SH ČMS vs JSDH
Ze života jednotky i sdružení...
SH ČMS vs JSDH
Příspěvek od Návštěvník » 25.02.2010 10:17
Zdravim kolegáčkové.
Jen takovej dotázek. Musí být členové JSDH a SDH zaregistrovány u SH ČMS? Chápu 50 korunu na nějakou tu pojistku, ale to dál nám spíše nevoní. Je to asi vstahem s naším okrskem. Jen letos jsem na něj 5 vezl zprávu a poplatky a nikde nikdo. V Římský a nejvyšší náš, to je arogance sama. Je to ale jen naše osobní skušenost. Náš sbor se věnuje především jednotce a pod jménem sboru zajišťujeme kultůru v obci. Žádnej sport atd. Chci se tedy jen zeptat? Musíme být u SH ČMS a existuje ještě nějaké jinné podobné združení. Myslím že to byla Č a M Hasičská Jednota. Máte zkušenosti?
Jen takovej dotázek. Musí být členové JSDH a SDH zaregistrovány u SH ČMS? Chápu 50 korunu na nějakou tu pojistku, ale to dál nám spíše nevoní. Je to asi vstahem s naším okrskem. Jen letos jsem na něj 5 vezl zprávu a poplatky a nikde nikdo. V Římský a nejvyšší náš, to je arogance sama. Je to ale jen naše osobní skušenost. Náš sbor se věnuje především jednotce a pod jménem sboru zajišťujeme kultůru v obci. Žádnej sport atd. Chci se tedy jen zeptat? Musíme být u SH ČMS a existuje ještě nějaké jinné podobné združení. Myslím že to byla Č a M Hasičská Jednota. Máte zkušenosti?
-
Příspěvek od J. Odrazil » 25.02.2010 11:47
Vzhledem k tomu, že letos jsou volby na všech úrovních SH ČMS, tak máte ideální možnost něco změnit. Minimálně na okrsku. Ale pokud máte zásadní výhrady proti Sdružení, tak jednoduše vystupte, nechte se zaregistrovat na MV jako občanské sdružení a máte vystaráno. Spousta sborů to tak udělala, hlavně po roce 89. Potom se nemusíte nikomu zpovídat, nikomu posílat hlášení o činnosti apod. Sami si sjednáte nejvýhodnější pojištění pro své členy a pokud třeba budete chtít někomu ze svých členů dát nějakou medaili, tak si ji můžete nechat vyrobit podle svého návrhu.
Nebudete ničím a nikým svazováni.
J. Odrazil
Nebudete ničím a nikým svazováni.
J. Odrazil
-
Příspěvek od J. Odrazil » 26.02.2010 07:59
Bohužel nemám takové zkušenosti, abych Ti mohl poradit přesný postup. Vím jen, že si musíte vypracovat Stanovy a možná i další dokumenty, které Vám MV schválí a snad i zaregistruje. Třeba se najde někdo, kdo ví přesně jak do toho. Ale co vím bezpečně je, že byste měli tyto kroky pořádně rozvážit. Protože je třeba si uvědomit, že vás vlastně nebude nikdo "zastřešovat" a tím pádem si budete muset všechno vyřizovat sami. Například dotace na děti, pojištění na činnost a další. To všechno jsou věci, u kterých je třeba zvážit všechna pro a proti. Znám také sbory, které se po roce 89 osamostatnili (s velkým humbukem) a po nějaké době zase v tichosti do Sdružení vstoupili. Vše je jen na Vás.
Za sebe musím říct, že i když mám ke Sdružení také určité výhrady, zatím bych neměnil. Vše je jen o lidech. Když to funguje, není důvod si stěžovat.
J. Odrazil
Za sebe musím říct, že i když mám ke Sdružení také určité výhrady, zatím bych neměnil. Vše je jen o lidech. Když to funguje, není důvod si stěžovat.
J. Odrazil
-
Příspěvek od Milan Holý » 26.02.2010 17:35
[J. Odrazil - 26.02.2010 07:59] Nemůžu s Tebou souhlasit.O jakém ,,zastřešování,, je vlastně řeč?Dotace i pojištění atd.si stejně musíme zajistit sami.JSDH obce nebo města žádné stanovy nepotřebuje a SDH nemusí vůbec existovat.Nebo snad ano?
-
Příspěvek od Václav Benda » 26.02.2010 18:40
[kačer donald - 26.02.2010 17:35] Obsah Vašeho vyjádření plně odpovídá Vaší anonymitě jménem Kačer Donald.
-
Příspěvek od Milan Holý » 26.02.2010 21:28
[Václav Benda - 26.02.2010 18:40] Omlouvám se.Syn si hrál a já byl přihlášen.Přesto by mě zajímala Vaše odpověd.
-
Příspěvek od Petr Haska » 26.02.2010 21:29
[kačer donald - 26.02.2010 17:35] Vážený pane Gagaga, než něco napíšete, dlouze se nadechněte, potom dlouze vydechněte a potom teprve ťukejte do klávesnice.
-
Příspěvek od Milan Holý » 26.02.2010 21:43
[Václav Benda - 26.02.2010 18:40] Ještě snad pro ujasnění:omlouvám se za ten nick nikoliv za svůj názor.
-
-
Příspěvek od J. Odrazil » 27.02.2010 07:24
[kačer donald - 26.02.2010 17:35] Promiň, ale já jsem předpokládal, že původní dotaz se týká činnosti SDH. Takže jsem celý svůj příspěvek věnoval této problematice a to, znovu opakuji : činnosti SDH. Činnost JSDH je úplně na jiné bázi a tam, jak správně píšeš žádné "zastřešení" není. I když se o něm (o asociaci VJ) diskutuje na jiném místě. A samozřejmě máš pravdu v tom, že JSDH žádné stanovy nepotřebuje. Nepotřebuje, ale SDH už ano, protože je občanským sdružením. SDH a JSDH nejsou totožné, i když jsou v nich mnohdy stejní lidé. Ale to už se zde probíralo několikrát.
Je ovšem smutné, že rozdíl mezi těmito subjekty neznají ani ti funkcionáři, kteří by to měli znát. A hlavně by to mělo být jasné samotným dobrovolným hasičům.
J. Odrazil.
Je ovšem smutné, že rozdíl mezi těmito subjekty neznají ani ti funkcionáři, kteří by to měli znát. A hlavně by to mělo být jasné samotným dobrovolným hasičům.
J. Odrazil.
-
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti