KPO -kancelář pro obec
Ze života jednotky i sdružení...
KPO -kancelář pro obec
Příspěvek od Návštěvník » 03.11.2008 20:52
Nechci nic , snad jen názor na věc a proto zde kopíruju, co přišlo a má odpověď
## ------------ Původní zpráva ------------
## Od:
## Předmět: Aktualizace programu KPO
## Datum: 03.11.2008 16:40:39
## ----------------------------------------
## Vážení uživatelé programu KPO 4.1
##
## Přeji Vám hezký den a dovolte mi, abych Vás požádal o spolupráci.
##
## 1. Naše firma vyrábí program Kancelář pro obec více než 5 let. Za tu dobu si
## program získal oblibu u stovek uživatelů. Protože JSDH a SDH je ale nepoměrně
## více a přes naši snahu se nám nepodařilo Vám všem dát vědět o tomto programu,
## rozhodli jsme se, že část programu Kancelář pro obec v. 4.1 pro Vás uvolníme
## zdarma na internetu a dáme Vám tak možnost si jej vyzkoušet. Tuto možnost
## využila velká část z široké hasičské základny. Usoudili jsme, že se Vám program
## líbí a budete chtít jej mít alespoň jednou za rok aktuální podle posledních
## zákonů a nařízení. Proto jsme cenu z 3 800 Kč upravili na 600 Kč. Z toho je
## vidět, že nám nejde o zisk, ale o to, abychom Vám ušetřili čas a zabránili
## možným problémům s administrací v případě nehod u zásahu.
##
## Někteří z Vás si již verzi 5.0 zakoupili a ti nyní můžou přejít na bod č.2. Ty
## ostatní bych poprosil, ať si uvědomí, že v. KPO 4.1 již není aktuální a ať
## zajdou za zodpovědnou osobou, to je velitel JSDHO a ten ať požádá starostu obce,
## aby zakoupil program v. 5.0 pro JSDHO. Je to jeho povinnost, která mu vyplývá ze
## zákona č133/1985 o PO. - § 29 - písm. B, a C. Dnes činnost JSDHO není již hraní
## si na hasiče, ale vysoce zodpovědná činnost - kdy jde při záchranných pracích o
## zdraví a životy jak zachránců, tak zachraňovaných. A město obec je garantem, že
## JSDHO zajistí podklady pro tuto činnost. Je mi trapné tuto skutečnost zde
## zmiňovat, ale protože mnozí představitelé měst a obcí si to neuvědomují, tak jim
## to prosím připomeňte.
##
## To, že program používá i složka SDH je navíc dárek od nás za to, že odvádějí
## zdarma kus práce pro naší společnost. Program vznikl na žádost velitelů a osob
## zodpovědných za PO a musí být tedy aktuální. Zakoupením verze 5.0 umožníte Vaší
## jednotce být akceschopní dle zákona. Jedna ze základních pouček při řešení
## krizových situací (a tou zásahy JSDH jsou) je: než používat špatnou informaci,
## je lepší nepoužívat žádnou. A ve staré verzi jsou již některé neplatné
## informace. Tak neuděláte chybu. Také kontrolní HZS vyžadují, aby se pracovalo
## podle platných předpisů.
##
## 2. Chtěl bych Vás všechny poprosit, napište nám na pripominky@kancelarproobec.cz
## co máme v programu rozšířit jak z oblasti JSDHO i SDH. Tak vzniká také program
## již 5 let -vy si určujete jaké vylepšení v KPO chcete mít. I v případě dotazů na
## používání programu klidně napište - odpověděl jsem již stovkám vašich kolegů.
##
## Děkuji Vám za pozornost a promiňte mi trochu osobní tón tohoto sdělení, ale
## myslím si, že v rámci mé ideje - vytvořit pro všechny hasiče a osoby zodpovědné
## za PO v městech a obcích příjemný a užitečný program - mám na toto sdělení
## právo.
##
## Věřím, že ať se rozhodnete jakkoliv, zůstaneme dále kamarádi.
##
## Autor programu KPO
## www.kancelarproobec.cz
##
##
## Dále by jsme Vás chtěli upozornit na AKCE u Výzbrojny požární ochrany, a.s.
## (díky které můžete zdarma užívat KPO 4.1)
##
## Od 5.11. začne časově omezena akce na Pracovní stejnokroje od 756 Kč bez DPH.
## Elektrocentrály Heron již od 6 714 Kč bez DPH.
## Vodní čerpadla Heron již od 5 873 Kč bez DPH.
## Sleva až 20 000 Kč na elektrocentrály a čerpadla HONDA.
## Zásahová přilba Pab Fire 03 za 2 999 Kč bez DPH.
##
## Více informací naleznete na www.vyzbrojna.cz
##
##
## -------------------------------------------------------------------
## Pokud si nepřejete dostávat od nás informační maily, odepište na tento mail s
## předmětem NEPOSILAT, děkujeme.
##
##
ODPOVEĎ :
Vážený pane, Váš program nám umožnil přechod z papírové formy na elektronickou v mnoha oblastech činností JSDHO, za to Vám opravdu děkuji ( však Vám to bylo zaplaceno ), ale e-maily takového znění které posíláte hraničí s prosbou o veřejnou sbírku. Naše jednotka zakoupila verzi která nám plně dostačuje. Proto již Váš program neaktualizujeme, neboť v dalších aktualizacích se jednalo pouze o drobné úpravy vlastního programu. To že tam implantujete znění vyhlášek a zákonů potřebných pro běh JSDHO snad nestojí tolik peněz aby jste toto hledisko zohledňovali ve vámi zaslaném e-mailu. - cena 3.800 - sleva na 600.-Kč. Takže Vám radím aby jste se drželi kurzu, který jste nastavili při projektování Vašeho zámyslu pomoci při vedení běhu jednotek požární ochrany obcí za což Vám patří dík. Na konec mé reakce Vás tedy prosím, Váš program v našem držení je legální, byl námi zaplacen a naprosto nám vyhovuje, proto jsem Vám již v minulosti sdělil , že si nepřeji aby jste nám posílal nesmyslné složenky na zaplacení aktualizací a nepřeji si, aby jste na tuto adresu posílal cokoliv týkající se programu KPO, potažmo nějaké Výzbrojny požární ochrany, a.s., v případě, že budeme od vaší firmy cokoliv potřebovat, věřte, že vzhledem k naší finanční situaci není problémem cokoliv objednat. Na tento e- mail nemusíte reagovat, ale věřte, že závěry budu ventilovat např. na Požárech.cz a podobných stránkách. S pozdravem Jan Švestka velitel JSDHO Černovice
na konec : prostě některé výrazové prostředky autora se mi docela příčí je na vás jestli mě sežerete, nebo se mnou budete souhlasit.¨
## ------------ Původní zpráva ------------
## Od:
## Předmět: Aktualizace programu KPO
## Datum: 03.11.2008 16:40:39
## ----------------------------------------
## Vážení uživatelé programu KPO 4.1
##
## Přeji Vám hezký den a dovolte mi, abych Vás požádal o spolupráci.
##
## 1. Naše firma vyrábí program Kancelář pro obec více než 5 let. Za tu dobu si
## program získal oblibu u stovek uživatelů. Protože JSDH a SDH je ale nepoměrně
## více a přes naši snahu se nám nepodařilo Vám všem dát vědět o tomto programu,
## rozhodli jsme se, že část programu Kancelář pro obec v. 4.1 pro Vás uvolníme
## zdarma na internetu a dáme Vám tak možnost si jej vyzkoušet. Tuto možnost
## využila velká část z široké hasičské základny. Usoudili jsme, že se Vám program
## líbí a budete chtít jej mít alespoň jednou za rok aktuální podle posledních
## zákonů a nařízení. Proto jsme cenu z 3 800 Kč upravili na 600 Kč. Z toho je
## vidět, že nám nejde o zisk, ale o to, abychom Vám ušetřili čas a zabránili
## možným problémům s administrací v případě nehod u zásahu.
##
## Někteří z Vás si již verzi 5.0 zakoupili a ti nyní můžou přejít na bod č.2. Ty
## ostatní bych poprosil, ať si uvědomí, že v. KPO 4.1 již není aktuální a ať
## zajdou za zodpovědnou osobou, to je velitel JSDHO a ten ať požádá starostu obce,
## aby zakoupil program v. 5.0 pro JSDHO. Je to jeho povinnost, která mu vyplývá ze
## zákona č133/1985 o PO. - § 29 - písm. B, a C. Dnes činnost JSDHO není již hraní
## si na hasiče, ale vysoce zodpovědná činnost - kdy jde při záchranných pracích o
## zdraví a životy jak zachránců, tak zachraňovaných. A město obec je garantem, že
## JSDHO zajistí podklady pro tuto činnost. Je mi trapné tuto skutečnost zde
## zmiňovat, ale protože mnozí představitelé měst a obcí si to neuvědomují, tak jim
## to prosím připomeňte.
##
## To, že program používá i složka SDH je navíc dárek od nás za to, že odvádějí
## zdarma kus práce pro naší společnost. Program vznikl na žádost velitelů a osob
## zodpovědných za PO a musí být tedy aktuální. Zakoupením verze 5.0 umožníte Vaší
## jednotce být akceschopní dle zákona. Jedna ze základních pouček při řešení
## krizových situací (a tou zásahy JSDH jsou) je: než používat špatnou informaci,
## je lepší nepoužívat žádnou. A ve staré verzi jsou již některé neplatné
## informace. Tak neuděláte chybu. Také kontrolní HZS vyžadují, aby se pracovalo
## podle platných předpisů.
##
## 2. Chtěl bych Vás všechny poprosit, napište nám na pripominky@kancelarproobec.cz
## co máme v programu rozšířit jak z oblasti JSDHO i SDH. Tak vzniká také program
## již 5 let -vy si určujete jaké vylepšení v KPO chcete mít. I v případě dotazů na
## používání programu klidně napište - odpověděl jsem již stovkám vašich kolegů.
##
## Děkuji Vám za pozornost a promiňte mi trochu osobní tón tohoto sdělení, ale
## myslím si, že v rámci mé ideje - vytvořit pro všechny hasiče a osoby zodpovědné
## za PO v městech a obcích příjemný a užitečný program - mám na toto sdělení
## právo.
##
## Věřím, že ať se rozhodnete jakkoliv, zůstaneme dále kamarádi.
##
## Autor programu KPO
## www.kancelarproobec.cz
##
##
## Dále by jsme Vás chtěli upozornit na AKCE u Výzbrojny požární ochrany, a.s.
## (díky které můžete zdarma užívat KPO 4.1)
##
## Od 5.11. začne časově omezena akce na Pracovní stejnokroje od 756 Kč bez DPH.
## Elektrocentrály Heron již od 6 714 Kč bez DPH.
## Vodní čerpadla Heron již od 5 873 Kč bez DPH.
## Sleva až 20 000 Kč na elektrocentrály a čerpadla HONDA.
## Zásahová přilba Pab Fire 03 za 2 999 Kč bez DPH.
##
## Více informací naleznete na www.vyzbrojna.cz
##
##
## -------------------------------------------------------------------
## Pokud si nepřejete dostávat od nás informační maily, odepište na tento mail s
## předmětem NEPOSILAT, děkujeme.
##
##
ODPOVEĎ :
Vážený pane, Váš program nám umožnil přechod z papírové formy na elektronickou v mnoha oblastech činností JSDHO, za to Vám opravdu děkuji ( však Vám to bylo zaplaceno ), ale e-maily takového znění které posíláte hraničí s prosbou o veřejnou sbírku. Naše jednotka zakoupila verzi která nám plně dostačuje. Proto již Váš program neaktualizujeme, neboť v dalších aktualizacích se jednalo pouze o drobné úpravy vlastního programu. To že tam implantujete znění vyhlášek a zákonů potřebných pro běh JSDHO snad nestojí tolik peněz aby jste toto hledisko zohledňovali ve vámi zaslaném e-mailu. - cena 3.800 - sleva na 600.-Kč. Takže Vám radím aby jste se drželi kurzu, který jste nastavili při projektování Vašeho zámyslu pomoci při vedení běhu jednotek požární ochrany obcí za což Vám patří dík. Na konec mé reakce Vás tedy prosím, Váš program v našem držení je legální, byl námi zaplacen a naprosto nám vyhovuje, proto jsem Vám již v minulosti sdělil , že si nepřeji aby jste nám posílal nesmyslné složenky na zaplacení aktualizací a nepřeji si, aby jste na tuto adresu posílal cokoliv týkající se programu KPO, potažmo nějaké Výzbrojny požární ochrany, a.s., v případě, že budeme od vaší firmy cokoliv potřebovat, věřte, že vzhledem k naší finanční situaci není problémem cokoliv objednat. Na tento e- mail nemusíte reagovat, ale věřte, že závěry budu ventilovat např. na Požárech.cz a podobných stránkách. S pozdravem Jan Švestka velitel JSDHO Černovice
na konec : prostě některé výrazové prostředky autora se mi docela příčí je na vás jestli mě sežerete, nebo se mnou budete souhlasit.¨
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Stanislav Kaisler » 04.11.2008 12:18
No musím říci, že formulace " ... ten ať požádá starostu obce,aby zakoupil program v. 5.0 pro JSDHO. Je to jeho povinnost, která mu vyplývá ze zákona č133/1985 o PO. - § 29 - písm. B, a C." mě dostala, je to síla. To by mě teda zajímalo, kde to v tom zákoně našli.
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 04.11.2008 13:04
[Memoir - 04.11.2008 12:24] prestoze jsem velkym propagatorem programu, ktery je skvely a usetri po naplneni spoustu casu, tenhle mejl je opravdu velmi nestastny. Chci mit program, snazim se jej radu let pripominkami zlepsovat, myslim, ze nova verze je nekde uplne jinde nez puvodni a nesouhlasim s nazorem o aktualizaci, ale take nechci nabidky vyzbrojny. Patrim mezi ty, kteri si ho koupili za plnou puvodni cenu a za tu cenu rozhodne nechci byt informovan o deni ve vyzbrojne, krome mejlu o jejim zruseni . JJS
-
Příspěvek od Rudka Jelínek » 04.11.2008 17:55
Mám dotaz přátelé,sice to není uplně k tématu ale to snad neva.Právě vyplnuji evid.list člena JSDH a v jedné kolonce je "funkce u jednotky" a další kolonka je "zařazení u jednotky" . Muže mi nekdo poradit jaky je v tom rozdíl? Děkuji.
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 04.11.2008 18:42
[Rudka - 04.11.2008 17:55] myslis v papirove podobe? Nebo v programu. JJS
-
-
Příspěvek od Jan Novotný » 28.01.2009 16:09
Formulace neobratná, program opravdu pomůže. Pokud aktualizace posune program dopředu - 600 vočí nestojí za řeč.
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz