IZIP - SHČMS -p. RICHTER
Ze života jednotky i sdružení...
IZIP - SHČMS -p. RICHTER
Příspěvek od Návštěvník » 20.06.2010 18:33
Dravím přátelé a kolegové - dnes se mi dostal do rukou dopis od starosty SHČMS pana Richtra. V tomto dpise propaguje systém IZIP - el. zdr. knížka (přínosná věc), a nabádá nás k jeho registraci přes makléřskou společnost Total Brokers - což se mi vůbec nezamlouvá dávat někomu své osobní údaje a data pro jednání z mojí zdrav. pojišťovnou.
Určitě nás tento dopis dostalo již více, tak mne zajímá co na to říkáte jako člonové SHČMS, a dále co na to říká vedení a kolik korunek to do sdružení přinese, pokud to nepřinese korunky jen někomu .
Určitě nás tento dopis dostalo již více, tak mne zajímá co na to říkáte jako člonové SHČMS, a dále co na to říká vedení a kolik korunek to do sdružení přinese, pokud to nepřinese korunky jen někomu .
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 20.06.2010 18:41
Není to náhodou jen pro klienty všeobecný?? A určitě bych se neregistroval přez nějakou 3 firmu když registrace je dostupná na netu. Věřím, že sdružení z toho bude mít zase prd, jen pár papalášů si namastí kapsu za provizi.
Nikdy se nehádej s blbcem-klesneš tím na jeho úroveň a tam tě on porazí, páč v tom má větší zkušenosti!
https://www.facebook.com/sdhkrasnalipa
https://www.facebook.com/sdhkrasnalipa
-
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 21.06.2010 08:48
Prostě další z řady vychcaností. Proč bych měl dát vydělat dalšímu subjektu, když to jde přímo... Total Brokers jsou pěkní lumpové, s jedním pánem od nich mám osobní zkušenost z jednání a i přes to, že jsem mě nepřesvědčil o tom, že mám využít jeho služeb, na mě doslova tlačil a vymáhal ze mě kontakty na další lidi, které by otravoval. Fuj, velebnosti jdu blejt, SH ČMS po dosazení pana Žižky do VPO zase šlápla vedle.
-
Příspěvek od Petr Haska » 21.06.2010 14:11
Z jednání výkoného výboru SH ČMS v říjnu 2009:
Ing. Richter řekl, že doplní ve zprávě informace ke konferenci, o které mluví v úvodu své zprávy a dále doplní informaci o elektronických zdravotních kartách (IZIP). Tuto službu mohla dříve využívat jen VZP a nyní tak mohou činit všechny zdravotní pojišťovny. Je to služba vhodná pro záchranáře, kteří se pohybují v rizikovém prostředí. Díky této elektronické kartě se záchranáři ihned dostanou k informacím o pacientovi. Pan Navrátil doporučuje jednoduchou písemnou formou nabídnout IZIP členům SH ČMS prostřednictvím sborů a přišel s variantou, že pokud sbor přihlásí své členy do IZIPu do 28. 2., společnost Total Brokers pomůže SH ČMS finančním příspěvkem. Ještě se však musí ujasnit, o jakou částku půjde a jakém poměru by byla rozdělena mezi SH ČMS a krajská a okresní sdružení.
p. Slámečka řekl, že se mu tato věc velmi líbí – pomůže to nejen finančně, ale i lidem.
Doc. Liška oddělil dvě věci – elektronická karta je dobrá věc, ale doporučil, aby VV SH ČMS nepředkládal žádné finanční návrhy, aby se zabránilo jakýmkoliv spekulacím. A doporučil zajistit, aby všechny části domluvy ohledně financí byly jasné.
Doc. Liška doporučil formulovat tuto akci jako mimořádnou jednorázovou akci, kde jsou jasně daná pravidla, protože do budoucna by tato věc mohla být velice choulostivá.
Ing. Richter řekl, že na SS OSH ČMS podá informaci o možnosti IZIP a řekne, že se rýsuje příspěvek pro SH ČMS, který se rozdělí mezi ústředí, kraje a okresy.
Ing. Richter řekl, že doplní ve zprávě informace ke konferenci, o které mluví v úvodu své zprávy a dále doplní informaci o elektronických zdravotních kartách (IZIP). Tuto službu mohla dříve využívat jen VZP a nyní tak mohou činit všechny zdravotní pojišťovny. Je to služba vhodná pro záchranáře, kteří se pohybují v rizikovém prostředí. Díky této elektronické kartě se záchranáři ihned dostanou k informacím o pacientovi. Pan Navrátil doporučuje jednoduchou písemnou formou nabídnout IZIP členům SH ČMS prostřednictvím sborů a přišel s variantou, že pokud sbor přihlásí své členy do IZIPu do 28. 2., společnost Total Brokers pomůže SH ČMS finančním příspěvkem. Ještě se však musí ujasnit, o jakou částku půjde a jakém poměru by byla rozdělena mezi SH ČMS a krajská a okresní sdružení.
p. Slámečka řekl, že se mu tato věc velmi líbí – pomůže to nejen finančně, ale i lidem.
Doc. Liška oddělil dvě věci – elektronická karta je dobrá věc, ale doporučil, aby VV SH ČMS nepředkládal žádné finanční návrhy, aby se zabránilo jakýmkoliv spekulacím. A doporučil zajistit, aby všechny části domluvy ohledně financí byly jasné.
Doc. Liška doporučil formulovat tuto akci jako mimořádnou jednorázovou akci, kde jsou jasně daná pravidla, protože do budoucna by tato věc mohla být velice choulostivá.
Ing. Richter řekl, že na SS OSH ČMS podá informaci o možnosti IZIP a řekne, že se rýsuje příspěvek pro SH ČMS, který se rozdělí mezi ústředí, kraje a okresy.
-
Příspěvek od Aleš Bárt » 21.06.2010 19:22
[Petr Haska - 21.06.2010 14:11]
No tak stačí IZIP propagovat a nebo se přímo domluvit s VZP a nebo jinou pojišťovnou a ne vše hnát pře soukromou firmu, která bude shromažd´ovat moje osobní data.
Jinak je mi uplně jedno co za mne ústředí, kraj či okres dostane - já od nich nedostal nikdy nic a náš sbor taky ne. Jen nás buzerujou že nejezdíme na soutěže a věnujeme se hasičině na úkor sportu (elasťáky a dresy neberem - radši se potím v zásahovkách haixech a galetě - aspoň někomu pomohu).
IZIP nabídnu našim členům, ať se rozhodnou - jestli se registrovat přes makléřskou společnost které je bude dále otravovat, a nebo jestli si sednem, každému pověnuji cca 8 minut a registraci uděláme během schůze všem stím že do cca 3dnů budou moc IZIP využívat, a ne do měsíce při registraci přes SHČMS a Total Brokers
No tak stačí IZIP propagovat a nebo se přímo domluvit s VZP a nebo jinou pojišťovnou a ne vše hnát pře soukromou firmu, která bude shromažd´ovat moje osobní data.
Jinak je mi uplně jedno co za mne ústředí, kraj či okres dostane - já od nich nedostal nikdy nic a náš sbor taky ne. Jen nás buzerujou že nejezdíme na soutěže a věnujeme se hasičině na úkor sportu (elasťáky a dresy neberem - radši se potím v zásahovkách haixech a galetě - aspoň někomu pomohu).
IZIP nabídnu našim členům, ať se rozhodnou - jestli se registrovat přes makléřskou společnost které je bude dále otravovat, a nebo jestli si sednem, každému pověnuji cca 8 minut a registraci uděláme během schůze všem stím že do cca 3dnů budou moc IZIP využívat, a ne do měsíce při registraci přes SHČMS a Total Brokers
-
Příspěvek od Petr Haska » 21.06.2010 19:59
[Aleš Bárt - 21.06.2010 19:22] Tak to nikomu nepověnuju skrz IZIP ani těch 8 minut. Každý je soběstačný a svéprávný. Nikdy jsem nikomu na schůzi něco takového nevysvětloval. Není to věc, která by byla novinka a kterou se nikde jinde nedozví.
-
-
Příspěvek od hangloose » 22.06.2010 10:54
Kdybych chtěl ten IZIP,zařídím sim to sám u své zdr.pojišťovny a nevidím jedinný důvod k tomu abych to dával ke spracování 3, osobě.Nehledě nevím,jaký kšefty s mými údaji můžou eventuálně provádět a komu je prodají.Tohle smrdí stylem já na bráchu,brácha na mě,budem se mít dobře a tamti ať si trhnou.
Můj názor.
Můj názor.
-
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy