdí. Je to jen o přístupu těch kluků k tomu, co chtějí dělat.
-
ogw
Příspěvek
od ogw » 25.09.2010 20:54
pánové, u nás po povodních přestalo rýpání... Víte, to že nasazujeme občas vlastní krk, aby jsme pomohli někomu jinému, to si občas neuvědomujeme ani my sami. Na myslivce se taky koukají jako na ožraly... Je to každého věc jak si to přebere
Mimochodem s opilými lidmi na soutěžích mám taky vnitřní problém, s tím, že si někdo dá pivo v PS problém nemám...
tedy: pokud se někdo v uniformě napije, nevadí mi to, pokud následně dělá ostudu a motá se, to už je horší... Mimochodem chtěl bych vidět ty abstinentské výročky a plesy...
-
Petr Martínek
Příspěvek
od Petr Martínek » 24.10.2010 23:04
Neházel bych všechny do jednoho pytle.My jsme v pětkách a o okrskový soutěži máme povolený jen jeno pivo a to si dají max tři lidi,jinak všichni colu.A když je nějaká akce (ples atd.),tak se na opisu odhlasíme a je klid.Takže nevim,proč by jsme se měly bát,že nám to houknou.
Je pravda,že taky nesnesu ožralý vagabundy v PSkách,kterym nestačí chodník a dělaj všem hasičum ostudu.
-
Miroslav
Příspěvek
od Miroslav » 25.10.2010 09:50
Teda dlouho sem se takhle nezasmál.Vy jste fakt zainteresovaní trubky,co je na tom že si udělaj takovou akci?Pořád srovnáváte kdyby jim pískli,to jako nikdo z vás od té doby co je v zásahové jednotce nepožil pivo,protože co kdyby mu pískli?Určitě by to nějaké pravidla mít mělo,ale viděl jsem už hodně prfíků chlastat ve vycházkovim,ba dokonce se v tom válet ožralí na zemi.Ale co stane se.Mel problem,řešil ho chlastem,tak jsem ho odtahli mimo lidi a byl klid,ale ne že hned to nikde rozšiřujem atd.Snadno si lidi myslí hasiči=ožralové,když oni to o sobě tady tvrdí stále.Tyhle pomluvy většinou vznikají jen z těhle přiblblechjch diskuzí.Tahle akce byla pořádaná s tím že jde o srandu a ne o nějakou ostrou soutěž,kde se nesmí pít atd.
-
Jeroným Vopršálek
Příspěvek
od Jeroným Vopršálek » 25.10.2010 12:08
Tyhle pomluvy nevznikají z těchhle diskuzí, ale z těch soutěží, o kterých se diskutuje, spletl sis směr. Diskuze pak vznikají, protože se ožralí hasiči válejí na veřejnosti. Nevadí, každý se může splést. A nemusíme mu hned říkat trubko.
-
Miroslav
Příspěvek
od Miroslav » 25.10.2010 12:39
Jo je něco jiného se splést a beru že někdy je to opravdu špatnej pohled a prezence hasičů,ale brát to až tak do detajlů,jako že si vážim PSII,mám k tomu úctu atd.Tak to mě přijde trochu ulítlý.Já beru PSII u hasičů prostě jako monterky,či věci na cvičení,nebo nějakou akci.Ale když se někde prezentuji,tak jdu řádně upraven v PSI či v zásahovym a k tomu už potom úctu mam,protože tim prezentuji celý sbor.Ale PSII si dnes může koupit každý,už jen proto že si pak myslí že je z něj hasič jako blázen.
-
Petr Lang
Příspěvek
od Petr Lang » 25.10.2010 13:21
Nák to přeháníš. Klobása a pivo k soutěžím patří a vůbec mě nevadí když se to přidá do soutěžní disciplíny. Taky se každí rok účastníme závodu kde se musí vypít půllitr piva na ex. Bylo by něco jiného kdyby se tam váleli ožralí po zemí. Asi podle tebe by měl každí hasič být abstinent, vegetarián a držet celibát. Pivo prostě patří k soutěžím i výročním schůzím a podobným akcím. Ale člověk musí pít z rozumem a chovat se slušně.
-
Jiří Sucharda
Příspěvek
od Jiří Sucharda » 25.10.2010 14:21
konecne rozumny a neprehnany nazor
! Souhlasim, nekteri se svymi nazory jsou velmi extremni a jak rikaval otec:"papeztejsi, nez sam svaty otec".JJS
-
Ajdam
Příspěvek
od Ajdam » 25.10.2010 19:08
Já souhlasím s Pretorianem a Ovesem. Spousta lidí když se řekne dobrovolný hasič si představí jenom chlast atd.A dobrovolný hasiče házej do jednoho pytle.Spousta lidí ani neví že je JSDHo. vůbec je. Proti těmto soutěžím taky nic nemám sranda je sranda , ale at si to pořádají pod jiným názvem. Tohle je hodně špatná prezentace hasičů.
-
Petr Martínek
Příspěvek
od Petr Martínek » 26.10.2010 20:56
Ať si to pivo klidně dají,je to naprosto jejich věc a každej si to pivo rád dá.Ale když maj na sobě hasičskej mundur,tak ať se bezmocně neválej po zemi a nedělaj ostudu hasičum celkově.O nic jinýho tady asi nejde.
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“