Sdružení a JSDHO
Ze života jednotky i sdružení...
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Petr Lahoda » 05.06.2009 07:48
[Václav Danita(bonita) - 04.06.2009 18:30] Musím s tebou souhlasit. A to ve všem, co jsi napsal. Původně jsem třeba volby do EP absolutně ignoroval, ale Jirka P. Bradavice mě přesvědčil, že on není ta správná volba a proto se k volbám (jakýmkoliv) jít prostě musí.
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 05.06.2009 11:48
[Freek - 04.06.2009 20:50] Zajímám se. Neboj. Jen jako jedinec nezměníš nic. Z toho důvodu je super, že si tady o tom pokecáš s lidma, co maj stejný nebo podobný zkušenosti a můžeš tu domluvit nějaký společný postupy a další věci. To, že tebe u hasičů nechtěj, je tvoje osobní věc a moje osobní věc je, že u hasičů jsem a budu. A nezlob se na mě, doporučit mi MHJ je trochu "joke" že??
Nikdy se nehádej s blbcem-klesneš tím na jeho úroveň a tam tě on porazí, páč v tom má větší zkušenosti!
https://www.facebook.com/sdhkrasnalipa
https://www.facebook.com/sdhkrasnalipa
-
Příspěvek od Václav Benda » 05.06.2009 12:18
Chlapci ! Děláte hasičinu dobrovolně ? Tak si nestěžujte, - můžete svoji činnost kdykoliv ukončit.
-
Příspěvek od Jirka B » 05.06.2009 13:07
[Freek - 04.06.2009 18:36] Freek.
1. není nutné zakládat sdružení "pro všechny"
2. přesto si myslím, že stačí jen chtít a je možné poměrně snadno založit i to sdružení "pro všechny"
3. 330 000 lidí je asi spokojených, jinak by tam nebyli, ne?
k bodu 1) Asi máš pravdu, že není nutné pro všechny, ale jen pro ty co chtějí změnu a chtějí něco "funkčnejšího"
k bodu 2 ) Myslím si, že je mnohem jednodušší se tady o tom bavit, jak a co by šlo udělat, ale upřímně si sám za sebe myslím, že to není tak jednoduché a málo kdo z nás by to dokázal. Přesto že bychom chtěli
K bodu 3 ) Nesouhlasím, že oněch 300 tisíc členů je tam spokojeno, a proto nevystoupí...... Převážná většina z těchto lidí ani neví proč tam jsou - jak jsi v jednom článku napsal, podepsali to oni, tak já také..... A to je ta základní chyba. Je tolik členů Sdružení obecně tedy hasičů, že je to snad největší "organizovaná" složka v zemi , ale opak je pravdou, Ti lidé snad nevědí proč tam jsou. A jak jsem psal já svůj názor tak jsou tam jen z toho důvodu, že chtějí někam patřit jako například k rybářům, ale vybrali si hasiče.
A odtut pramení můj počátek této diskuze, který se bohužel svezl jinam než jsem chtěl...
Mojí původní myšlenkou nebo spíše záměrem bylo přidat se k debatě o sdružení jako k celku.. Proč je to sdružení hasičů, když vlastně je to jenom v názvu Ti hasiči, toto sdružení pak rozhoduje za všechny "dobráky" ale přitom si myslím že právě to sdružení má s hasičema hodně málo společného.
Ať je spolek jaký je a sdružuje koho chce, tak by měl naplňovat ten smysl toho vzniku, což se obávám že u sdružení již není. Přál bych si právě jednou to rozdělení na hasiče a hasiče ..... rozumějme hasiče ve smyslu funkčním a ty druhé........
1. není nutné zakládat sdružení "pro všechny"
2. přesto si myslím, že stačí jen chtít a je možné poměrně snadno založit i to sdružení "pro všechny"
3. 330 000 lidí je asi spokojených, jinak by tam nebyli, ne?
k bodu 1) Asi máš pravdu, že není nutné pro všechny, ale jen pro ty co chtějí změnu a chtějí něco "funkčnejšího"
k bodu 2 ) Myslím si, že je mnohem jednodušší se tady o tom bavit, jak a co by šlo udělat, ale upřímně si sám za sebe myslím, že to není tak jednoduché a málo kdo z nás by to dokázal. Přesto že bychom chtěli
K bodu 3 ) Nesouhlasím, že oněch 300 tisíc členů je tam spokojeno, a proto nevystoupí...... Převážná většina z těchto lidí ani neví proč tam jsou - jak jsi v jednom článku napsal, podepsali to oni, tak já také..... A to je ta základní chyba. Je tolik členů Sdružení obecně tedy hasičů, že je to snad největší "organizovaná" složka v zemi , ale opak je pravdou, Ti lidé snad nevědí proč tam jsou. A jak jsem psal já svůj názor tak jsou tam jen z toho důvodu, že chtějí někam patřit jako například k rybářům, ale vybrali si hasiče.
A odtut pramení můj počátek této diskuze, který se bohužel svezl jinam než jsem chtěl...
Mojí původní myšlenkou nebo spíše záměrem bylo přidat se k debatě o sdružení jako k celku.. Proč je to sdružení hasičů, když vlastně je to jenom v názvu Ti hasiči, toto sdružení pak rozhoduje za všechny "dobráky" ale přitom si myslím že právě to sdružení má s hasičema hodně málo společného.
Ať je spolek jaký je a sdružuje koho chce, tak by měl naplňovat ten smysl toho vzniku, což se obávám že u sdružení již není. Přál bych si právě jednou to rozdělení na hasiče a hasiče ..... rozumějme hasiče ve smyslu funkčním a ty druhé........
-
Příspěvek od Jirka B » 05.06.2009 13:15
[Václav Benda - 05.06.2009 12:18]
Václave ano všichni jsme tam dobrovolně, protože chceme pomáhat, a když už pomáháme tak chceme aby za námi někdo stál, a něco pro tu pomoc dělal, což by mělo být sdružení, ale bohužel opak je pravdou ( mluví o členech jednotek JSDHo ) Nemyslím si že utíkat je správné řešení - a proto není jednoznačené říci pojďte nelíbí se nám to utečeme - odejdeme ) ( samozřejmě můžete namítat co ten Jirka chce? natož od sdružení? peníze? vybavení ? auto? na to ze zákona máme svoji obec která nás zřizuje, vybavuje atd.. ) Ale principiálně když sdružení rozhoduje o pěnězích nás všech hasičů ( členů jednotek, a hasičů dle stanov, jak to správně rozhodnul freek ) tak by to mělo být průhlednější a efektivnější než nyní, to byl smysl debaty.....Proto je názor že sdružení je prospěšné právě asi jen těm papírovým hasičům s průkazkou..... Já jsem jí za posledních snad deset let nepoužil, ani u jednoho ohně, dopravní nehody, pohromě, či jiné pomoci ji po mě nikdo nechtěl tím chci řící , že je tedy rozdíl mezi těmi hasiči a hasiči
Václave ano všichni jsme tam dobrovolně, protože chceme pomáhat, a když už pomáháme tak chceme aby za námi někdo stál, a něco pro tu pomoc dělal, což by mělo být sdružení, ale bohužel opak je pravdou ( mluví o členech jednotek JSDHo ) Nemyslím si že utíkat je správné řešení - a proto není jednoznačené říci pojďte nelíbí se nám to utečeme - odejdeme ) ( samozřejmě můžete namítat co ten Jirka chce? natož od sdružení? peníze? vybavení ? auto? na to ze zákona máme svoji obec která nás zřizuje, vybavuje atd.. ) Ale principiálně když sdružení rozhoduje o pěnězích nás všech hasičů ( členů jednotek, a hasičů dle stanov, jak to správně rozhodnul freek ) tak by to mělo být průhlednější a efektivnější než nyní, to byl smysl debaty.....Proto je názor že sdružení je prospěšné právě asi jen těm papírovým hasičům s průkazkou..... Já jsem jí za posledních snad deset let nepoužil, ani u jednoho ohně, dopravní nehody, pohromě, či jiné pomoci ji po mě nikdo nechtěl tím chci řící , že je tedy rozdíl mezi těmi hasiči a hasiči
-
Příspěvek od Karel Kalenský » 21.07.2009 20:54
Ahoj tohle téma mě zde tak trochu zaujalo... Je mě sice teprve 19 a členem jsem asi od 17 ale zatim nevidím problém v tom že musím platit 100Kč ročně a za nic za to ,, nedostanu" těch 100Kč mě nezabije a vim že jsem pojištěn. A co se týče HVP tak pokud vím tak nabízejí pro členy sdružení docela zajímavé slevy na pojištění vozidel atd....... Až se mě mě to nebude líbit tak jednoduše odstoupím a je to ne? Je to jen můj názor a pocit.
-
-
Příspěvek od Karel Kalenský » 22.07.2009 19:09
[Lifesaving - 22.07.2009 08:35] Tak to jsem nezjišťoval.... jen vím že mají akce třeba na povinný ručení. No já si něják nedokážu představit jak byste chtěly aby to fungovalo? Přeci to vše neděláme kvůly buřtu zadarmo na závodech ne?????? A vůbec probíhají nějáké volby nebo něco? O ničem jsem doposud neslyšel tak se ptám......
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz