PS II
-
Příspěvek od Karlos - SDH Hrachov » 12.05.2008 15:26
Tak nám to přišlo.Bylo to rychlé a dokonce nám to dovezli až domů. Každopádně se mi nelíbí jedna věc.
Čekal bych, že to bude trvat déle,ale proto, že vše budou šít přesně na míru (přesné míry) jsme posílali a z počátku to vypadalo,že to budou teprve šít.
Ovšem při zkoušení mne zarazilo,že skoro ani jeden komplet nebyl přesný - všechny velikosti byli odhadnuté - nejbižší k těm co jsme poslali (asi podle toho co bylo na skladě). Nejvíc zaražející je že jedny kalhoty (nadměrné) měli v pase o 30 cm méně,než jsme posílali objednávku.Další bundy měli např. kratší rukávy...Starosta byl docela v šoku.
Vím že tuto diskusi čtou i lidé z vyzbrojny,tak prosím o vyjádření. Jinak jakmile zjistíme co se musí vyměnit, tak se ozvu a budeme to muset vyměnit.
-
Příspěvek od Jan Doktor » 12.05.2008 15:26
A co to takhle řešit přímo s Výzbrojnou mejlem, nebo telefonicky? Podle mého názoru to bude daleko efektivnější, než přes diskuzi na Požárech.cz
J.D.
-
Příspěvek od Roman Churý » 12.05.2008 15:26
tak holt nenakupuj čínský zboží a nakupuj český )))
-
Jelikož půlka lidí to má od VPO,tak jsme na to museli také přistopit.Abysme se nelišili.Samozřejmě tam zajdu s věcma,který jsme si prostě nerozebrali.A který se opravdu použít nedají.Zbytek jsem tak nějak udali.Holt bude mít někdo trošku kratší nohavice,někdo kratší rukávy...to se ještě dá,ale kalhoty v pase menší o 30 cm,to opravdu nejde:-)Ale byl to dobrý vtip.Tedy předpokládám že to od VPO byl pouze vtip nebo omyl a ne opravdu objednané zboží na míru...
-
Ještě bych dodal,že těmito příspěvky nechci nijak pošpinit určitě dobré jméno firmy VPO.Jen mi to přišlo zajímavé a chtěl jsem vědět jestli měl někdo podobnou zkušenost.
A něco pozitivního pro VPO - oblečení vypadá dobře a kvalitně.Uvidíme co s tím udělá první vyprání.
-
Příspěvek od Hlinka Tadeáš » 12.05.2008 15:26
Pokud vím a nepletu se tak VPO i DEVA nedělá věci na míru, ale jede se Vše podle tabulek.
-
Příspěvek od stofi » 12.05.2008 15:26
Souhlasim se soptikem VPO je jenom prodejce . Výrobci např Deva mají velikostní tabulky. Na netu nebo po dohodě ti je zašlou. Třeba ty od Devy jsou dost rozsekaný a podle nich je radost objednávat i u jiných výrobců.Stačí se dobře změřit nic si nenalhávat a když to dojde tak je radost se oblékat
-
Paradoxní je,že nás před objednávkou měřila vyučená krejčová:-) Ale chápu že to nemůžeme úplně přesné. Jak jsem již psal,to že má někdo kratší nohavice nebo rukávy se dá zkousnout (alespoň do prvního vyprání).Horší je ta chyba u jedné nadměrné velikosti - rozdíl snad 30 cm.Asi to nebyla nějaká administrativní chyba.Vše se dá vyřešit výměnou.
-
Příspěvek od Tomáš Otčenášek » 12.05.2008 15:26
tak pridam dalsi zkusenosti. Sice...doma mam jeden komplet PSII ze Zahasu, 4 roky stary, sice asi jen 30x pouzity, ale ujde. Ted jsem nafasoval od HZS komplet z Devy a na prvni shledani mi prijde daleko pevnejsi, odolnejsi. Ve srovnani mene hadrovy. Ale to muze byt otazka cen. Nemam ted prehled...
-
Příspěvek od Karel Hykeš » 12.05.2008 15:26
Dobrý den
Každý výrobce nebo dodavatel používá k objednávkám obleků a je již jedno, zda se jedná o PSII nabo třeba zásahové obleky a td. velikostní tabulky,
podle kterých se objednává, ty jsou rozděleny do tzv konfekčních velikostí,zde se měří výška postavy ,obvod pasu, obvod hrudi tomu se pak přiřadí konfekční velikost.Pokud se nějaká velikost v tabulce nenajde jedná se o rozměry mimo konfekční velikost. Tyto velikosti se dají objednat také, nicméně se jedná o měřenku a ta se pak objednává přímo na míru a bývá tak o 50% dražší než běžná konfekční velikost.Pokud si objednáte oblečení dle měření postavy a dáte prodávajícímu ty tři rozměry pak by neměl být problém , že by Vám to nemělo sedět, pokud tomu tak je, pak je to určitě důvod k reklamaci. Pokud si objednáte oblečení podle velikosti, kterou máte např. na starých PSII např. 456 a staré PSII jsou vyrobeny u jednoho výrobce a nové objednáváte u jiného výrobce pak to sedět nemusí protože každý výrobce používá jinou velikostní tabulku konfekčních velikostí.Je určitě v zájmu každého dodavatele aby jeho zákazník byl co nejvíce spokojen a proto je nutné se při zjištění nedostatků v dodávce okamžitě obrátit na dodavatele a zažádat o napravení vzniklého nedostatku. Co se týká rychlosti dodávky, tak tam je to tak , že ani objednávka přímo u výrobce není šitá na míru pokud se nejedná o měřenku , výrobce to přiřadí zase určité kofekční velikosti a tu pak šije a dodá.
Přeji hezký den Karel Hykeš
-
Příspěvek od Roman Churý » 12.05.2008 15:26
jako omluva nic moc. Platí zásada: kdo si neváží mé důvěry a peněz - dodává zboží v nekvalitním stavu, od toho už příště nekoupím (i když bude škemrat o šanci jako třeba pan Paulen výše). Když to u jiných obchodníků funguje, tak VPO nepotřebuji.
-
Příspěvek od Karel Hykeš » 12.05.2008 15:26
Dobrý den
Jen pro doplnění, můj příspěvek neměl být omluvou, jen vysvětlením jak funguje systém objednávání a dodávek a to ne jen u VPO. O konkrétním případu při kterém vznikl problém nemám informace proto jej nedokážu posoudit. V každém případě stojím si za tím , že pokud vznikl někde nějaký problém je potřeba komunikovat s tím, kdo jej může vyřešit a tím je určitě dodavatel. Chtěl bych Vás ujisit, že si vážím každého zákazíka, on ten problém nemusel nutně vzniknout jen na straně dodavatele a pokud ano, pak je přinejmenším omluva jistě na místě a měl by ji učinit ten, kdo je autorem vzniklého problému. Příspěvky pana Paulena bych nebral jako škemrání, beru to jako snahu o komunikaci a řešení Vašich připomínek a problémů, pokud se člověk chce domluvit, domluví se a pokud nechce s tím se bohužel nedá nic dělat.
Přeji krásný den Karel Hykeš
-
Příspěvek od VPO.Pavel Paulen » 12.05.2008 15:26
myslím že slušná komunikace není škemrání, ale každý to zřejmě vnímá jinak.. pokud někdo chce komunikovat uvádím svůj mail. Jinak pane Churý doufám, že i Vy se stanete jedním z mnoha našich spokojených zákazníků, dík za podporu....
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky