RESCUE report
-
-
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:20
Přišel mi v pátek aj s nějakou "knížečkou" první pomoci uvnitř. Je pravda, že tak úplně hasičský časopis to není, ale jako takový přeci nikdy prezentován nebyl, ne? Doufám, že se brzy dostanu k jeho přečtení...
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:20
... přiznávám se, že už ho mám taky Čemu se divím je, že ZZS má úplně jiné výzkumy co se týče viditelnosti a kontrastu barev (modří vědí).
-
Příspěvek od Michal Kužílek » 12.05.2008 15:20
Tak jsem byl dneska mile překvapen, tričko přišlo!!!!
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Něco mi leží na poště, prý větších rozměrů - to bude asi ono .
-
... mi přišlo v pátek Ale je to takový docela bych řekl hadřík.
-
Příspěvek od David Horák » 12.05.2008 15:20
nic...jsem zvědavej. Tričko? No to by bylo bezva....
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
A cos myslel, parde, že to bude z nerezu?
-
Příspěvek od Mirek V » 12.05.2008 15:20
taky přišlo a je celkem ucházející.
Samozřejmě to přišlo i s novou fakturou na předplatné na rok 2007.
Po letošní zkušenosti s Ikarií a Ex-Live jsem ji hned hodil do koše a s Mudr. Bradáčovou již nechci nic mít.
Navíc se RescueR hodně věnuje záchrannářské problematice, chtěl jsem spíše hasičský časopis.
Ale ať se Radkovi Kisingerovi jako šéfredaktorovi RR daří, přeju mu to.
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od FiRan » 12.05.2008 15:20
taky mi dneska doslo, spolu s dopisem, kde se jeste raz omlouvaji za zruseni EXlive... no co uz. A navic tam byla jakasi zalita karticka na slevy, nevite nekdo, zda se to da opravdu nejak rozumne vyuzit a uplatnit?
Kdo se utopí, ten se nespálí.
-
No můžeš s ní vyzkoušet průchodnost skartovačky...
-
Příspěvek od David Horák » 12.05.2008 15:20
RR mne už pěkně s..... To že tričko nepřišlo, bych vzal, prý není o co stát, ale alespoň by bylo něco na práci. Prý mělo být zvláštní přílohou nějaké CD nebo DVD. Jestli jo, tak mi RR přišel bez toho. Na něj bych se docela rád podíval. Prý tam byly záběry ze cvičení v Jilemnici (myslím). Končim s ním, už nepředplácím.
-
No, byly, ale jako zas tak akční to nebylo Každopádně se nedivím, že tě to s... mě by taky Stačí že tam píšou "výtězové" )
-
Příspěvek od Jiří Proche » 12.05.2008 15:20
To mě DVD přišlo mezi svátkama, ale nejde spustit.
Pokud někdo víte co tam bylo, napište.
-
Příspěvek od Jiří Moravec » 12.05.2008 15:20
Dá se řict že nic nového. Zahoukali hasiči, letmo rozebrali 120cu se zranenýma, prijeli sanytky ošetřili a roztřídili zraněný a byl konec. jen bych se chtěl zeptat kdo maskoval ty zaněný?? Nemaskovala je náhodou Anička z ČČK? jestli to někdo víte napište prosím
-
Příspěvek od Radek Vojík » 12.05.2008 15:20
Ahoj všichni! Tričko mi přišlo před vánoci, DVD mezi svátky. Asi jsem naivní a ještě jsem si předplatil. Pevně totiž věřím, že se to zlepší.... Když ne, tak příští rok investuji do něčeho jiného.
- Filip Foukal
Příspěvek od Filip Foukal » 12.05.2008 15:20
RR je velice dobrý časopis. Práce Radka Kislingera a redaktorů je výborná a čtivá.Dozvím se dost věcí ze všech oborů záchranařiny. Zkrátim si dlouhý chvíle na šichtě. Sice se mi nelíbilo zrušení Ex-live,ale dodpadlo to,a musím se s tím spokojit.Plakát by ovšem mohl být větší.
-
Příspěvek od Pavel Všelko » 12.05.2008 15:21
Milý Dušane, vždy jsem si myslel že Rescue Report nepatří do třídy "bulvárních novin", ale po čísle 1/2007 jsem díky Tvému článku nabyl jiného přesvědčení. Buď jsi "nahaněč" senzací nebo nedokážeš být objektivní. Omlouvám se za své napadení Tvého článku, ale napsat že za zásah v Nejdku jsou odpovědní hasiči, když je v článku výslovně napsáno že cituji:
"K ZÁSAHU MĚ TELEFONICKY VYZVALA POLICIE" a "... ŽE NEMÁ ATEST SÁM UPOZORŇOVAL"
Jen pro info když se někumo na ulici udělá špatně a někdo z přihlížejících řekne že je lékař tak si nejdřív řekneš o diplom?
Myslíš že VZ na místě kde se pohřešují osoby bude studovat zda dotyčný, kterého na místo dopravil vrtulník policie i jiným psovodem má u sebe platný atest dané třídy?
Není chyba na místě policie?
Ptal jsi se na názor i druhé strany? VZ, KOPIS HZS Karlovarského kraje, apod?
Nebo je to jen senzace ....
Trochu mi to připomíná některé články o Vendulce Svobodové po tragické smrti jejího manžela. Takhle si já nepředstavuji objektivní informace.
-
Příspěvek od Dusan Stuchlik » 12.05.2008 15:21
Ahoj Pavle! Vubec se neomlouvej, nemas zac. Naopak! Diskutovat o vecech a clancich je jedna z nejdulezitejsich veci, proc se vlastne clanky pisou
A ted abych reagoval na to co pises. Slo o akci IZS tak jak ji definuje zakon, tudiz zodpovednou slozkou byl HZS. A pokud jde o samotny zasah, tak tam byl zodpovednou osobou samozrejme velitel zasahu.
Mylis se v tom, ze velitel zasahu nemel kontrolovat opraveni psovoda. Naopak. velitel zasahu to ma primo narizene internimi predpisy. Mozna se ti to bude zdat nepochopitelne a neprakticke, ale je to tak. A ma to i v celku logicke vysvetleni. Je (nebo donedavna bylo) bohuzel takrka pravidelem, ze pokud se u nas cokoliv stane, tak se tam zahy objevi pejskari a vnucuji se i se svymi milacky s tim ze jsou "zachranari". Jenze to tvrdi oni a co jsou zac a co opravdu umi a jestli vubec neco umi na miste neni schopen nikdo posoudit.
Proto GR HZS dela atestace a proto dostavaji atestovani psovodi dostavaji prukaz. A touto prukazkou se provodi maji veliteli zasahu prokazat. A VZ to po nich ma pozadovat. Toto jednoduche opatreni chrani a kryje zada jak VZ, tak i samotnym psovodum. Tolik na vysvetlenou, jak to je s prokazovanim.
To ze pana Kuchtu pozvala policie, ale pritom za nej (jeho nasazeni i konec koncu jeho zdravi) samozrejme zodpovidaji hasici (VZ) je oprave do znacne miry to, co je na cele situaci v Nejdku absurdni a co vyvolava mnohe otazky.
Takze by to cele v konecne fazi lakalo konstatovat, ze za to ze pan Kuchta behal po sutinach byla zodpovednost ( a poruseni internich smernic) ze strany VZ. Jenze ono to neni tak jednoduche a bylo by unfair v tomto pripade svalovat jen na velitele zasahu, jelikoz pana Kuchta tam - podle toho jak jsem zjistil- letel s vedomim OPISu. Jelikoz zrejme prave z podnetu OPISu!! pana Kuchtu volala Policie. Pokud by to tak opravdu bylo (ale to nemam potvrzene) tak by se poruseni smernic dopustil take OPIS...OPIS na jedne strane zastavil odjezd kvalifikovanych psovodu a na druhe strane akceptoval nekvalifikovaneho...
Jenze tyto neoficialni informace ( a mnohe dalsi) se mi nepodarilo overit z vice (nejmene 2na sobe nezavislych zdroju) a tudiz jsem je do clanku nemohl uvest.
Tudiz publikovat kdo tedy za celou situaci nese zodpovednost, nebo kdo vsechno za ni nese spoluzorpovednost, by v tomo stadiu byla spise spekulace. Jediny oficialni vystup z HSZ -v dobe kdy se casopis pripravoval l-byl od pana Kopacka s tim, ze: 1) byla to chyba 2) jak a proc se to sebehlo se zatim vysetruje.
Tudiz, jak sam vidis, vse je zatim s otevrenym koncem. Kazdopadne by me mrzelo, pokud bys pokladal za neobjektivni to, ze jsem nektere informace a tvrzeni neuverejnil prave proto, ze je nebylo mozne overit a tudiz by se pozdejií mohjla ukazat jako nepravdive a nekoho by jejich publikovani mohlo poskodit. A tim padem jsem se take neodvazil formulovat (spekulovat) kdo mel na cele udalosti vinu.
Toto je asi opravdu v moznostech setreni HZS. Ja se samozrejme k zazanamum komunikace OPISu, VZ atd.. nedostanu. Na konecne vysledky setreni se samozrejme budu v dale ptat...Sand se mi podarilo nstinit ti celou situaci a dokreslit okonosti, ktere byly naznaceny v materiale v RR. Poud ti budu moci jeste cokoliv upresnit, samozrejme to rad udelam! a zatim zdravim,
dusan
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky